tatromaniak pisze:Lepiej niech ludzie korzystają niż mają to być szczyty dostępne głównie dla cwaniaczków i kombinatorów !!!
Możesz rozwinąć tą myśl ?
Tępy Dyszel pisze:tatromaniak pisze:Lepiej niech ludzie korzystają niż mają to być szczyty dostępne głównie dla cwaniaczków i kombinatorów !!!
Możesz rozwinąć tą myśl ?
sokół pisze:tylko kombinują, jak tu się nie dać złapać.
dagomar pisze:To kim ja jestem ? , chodzę, gdzie chcę, niczego nie wykupuję, uprzęży i szpeju nie noszę (kask i schowany kawałek liny owszem), bo za ciężki, w kieszeni mam odliczoną pokutę (jeszcze nie płaciłem, choć 2 razy natknąłem się na filanca), z pełną premedytacją łamię przepisy i jestem zdecydowany za to ewentualnie zapłacić, choć czuję się bardziej wolny, niż na szlaku.
Czemu mam być cwaniaczkiem i kombinatrem ?
Basia Z. pisze:trzeba mieć tą pewność siebie, że się nie zrobi błędu
sokół pisze: ile masz tej odliczonej pokuty?
Basia Z. pisze:"w razie czego" ubezpieczenie nie działa
Dobromił pisze:świadomość, że tak się może stać
dagomar pisze:ale albo człek się doczołga w pobliże szlaku, albo powie, że zabłądził, albo jakoś to będzie - jako urodzony optymista nie zakładam niczego złego, cóz pozostaje ?
- Śląski Dom - Gerlach - Batyżowiecki Staw
- Łomnicka Przełęcz - Łomnica
- Zielony Staw Kieżmarski - Baranie Rogi - Chata Teryego
- Chata Teryego - Lodowy Szczyt - Mały Lodowy Szczyt - Lodowa Przełęcz
- Dolina Batyżowiecka - Kończysta
- Przełęcz Waga - Wysoka
Vision pisze:- Śląski Dom - Gerlach - Batyżowiecki Staw
- Łomnicka Przełęcz - Łomnica
- Zielony Staw Kieżmarski - Baranie Rogi - Chata Teryego
- Chata Teryego - Lodowy Szczyt - Mały Lodowy Szczyt - Lodowa Przełęcz
- Dolina Batyżowiecka - Kończysta
- Przełęcz Waga - Wysoka
Wydaje, mi się, że żadne z tych miejsc ścisłym rezerwatem nie jest, to po pierwsze. Druga sprawa, ktoś wspomniał o cwaniaczkach z linami w kasku. Hmm akurat na wyżej wymienione trasy, żaden kask, ani lina nie pomaga, bo z tego co mi wiadomo, to po prostu nie ma tam możliwości wg przepisów, iść bez przewodnika, co nie zmienia faktu, że w kasku i z liną się lepiej i poważniej wygląda. A trzecia rzecz, to teoretycznie schodząc w dół tymi trasami, wg przepisów robimy to w sumie legalnie, nawet bez przewodnika. I takie to wszystko pokręcone...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 31 gości