Wieści z gór
Jezeli to ten sam, ktorego pamietam to moje wrazenia byly wybitnie malo pozytywne. Schodzilismy kiedys z Rycerzowej i wstapilismy na chwile do chatki. Lało, mielismy znaczone na mapie schronisko, to weszlismy. Siedzielismy w kuchni, pilismy herbate (wlasna z termosu). Usiedlismy przy piecu, dokladalismy jakies szczapki. W ktoryms momencie kolega wytarł nos papierowa chusteczka i ją tez wrzucil do pieca. A ten gosc od schroniska dostal szału. Z racji tej chusteczki. Piana szła mu z pyska, darł morde i prawie apopleksji nie dostal. Nas wszystkich wyrzucil z chatki na deszcz i pizgawice, mimo ze chwile wszesciej pozwolil nam przeczekac. No po prostu zbrodnia jakiej sie dopuscil kolega byla straszna! Nigdy juz wiecej tam nie zajrzalam, bo chyba tylko po to aby mu napluc na buta...
Moze jest taki trend ze nie powinno sie zle mowic o zmarlych - ale z drugiej strony - o kazdym sie mowi, tak jak sobie na to zasluzyl...
Moze jest taki trend ze nie powinno sie zle mowic o zmarlych - ale z drugiej strony - o kazdym sie mowi, tak jak sobie na to zasluzyl...
Ostatnio zmieniony 2018-10-23, 10:48 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
Bo wino to nie alkohol
przecież to zazwyczaj chodzi parami. Ciężko znaleźć rasistę i homofoba, który by nie obnosił się z Bozią (chociażby na pokaz).
Na kolanach za panem bogiem a rasistą był i homofobem
przecież to zazwyczaj chodzi parami. Ciężko znaleźć rasistę i homofoba, który by nie obnosił się z Bozią (chociażby na pokaz).
Ostatnio zmieniony 2018-10-23, 16:20 przez Pudelek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tępy dyszel
Pudelek pisze:Ciężko znaleźć
Ale znaleźć można. I jest to znacznie łatwiejsze niż się zdaje. Kwestia ,,kręgów" w których się obracamy na codzień.
A tak w ogóle, bądźmy tolerancyjni - ,,dzięki" temu mąż i żona w małżeństwie sakramentalnym i/lub cywilnym plus dwoje dzieci staną się patologią. W imię chorej tolerancji - propagującej za normalne, to co nie normalnym nie jest.
vidraru pisze:Zakaz picia na Chyży a w szafce w kuchni kilkanaście butelek wina własnej roboty.
Moze sie bał, ze jak bedzie przyzwolenie na picie to mu wychleją wino z szafki?
vidraru pisze:Na kolanach za panem bogiem a rasistą był i homofobem i nie omieszkiwał tego każdemu wpajać
Jak mysmy tam zawitali to chyba czcił ogien i mysmy mu go zbezczescili
Pudelek pisze:Ciężko znaleźć rasistę i homofoba, który by nie obnosił się z Bozią (chociażby na pokaz).
eeee tam, np. ja
Tępy dyszel pisze:A tak w ogóle, bądźmy tolerancyjni - ,,dzięki" temu mąż i żona w małżeństwie sakramentalnym i/lub cywilnym plus dwoje dzieci staną się patologią. W imię chorej tolerancji - propagującej za normalne, to co nie normalnym nie jest.
No bo niektorzy pomylili tolerancje z promocją...Dawniej to slowo ludzie rozumieli inaczej np. "w tym schronisku toleruje sie psy" tzn. nikt do nich nie strzela i nie wyrzuci przez okno, a nie ze sie im scieli pod nogi czerwone dywany... Ale to nie jedyne slowo ktore zmienilo znaczenie...
Ostatnio zmieniony 2018-10-23, 21:16 przez buba, łącznie zmieniany 5 razy.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
buba pisze:eeee tam, np. ja
jesteś chyba jedyną taką osobą, którą znam osobiście Mam co prawda kilku znajomych z podobnymi poglądami, ale każdy z nich jest co najmniej pobożnym katolikiem (a przynajmniej za takiego się podaje). A już ze znanych postaci to nikt nie przychodzi mi do głosy - jak ktoś publicznie często wali ciapatymi, kozojebcami czy pedałami, to wręcz można być pewien, że to gorliwy wyznawca Kk, a najlepiej jeszcze jakiegoś Opus Dei czy czymś podobne
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
- telefon 110
- telefon 110
buba pisze:Tępy dyszel pisze:A tak w ogóle, bądźmy tolerancyjni - ,,dzięki" temu mąż i żona w małżeństwie sakramentalnym i/lub cywilnym plus dwoje dzieci staną się patologią. W imię chorej tolerancji - propagującej za normalne, to co nie normalnym nie jest.
No bo niektorzy pomylili tolerancje z promocją...Dawniej to slowo ludzie rozumieli inaczej np. "w tym schronisku toleruje sie psy" tzn. nikt do nich nie strzela i nie wyrzuci przez okno, a nie ze sie im scieli pod nogi czerwone dywany... Ale to nie jedyne slowo ktore zmienilo znaczenie...
Jak spotykam na szlaku pana z trzema kozami na smyczy to nie toczę po onych przeciągłym spojrzeniem.
Tylko pozdrawiam gromkim "Hore zdar".
Ponieważ wyznaję wartości europejskie.