Dobromił pisze: Ale i tak tego typu opowieści wg mnie powinny mieć miejsca w sieci.
Niezmiernie się cieszę, że się Pan ze mną zgodził

To jeden z kompleksów, wszak jak ma się zwracać wieśniak do pana ze stolicy? I jeszcze składa rączki.Vlado pisze:Ale czemu Pan mi zaczął mówić na Pan?
Dobromił pisze:I że kolejny nocleg ( Twój czy kogoś innego ) może się bardzo szybko i niemile skończyć ?
Vlado pisze:Dobromił pisze: Ale i tak tego typu opowieści wg mnie powinny mieć miejsca w sieci.
Niezmiernie się cieszę, że się Pan ze mną zgodził
Dobromił pisze:P.s. Znam co najmniej dwa fora gdzie tematy pozaszlakowe są opisywane w podforach dostępnych tylko dla "sprawdzonych".
Wiesio pisze:Jestem wrogiem okucia gór (tzw. dróg)
Vlado pisze:Jeśli o czymś nie piszę, to właśnie tylko dlatego, żeby jakieś patałachy nie zrobiły syfu, nie w obawie przed mandatem
Taaaaa, już zauważyłem, że darzycie się wielką sympatią.ceper pisze:To...
Dobromił pisze: Co tam na Pradze ?
Wiesio pisze: to cię walnę jak dotkniesz łańcucha na szlaku... na co ja - ale łańcuchów używają miliony i nie łażą jak barany po łące i nie rozdeptują okolicy... na co on... itd.
Z drugiej strony Basiu gdyby na Łomnicy nie było łańcuchów to vodcy nie mogliby zarobić na tej górze bo większość turystów po prostu nie dałaby rady tam wejść bez pomocy żelastwaBasia Z. pisze:Poza szlakiem żelastwo nie powinno się znajdować.
Chodzi o atak terrorystyczny czy coś podobnego? No wtedy alternatywą szybkiego i w miarę bezpiecznego zejścia byłyby na pewno łańcuchy .Leszek Tatry pisze:zejście na Łomnicką Przełęcz jest zejściem ewakuacyjnym na wypadek zdarzenia wymagającego opuszczenia szczytu w sytuacji gdy nie można skorzystać z kolejki.
No w sumie racja , ja nazwałem szczyt królową ponieważ chodziło mi o to że po Gerlachu jest najwyższym szczytem w Tatrach , kierowałem się tylko wysokością . A tak w ogóle to fajnie to brzmi : Gerlach i Łomnica król i królowaLeszek Tatry pisze: trzeba zauważyć że w języku słowackim Łomnica jest rodzaju męskiego ( Lomnicky stit).
Na Wysokiej byłem także królową mogę uważać jako zaliczonąLeszek Tatry pisze:królowa też jest tylko jedna - Wysoka
Dzięki , dopiero się rozkręcamLeszek Tatry pisze:Gratuluję kolejnego wspaniałego wejścia
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości