Tępy dyszel pisze:P.S. 34 tys. km na 4 lata to dużo ?
Tępy dyszel pisze:60-80 tys. km i silnik na złom.
Nam przez 8 lat wyszlo trochu ponad 200 tys, wiec co- 3-4 nowe auta na zlom?
Tępy dyszel pisze:P.S. 34 tys. km na 4 lata to dużo ?
Tępy dyszel pisze:60-80 tys. km i silnik na złom.
Przespałem tak kilkanaście nocy, zawsze na dłuższe wyjazdy jak śpimy w aucie po drodze to właśnie tak. Pasażer ma lepiej, bo kierowca obija nogi o pedały. Ja zwykle budzę się po 4-5 godzinach takiego snu i potem jedziemy dalej, a Ukochana obok dosypia jeszcze kolejne 3-4 godzinki.laynn pisze:na rozłożonych przednich siedzeniach też jest wygodnie choć nie wiem jak przespanie nocy
nie marudź, czasem na koniec zimy jak są roztopy to się udaje dolną połowę auta przybrudzić... ale potem pierwszy mocniejszy deszcz niweczy wszystkobuba pisze:ja bym chciala kiedys w koncu miec brudne auto
Brałem. Niestety mają albo "słabe" silniki, albo wersja GT przekraczała mój budżet. Dodatkowo szef w pracy kupił 2 lata temu 508 i niestety można podsumować ciągle serwis. Jakoś pechowo trafił w silnik, ma po prostu bubla... robi się nagar, naciąga się pasek rozrządu i na zmianę jedno i drugie. Naprawiają bezkosztowo, ale długowieczności to nie wróży.Tępy dyszel pisze:brałeś pod uwagę np. to
Mam nadzieję, że to jednak nie reguła. Optymistycznie wierzę, że obecnym Focusem ponad 10 lat pojeździmy.Tępy dyszel pisze: jeden zasadniczy minus - turbina. Szczególnie w benzyniaku - 60-80 tys. km i silnik na złom
"moje" auto robi ok. 20 tys., a Ukochanej ok. 4 tys. na rok.Tępy dyszel pisze:34 tys. km na 4 lata to dużo ?
sprocket73 pisze:rzespałem tak kilkanaście nocy, zawsze na dłuższe wyjazdy jak śpimy w aucie po drodze to właśnie tak. Pasażer ma lepiej, bo kierowca obija nogi o pedały
sprocket73 pisze:Jednak 2 litrowy silnik wolnossący daje znacznie mniej emocji niż silniki turbo jakie były u konkurencji.
sprocket73 pisze:sokół pisze:Ciekawe, jak dajecie sobie radę w wymianami głupich zarówek?
Jeszcze nie wymieniałem, ale mam nadzieję, że będzie to na tyle proste, że dam radę w parę minut. W Hyundaiu wymieniam żarówki sam.
Obrażasz mnie takim tekstem! Prawda jest taka, że według mnie każdy samochód najładniej wygląda w kolorze czerwonym... a dyskutowanie o gustach nie ma sensu, bo tu nikt nikogo nie przekona.Vlado pisze:A czerwony, czerwony w segmencie C powinien być ustawowo zabroniony
Jeżeli brać pod uwagę subiektywnie odczuwalną dynamikę, to niestety turbo daje różnicę. Jeździłem tą mazdą w wersji 120 KM i nie czułem w niej bestii. Kiedy przesiadłem się potem do mojego i30, to stwierdziłem "po co mi nowe auto, jak różnica niewielka". Natomiast kiedy wsiadłem do swojego po jeździe fordem 125 KM, to miałem wrażenie, że w moim coś się zepsuło. Heh, a jak przesiadłem się do swojego po tym jak próbowałem i30 z silnikiem 186 KM, to tak sobie jadę do domu i jadę i pomyślałem... no kurde, nigdy chyba nie dojadę...Vlado pisze:te przepakowane turbinami malutkie nowoczesne silniki, to jakaś masakra
buba pisze:Basia Z. pisze:Mój syn chce w tym roku sprzedać auto.
A kiedy chce sprzedac? bo my bedziemy wiedziec jesienia kilka rzeczy np. czy nas jeszcze na cos stac poza workiem kartofli na zime, czy skodusia sie jeszcze do czegokolwiek nadaje po wakacjach itp. A busa zawsze chcialam.
Poki co z ciekawosci:
- za ile
- jaka marka, rocznik? czy napchany elektronika?
- ile pali
- czemu do spania tylko dla 2 osob? znajomi w busach (uaz-ogorek, VW transporter) spali wygodnie w 4
- czemu chce sprzedac skoro taki fajny
sprocket73 pisze:Obrażasz mnie takim tekstem!
Basia Z. pisze:Chce sprzedać w marcu
Basia Z. pisze:To jest VW transporter, rocznik chyba 1999
Vlado pisze:Gdy na trasie będziesz musiał szybko przyspieszyć, wyżyłowane koniki z turbiny nic nie dadzą, wtedy ma znaczenie tylko moment obrotowy silnika.
sprocket73 pisze:Przespałem tak kilkanaście nocy, zawsze na dłuższe wyjazdy jak śpimy w aucie po drodze to właśnie tak. Pasażer ma lepiej, bo kierowca obija nogi o pedały.
Vlado pisze:Coś co mnie przyciąga, Ty od razu skasowałeś;) te przepakowane turbinami malutkie nowoczesne silniki, to jakaś masakra
Vlado pisze:w segmencie C
laynn pisze:Tylko już min segment D.
sprocket73 pisze:jakbym się kierował wyłącznie sercem,
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości