Vlado pisze:Laynn jest jedna różnica, do miejsca, o którym wspomniała Basia można podjechać samochodem.
Wiem, na Zawracie wyobraź sobie też byłem, chyba nawet nie raz, te 150 napisałem przykładowo, jak i sam Zawrat.
To wyobraź sobie, już nie będę "przysłowiowych" 150 namiotów pisał, ale kilkanaście pod Murowańcem, jako jedynym bastionie spania tylko w łóżkach. Ja tam spotykałem kilka razy nocujących w kosówce...
Proszę porównaj wejścia w Tatry, a te inne góry? No rozumiem, że podobna ilość wchodzi pod Morskie Oko latem co Makowski, Niski itp...
Vlado...niech będzie zniesiony TPN, a co tam nowych szlaków powstanie kilka, zróbmy plażę pod schronskiem nad Morskim Oku, koło schroniska w Piątce. Zróbmy tabor namiotowy na Wołoszynie - tam to na pewno ja w pierwszej kolejności pójdę spać.
Wiesz nie dawno na picassie oglądałem zdjęcie z bodajże Słowackich Tatr, gdzie było kilka (więcej niż
3 ) namiotów, więc sądzę, że po zniesieniu zakazu takich namiotów pojawiłoby się więcej. Niech te trzy na Zawracie stoją co noc, to wdepnięcie w papieraka murowane, ja te ostatnie grzyby nawet na Orlej spotykałem na szlaku.