28.09.2013 Babia Góra ekumenicznie
- Tępy dyszel
28.09.2013 Babia Góra ekumenicznie
Na Babią Górę z Krowiarek nigdy nie szedłem. Czas było to nadrobić....
Miłe złego początki....
Babia Góra w strefie mroku.
Walka cienia z jasną stroną mocy.
Brrr...zimno było.
Słońca w zasadzie nie było. Ale były widoki !
Po trzech godzinach pobytu na szczycie i okolicach nadejszła wiekopomna chwiła... W takich okolicznościach zostaje przywołany przez ,,GS-y".
Rzecz jasna - ,,chleba i soli" nie mogło zabraknąć. Tj ciast dwóch i czekolady. Zdjęcia grupowego nie zrobiłem. Wszak nieco tajemniczo musi być .
Gadu, gadu, szuru buru - w mą drogę powrotną czas....
Mała Babia zostanie tym razem niezdobyta....
Ostatni popas przed zejściem w las - jesień w ,,milionach" kolorów.
Całkiem sympatyczne - wbrew obiegowym opiniom - schronisko na Markowych Szczawinach.
Mokry Stawek - jak dla mnie, jedna z większych, beskidzkich niespodzianek...
No cóż - słońca praktycznie nic. Ale to nic. Widoki jak na taką pogodę - rewelacyjne. Co więcej - z pewnością lepsze niż przy niejednej lampie....
A samo spotkanie z ,,GS-ami". Na pewno zdecydowanie za krótkie. Ale pożyteczne....
Bełkot obrazkowy tutaj:
https://picasaweb.google.com/1099460780 ... 3462688306
Miłe złego początki....
Babia Góra w strefie mroku.
Walka cienia z jasną stroną mocy.
Brrr...zimno było.
Słońca w zasadzie nie było. Ale były widoki !
Po trzech godzinach pobytu na szczycie i okolicach nadejszła wiekopomna chwiła... W takich okolicznościach zostaje przywołany przez ,,GS-y".
Rzecz jasna - ,,chleba i soli" nie mogło zabraknąć. Tj ciast dwóch i czekolady. Zdjęcia grupowego nie zrobiłem. Wszak nieco tajemniczo musi być .
Gadu, gadu, szuru buru - w mą drogę powrotną czas....
Mała Babia zostanie tym razem niezdobyta....
Ostatni popas przed zejściem w las - jesień w ,,milionach" kolorów.
Całkiem sympatyczne - wbrew obiegowym opiniom - schronisko na Markowych Szczawinach.
Mokry Stawek - jak dla mnie, jedna z większych, beskidzkich niespodzianek...
No cóż - słońca praktycznie nic. Ale to nic. Widoki jak na taką pogodę - rewelacyjne. Co więcej - z pewnością lepsze niż przy niejednej lampie....
A samo spotkanie z ,,GS-ami". Na pewno zdecydowanie za krótkie. Ale pożyteczne....
Bełkot obrazkowy tutaj:
https://picasaweb.google.com/1099460780 ... 3462688306
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Tępy dyszel, łącznie zmieniany 1 raz.
- TataOjciec
- Tępy dyszel
- Tępy dyszel
- Tępy dyszel
Piotrek pisze:A jak z temperaturą, ile mogło być mniej więcej na szczycie i jego okolicy?
Do południa na szczycie jak i samej drodze, z pewnością poniżej zera. Niewielkie kałuże były zamarznięte, czy też woda na niektórych kamieniach.
W drodze powrotnej około 13 na wysokości Kościółków sople z kosodrzewiny zaczęły odpadać.
Na dole o 15 z ,,groszami" wg termometru samochodowego - + 7C.
- Tępy dyszel
Nie sposób porównać Twojej wycieczki do mojej sprzed trzech tygodni.
Pogodę choć miałeś gorszą to mam wrażenie, że widoki miałeś ciut lepsze. A te chmury... Piękne.
Choć ja mogłem pozwolić sobie na paradowanie w T-shircie na szczycie. Szkoda, że nie zaliczyłeś Cyla tym bardziej, że z Brony to tylko 15 minut.
Na Markowych Szczawinach pustki. I podobnie jak i Ty, nie mogę złego słowa powiedzieć o nowym budynku.
A Mokry Stawek trzy tygodnie temu przypominał większą kałużę.
https://plus.google.com/photos/11302525 ... 9327095035
Zdjęcia super. Wysyłaj do konkursu.
Pogodę choć miałeś gorszą to mam wrażenie, że widoki miałeś ciut lepsze. A te chmury... Piękne.
Choć ja mogłem pozwolić sobie na paradowanie w T-shircie na szczycie. Szkoda, że nie zaliczyłeś Cyla tym bardziej, że z Brony to tylko 15 minut.
Na Markowych Szczawinach pustki. I podobnie jak i Ty, nie mogę złego słowa powiedzieć o nowym budynku.
A Mokry Stawek trzy tygodnie temu przypominał większą kałużę.
https://plus.google.com/photos/11302525 ... 9327095035
Zdjęcia super. Wysyłaj do konkursu.
Tak oglądam te zdjęcia i stwierdzam, że jesień jest najpiękniejszą porą roku w górach. Barwy zachwycają.
O technice "pszczelarza" też nie słyszałam
Tępy Dyszel pisze:Zastosowałem technikę na ,,Pszczelarza".
Piotrek pisze:Na cebulkę znam ale na pszczelarza nie. Co to jak to
O technice "pszczelarza" też nie słyszałam
"Kiedy świat się od ciebie odwraca, ty też musisz się od niego odwrócić."