Nasze okolice
Nasze okolice
Dziś Dolina Dolomitowa. Fajne miejsce. W sam raz na dłuższy spacer.
Na miejscu bezpłatny parking, kawiarenka.
Dojazd dość dobrze oznaczony tablicami (Dolina Sportowa) - od Bytomia na Tarnowskie Góry, Poznań, na dzielnicy Stroszek (ok 4km od centrum) w lewo, za torami wąskotorówki w prawo (od skrzyzowania 500m) i za zakrętem drogi (200m) ostro w prawo po betonowych płytach na parking.
Nie polecam jedynie po mocniejszych opadach deszczu. Błotko trzyma dość długo.
Zdjęcia:
Najlepsze efekty są chyba jesienią...
Na miejscu bezpłatny parking, kawiarenka.
Dojazd dość dobrze oznaczony tablicami (Dolina Sportowa) - od Bytomia na Tarnowskie Góry, Poznań, na dzielnicy Stroszek (ok 4km od centrum) w lewo, za torami wąskotorówki w prawo (od skrzyzowania 500m) i za zakrętem drogi (200m) ostro w prawo po betonowych płytach na parking.
Nie polecam jedynie po mocniejszych opadach deszczu. Błotko trzyma dość długo.
Zdjęcia:
Najlepsze efekty są chyba jesienią...
No Sokół dzięki za zdj Dolomitów, zawsze się zastanawiałem jak tam jest, odwiedzę to miejsce. Vision to 3zdj od góry jeziorka, mniam
Ja może jak mi minie pewna szajba (póki co jest praca apotem szajba) to coś porobię z okolicy i wrzucę. Dziś z okolic gdzie się wychowałem:
okradzionów
c.d.
chwaliboskie
gdzieś w sławkowie
sosnowiec bór
Ja może jak mi minie pewna szajba (póki co jest praca apotem szajba) to coś porobię z okolicy i wrzucę. Dziś z okolic gdzie się wychowałem:
okradzionów
c.d.
chwaliboskie
gdzieś w sławkowie
sosnowiec bór
Ostatnio zmieniony 2013-08-12, 08:03 przez laynn, łącznie zmieniany 1 raz.
- Malgo Klapković
- Malgo Klapković
Chciałem pokazać kilka propozycji co można zobaczyć w Bytomiu i najbliższej okolicy.
Dzisiaj chcę Wam pokazać urokliwą, choć niedostępną Dolinę Bytomki, która wykorzystywana była od setek lat na usługi dla ludzi.
Bytomka ma 19,2 km długości (z czego na terenie Bytomia około 7 km) i wpływa do Kłodnicy na terenie Gliwic.
Kilka fotek:
Więcej info i zdjęć: http://szlakiibezdroza.blogspot.com/
Dzisiaj chcę Wam pokazać urokliwą, choć niedostępną Dolinę Bytomki, która wykorzystywana była od setek lat na usługi dla ludzi.
Bytomka ma 19,2 km długości (z czego na terenie Bytomia około 7 km) i wpływa do Kłodnicy na terenie Gliwic.
Kilka fotek:
Więcej info i zdjęć: http://szlakiibezdroza.blogspot.com/
Niebieskie Żródła
Zalew Sulejowski:
Pilica:
Las i leśne bagienka:
Panorama ze wzgórza Kośc. św. Idziego w Inowłodzu
Panorama z tamy Zalewu Sulejowskiego
Zalew Sulejowski:
Pilica:
Las i leśne bagienka:
Panorama ze wzgórza Kośc. św. Idziego w Inowłodzu
Panorama z tamy Zalewu Sulejowskiego
Ostatnio zmieniony 2013-08-29, 09:25 przez dagomar, łącznie zmieniany 1 raz.
luknij na moje panoramy i galerie