Chyba u królaVlado pisze: u królowej to można być co najwyżej na audiencji

Tatrzański urwis pisze: Chodzi o atak terrorystyczny czy coś podobnego?
Tatrzański urwis pisze:Co do przepisów Tanap-u to uważam że góry są dla ludzi i nie powinny być objęte głupimi zakazami takimi jak biwakowanie w Tatrach czy wchodzenie na poza szlakowe szczyty , (...). Według mnie przepisy są po to żeby je łamać i dalej będę to radośnie robił![]()
Tylko jak by w Tatrach znieśli przepisy...to ja Cię pierdzielę.
A dziękuję WioluWiolcia pisze:Ładne zdjęcia, Urwisie.
Wtedy na szczyt można byłoby wyjść tylko z własną asekuracją albo ryzykować na ,,żywca,, , nie polecam tej drugiej opcjibuba pisze: ja bym zdjela w Tatrach wszystkie lancuchy, klamry, obicia,
Tutaj przesadziłaś droga Bubo , Topr był , jest i musi być , są gwarancją bezpieczeństwa dla zwykłych turystów jak i dla taterników .buba pisze: wycofala istnienie topru
Niektóre bym zostawiłbuba pisze:zdjela wszystkie zakazy
Masz u mnie browarabuba pisze:zwolnila polujacych na turystow z mandatami
Pewnie takbuba pisze:Wtedy by mozna opisywac do woli swoje przygody a i bylyby one duzo ciekawsze!
Ano gdzieś tam chyba pisałaśbuba pisze:juz ci pisalam ze cie lubie?
W sumie to nie ma tam oficjalnego szlaku Leszku tylko nieznakowana ścieżkaLeszek Tatry pisze: jeżeli chodzi np o Gerlach to moim zdaniem nie powinno być tam szlaku
Ostatnio jak zszedłem z Łomnicy i byłem już na przełęczy to podeszło do mnie kilku turystów i pytało się jakie są warunki w drodze na szczyt i czy są jakieś kopczyki z kamieni coby nie pobłądziliLeszek Tatry pisze: Zwykły turysta i tak tam nie pójdzie bo nie będzie wiedział jak skoro nie ma szlaku.
Bez przesady Leszku , wysoko w Tatrach nie biwakuje aż tylu ludzi żeby był z tym problem nawet gdyby można było rozbić namiot , przeciętny turysta tego nie robiLeszek Tatry pisze: to latem chyba nie byłoby się gdzie ruszyć w tych bardziej popularnych miejscach
Dużo bardziej większa .Leszek Tatry pisze: Miałem na myśli ewentualne poprowadzenie tam szlaku. Gdyby taki był to zrobiłyby się tam drugie Rysy z tym, że ilość wypadków byłaby dużo większa.
Ja wiedziałem jak to ma mniej więcej wyglądać i jak mam iść tyle że ktoś mniej doświadczony mógłby zacząć kombinować i zrobić sobie krzywdę .Leszek Tatry pisze:Łomnica to trochę inny temat bo tam jak ktoś wjedzie wyciągiem na przełęcz to ma szczyt na wyciągnięcie ręki.
To byłby ciekawy widokLeszek Tatry pisze: Wyobrażasz sobie ten base camp pod Rysami
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości