Taka zamiana, Gorce za Tatry ...
Ja do 2010 roku fotografowałem czymś takim:
i był całkiem niezły, jak na moje ówczesne potrzeby. Dzieci były małe, więc była głównie fotografia pamiątkowo-rodzinna, choć były też wakacje w Grecji i jakieś drobne wycieczki z chłopakami. Zdjęcia z tego okresu mam fajne i często je oglądam. Aparat miał dość przyzwoity wizjer elektroniczny "w oczku" i nawet dało się stosować filtr polaryzacyjny.
i był całkiem niezły, jak na moje ówczesne potrzeby. Dzieci były małe, więc była głównie fotografia pamiątkowo-rodzinna, choć były też wakacje w Grecji i jakieś drobne wycieczki z chłopakami. Zdjęcia z tego okresu mam fajne i często je oglądam. Aparat miał dość przyzwoity wizjer elektroniczny "w oczku" i nawet dało się stosować filtr polaryzacyjny.
Ostatnio zmieniony 2021-02-21, 19:38 przez Sebastian, łącznie zmieniany 1 raz.
ładną mieliście pogodę, jeszcze w pełni zimową, podobną do mojej jaką miałem wczoraj w Górach Bystrzyckich, z tym, że tu mieliście więcej śniegu na drzewach, u mnie drzewa już były całkiem gołe. Szkoda, że zima tak szybko odchodzi, a pogodynki zapowiadały zimę stulecia, armagedon bo spadł śnieg i był kilkunastostopniowy mróz przez kilka dni. Koniec świata!
Zaintrygowała mnie także obecność "smutnych panów" w schronisku... Po co oni tam przyszli, na spacer? Kogoś legitymowali w schronisku, czepiali się? A może zwracali uwagę i wypisywali mandaty za brak szmaty na dworze? Kurde już nawet w górach można ich spotkać...
Zaintrygowała mnie także obecność "smutnych panów" w schronisku... Po co oni tam przyszli, na spacer? Kogoś legitymowali w schronisku, czepiali się? A może zwracali uwagę i wypisywali mandaty za brak szmaty na dworze? Kurde już nawet w górach można ich spotkać...
MOJA STRONA O GÓRACH OPAWSKICH: http://www.goryopawskie.eu/
Ja byłem w taki szoku, że odruchowo nałożyłem komin, aż się Renata ze mnie śmiała, że spanikowałem
Weszli do sali podeszli do bufetu i po chwili odeszli, widziałem że siedzi na ławie przy drzwiach wejściowych, ale po kilkunastu minutach poszli sobie.
Byłem dzisiaj na Turbaczu. Zima w pełni, widoki rewelacyjne.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Dobromił pisze:Byłem dzisiaj na Turbaczu. Zima w pełni, widoki rewelacyjne.
Hmmm, czyli też zrezygnowałeś z Tatr, czemu jeśli można zapytać?
Czekamy z niecierpliwością na piękne widoki Tatr, bo nam trochę zabrakło
Ostatnio zmieniony 2021-02-22, 17:39 przez Adrian, łącznie zmieniany 1 raz.
W schronisku obowiązek chodzenia w maseczkach, jedzenie tylko na wynos itp. duperele. Ludzi dużo, nikt się tym nie przejmuje, zajęte wszystkie ławy w przedsionku, zajęte schody, zajęte parapety na jadalni.
Na szczęście większość turystów ich ignoruje,
Kazdy objaw biernego oporu niezmiernie cieszy! Moze ludzie sie w koncu opamietaja i nabiora wlasciwego podejscia do wladz, policji i idiotyzmow!
P.S. Jakby mi ktos jeszcze rok temu powiedzial, ze widok tlumu w schronisku bedzie mnie cieszyl - to bym mu powiedziala, zeby sie puknął w łeb! Jak to wszystko na swiecie jest wzgledne i zalezy od kontekstu...
Zamawiamy frytki i spożywamy na jadalni na śmietniku. Tam było wolne.
O! To nie tylko ja docenilam walory konsumpcyjne śmietnika!
P.S. Pewnie przyjdzie tez czas na sedes
Ostatnio zmieniony 2021-02-23, 18:55 przez buba, łącznie zmieniany 6 razy.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..