Vlado pisze:Za każdym przestępstwem stoi konkretny człowiek, nie społeczność.
Wrzucanie wszystkich do jednego worka, tworzenie antagonizmów „my-oni”, jest najzwyczajniej nie w porządku.
Powiedz to Jazydom. Poprawi im to samopoczucie.

Vlado pisze:
I co to ma wspólnego z uciekinierami z Syrii?
telefon 110 pisze:Większość uciekinierów to muzułmanie.
cel finansowanego przez Arabię Saudyjską państwa islamskiego był prosty: by wykorzystać dżihadystów jako narzędzie dla osiągnięcia politycznego celu: obalenia syryjskiego prezydenta Assada, który przez lata stał na drodze budowy Katarskiego gazociągu. Gazociąg ten jest jedynym projektem, który mógłby zdetronizować dominującą energetycznie w Europie Rosję.
Vlado pisze:telefon 110 pisze:Większość uciekinierów to muzułmanie.
Rozwalmy jeszcze kilka lokalnych ładów, to na pewno zwiększy bezpieczeństwo Europy.![]()
To dziwne, że nie kochają nas coraz bardziej, przecież te bomby są dla ich dobra.
telefon 110 pisze:"Muzułmanie we Francji stanowią ok 8% ludności
Muzułmanie we francuskich więzieniach to 70% wszystkich więźniów.
Ludność Francji: ~66 mln.
Liczba więźniów: ~67 tys.
na 100 tys muzułmanów w więzieniach siedzi 888 osób
na 100 tys całej reszty w więzieniach siedzi 33 osoby"
Vlado pisze: To dziwne, że nie kochają nas coraz bardziej, przecież te bomby są dla ich dobra.
Rozwalmy ?
telefon 110 pisze: Gwałcone Niemki czy Szwedki ?
telefon 110 pisze:Jest postęp.
Vlado pisze:
Można takimi danymi żonglować do upadłego;)
ja o chlebie, Ty o niebie
albo ja o niebie Ty o chlebie
pisz co chcesz mi już się na dzisiaj znudziło.
- Do urzędu wojewódzkiego wpłynęły sygnały z gmin, że już zdarzały się pojedyncze incydenty z udziałem ludzi, którzy przebywają teraz za granicą w obozie dla uchodźców, w pobliżu Frankfurtu. Chodzą grupami po 5–8 osób. Szczególnie wieczorem są hałaśliwi i zaczepni w stosunku do mieszkańców. W związku z tym potraktowaliśmy sygnały może nie do końca o poczuciu zagrożenia, ale o niepełnym poczuciu bezpieczeństwa jako powód do narady - informuje Władysław Dajczak, wojewoda lubuski.
• Wstrząsające wyniki niemieckiego sondażu
• 29 proc. Niemców uważa, że policja powinna mieć prawo strzelania do uchodźców
• Chodzi o imigrantów, którzy nielegalnie przekraczają granicę
Pudelek pisze:to dziwne, że skoro "nas" tak nienawidzą, to tak się tutaj pchają. Jeszcze dziwniejsze jest, że po przyjeździe nie podoba im się co tu zastali.
Pudelek pisze:Nie wiem co w tym "wstrząsającego" - chyba tylko tak mały procent... czy inwazję np. rosyjskiego wojska też siły niemieckie miałyby powstrzymać bez broni?
Vlado pisze: pisz co chcesz mi już się na dzisiaj znudziło.
Vlado pisze: Niemcy mają wprawę w strzelaniu do nielegalnie przekraczających granicę;)
Pudelek pisze:nie jesteś słowny![]()
Pudelek pisze:nie wiedziałeś, że Vlado jest agentem CIA? :>
Vlado pisze:Pudelek pisze:nie jesteś słowny![]()
To było do Telefona, nie wrzucam wszystkich do jednego worka
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości