Wszelkiego rodzaju fobie uniemożliwiają rzeczową dyskusję

PKL to nie górale

Tatraman pisze:Basiu, tak, zostały sprzedane w "przetargu", a sam proceder nie najgorzej chyba tutaj opisany:
http://www.mpolska24.pl/post/5693/jak-z ... owy-wierch
I jeszcze jeden głos, choć z ostatnim zdaniem się nie zgadzam:
https://www.youtube.com/watch?v=YHHpL2K3DGo
Tatraman pisze:Wybacz, że nie streściłem Ci felietonu mówiącego o "suchych faktach".
Rzeczywiście, wszystko odbyło się prawidłowo i zgodnie z prawem.
Jak najbardziej... a PiS szukający dróg odkręcenia to zwykłe oszołomy.
Ja też jestem oszołom, bo uważam, że wszystkich, którzy doprowadzili do sprzedaży kolejki, wyciągów, gruntów pod nimi powinno się powiesić za jaja na wszystkich podporach.
Tatraman pisze: Ale to dlatego, że jestem oszołom, co już w wielu miejscach forum podkreślaliśmy
Tatraman pisze:Ten temat jest bardziej polityczny, niż Ci się wydaje.
Bo widać w nim dwie wizje rzeczywistości: dobrze "umotywowanego" sprzedawania tego, co najświętsze dla narodu
Basia Z. pisze:Kolejka na Kasprowy najświętszym dobrem NARODOWYM
Tatrzański urwis pisze:Masz na myśli ,,sztywnoportkowców,,?
Vlado pisze:Tatraman pisze: Ale to dlatego, że jestem oszołom, co już w wielu miejscach forum podkreślaliśmy
Chciałbyś;) Nie przypominam sobie, żeby ktokolwiek, poza Tobą samym, używał wobec Ciebie tego określenia.
Budowa kolei wywołała żywą dyskusję społeczną, protestowali przeciwko niej, zaraz po ujawnieniu projektów w marcu 1934 roku, głównie działacze ochrony przyrody, choć oprócz Państwowej Rady Ochrony Przyrody przeciwne budowie były też 94 towarzystwa i instytucje naukowe i turystyczne. W odpowiedzi na rozpoczęcie budowy kolei i równoczesnego łamania obowiązującego wtedy prawa (rozporządzenia Prezydenta RP o ochronie lasów, o prawie budowlanym, ustawie o ochronie przyrody, ustawie o koncesjach na koleje i inne) do dymisji podała się cała ówczesna Państwowa Rada Ochrony Przyrody wraz z przewodniczącym Komitetu Ochrony Przyrody w Krakowie – prof. Władysławem Szaferem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości