a propo's Wyborów, polityki, Unii, standardów, ISO itd
Memy bywają różniste , ten , jak dla mnie super.
Co do emerytur , to komuna komuną i nie było sensu płakać nad rozlanym mlekiem tylko dalej go nie rozlewać i nie tworzyć piramidy. Wystarczyło nie zachłystywać się rozwojem i całą albo tyle ile trzeba , kasę z prywatyzacji przedsiębiorstw , sprzedaży gruntów , przeznaczyć na fundusz emerytalny .Mielibyśmy dziś prawdopodobnie sytuację klarowną .A teraz to jest po grzybkach , nawet jak wydłużą wiek emerytalny jak w kabarecie : mężczyźni 87 , kobiety 97 ; to i tak się zawali .
A dziś moja małżowinka słyszała wypowiedzi platformersów, obwiniających za porażkę -sztab Komorowskiego . No jeśli takie przekonanie się w PO utwierdzi , to do parlamentu to max 20% uzyskają , a może i dużo mniej.
Krzyś66 pisze:Co do emerytur , to komuna komuną i nie było sensu płakać nad rozlanym mlekiem tylko dalej go nie rozlewać i nie tworzyć piramidy. Wystarczyło nie zachłystywać się rozwojem i całą albo tyle ile trzeba , kasę z prywatyzacji przedsiębiorstw , sprzedaży gruntów , przeznaczyć na fundusz emerytalny .Mielibyśmy dziś prawdopodobnie sytuację klarowną
Dokladnie tak jest- najlatwiej wszystko zwalic na komune i innych by siebie wybielic. Zreszta bardzo jestem ciekawa porowniania na ile zadluzyl Polske Gierek a na ile obecni politycy (ale wiadomo ze latwiej i bezpieczniej psy powiesic na kims kogo juz sie nie pociagnie do odpowiedzialnosci bo kopnal w kalendarz
Rozne mozna by znalezc rozwiazania odnosnie emerytur, mozliwosci mozliwosciami ale pierwsza rzecza zawsze jest chec. Jak nie ma checi to nic sie nie zrobi. Na emerytury kasy w kraju nie ma, a na nowe chodniczki, przycinanie trawnikow i zywoplotow co miesiac, zbieranie lisci jesienia, zamiatanie, sprzatanie, odmalowywanie- kasa jest. Oczywiscie ktos zaraz stwierdzi ze to "inna pula kasy" ale kasa jest i jest szastanie kasą na prawo i lewo.. Tylko jest rowniez wola zeby ja wydawac inaczej niz na emerytury. Bo ma byc czysto i rowno a czlowiek ma zapierdzielac ile sie da i ile mozna z niego wycisnac a potem najlepiej zaraz zdechnac- taka jest obecnie "moda" i chyba niezaleznie jaka partia wygra niewiele sie w tej modzie zmieni...
Krzyś66 pisze:nawet jak wydłużą wiek emerytalny jak w kabarecie : mężczyźni 87 , kobiety 97
Przechodzi dwóch facetów obok Sejmu i słyszą jak krzyczą wszyscy:
Sto Lat! Sto lat!
Jeden do drugiego:
- Ktoś tam ma chyba urodziny.
- Nie. Wiek emerytalny ustalają.
Ostatnio zmieniony 2015-05-26, 14:50 przez buba, łącznie zmieniany 7 razy.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
Rozwiązanie jest proste: wpuścić Jakuba Szelę na salony (chociaż do KNF, KPRP, KS, KPRM, KS, UZP). Żeby nie było nudno, to i kolegę Robespierre'a miło byłoby zobaczyć w akcji. Jeśli by się sprawdzili, to potem posłać ich do elit finansjery (bankowość, ubezpieczenia) i kolejne urzędy "od góry"
P.S. Jaki problem wypowiedzieć umowy o pracę już dziś, jeśli wiadomo, że ponad 90% straci pracę?
Tak przy okazji przypomnę, że 31 grudnia 1998 zatrudniono wiele osób na najwyższych szczeblach, które z racji reformy administracyjnej kraju od 1.1.1999 traciły swe posady, ale nabyły prawo do 6-miesięcznej odprawy. Czy kogoś powieszono z tego tytułu?
P.S. Jaki problem wypowiedzieć umowy o pracę już dziś, jeśli wiadomo, że ponad 90% straci pracę?
Tak przy okazji przypomnę, że 31 grudnia 1998 zatrudniono wiele osób na najwyższych szczeblach, które z racji reformy administracyjnej kraju od 1.1.1999 traciły swe posady, ale nabyły prawo do 6-miesięcznej odprawy. Czy kogoś powieszono z tego tytułu?
Ostatnio zmieniony 2015-05-26, 15:15 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Płacę i wymagam, nie za bardzo rozumiem słowo "załatwić", chyba że kałasznikowem.
Podczas natarczywych negocjacji, która śmierdzi korupcją (urzędasy musiały odbyć specjalne szkolenia na ten temat, by byli w stanie odróżnić drobiazg/dowód wdzięczności/ od korzyści majątkowej, np. czy 100.000 zł to łapówka czy jałmużna?) odwołuję się do ich intelektu rozmówcy i problem rozwiązany.
Podczas natarczywych negocjacji, która śmierdzi korupcją (urzędasy musiały odbyć specjalne szkolenia na ten temat, by byli w stanie odróżnić drobiazg/dowód wdzięczności/ od korzyści majątkowej, np. czy 100.000 zł to łapówka czy jałmużna?) odwołuję się do ich intelektu rozmówcy i problem rozwiązany.
Ostatnio zmieniony 2015-05-26, 21:15 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
_Sokrates_ pisze:R0BERT pisze:Poza tym Merkelowa nie jest prezydentem.
Co to ma do rzeczy? Nie zmienia to istoty tego co napisałem.R0BERT pisze:Polaków też znam innych, przesadzasz mocno.
Po pierwsze Twoi znajomi nie stanowią próbki reprezentatywnej.
Po drugie choćby na poprzedniej stronie masz przykład osoby, która użyła argumentu 'zagranicznego szacunku'.
Pewnie Niemcy o tym nie wiedzą:
"Już piąty rok z rzędu kanclerz Niemiec Angela Merkel zajmuje pierwsze miejsce na liście najbardziej wpływowych kobiet świata amerykańskiego magazynu "Forbes".
http://www.rp.pl/artykul/28,1204187-For ... rer=glowna
- _Sokrates_
- _Sokrates_
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... Czolka3Img
Pierwszy krok ku jedynie słusznej Polsce już blisko . Gęba pełna frazesów : "będę Prezydentem wszystkich Polaków " taaa wszystkich od Rydzyka i Ojców Paulinów ...
Proponuję też w specustawie od razu nakazać budowę sarkofagu na Wawelu aby kiedyś JWP Prezes mógł spocząć w godnym miejscu...
Ręce opadają.
Niestety artykuł z Polityki , przytoczony przez blue , jest bardzo proroczy.
Pierwszy krok ku jedynie słusznej Polsce już blisko . Gęba pełna frazesów : "będę Prezydentem wszystkich Polaków " taaa wszystkich od Rydzyka i Ojców Paulinów ...
Proponuję też w specustawie od razu nakazać budowę sarkofagu na Wawelu aby kiedyś JWP Prezes mógł spocząć w godnym miejscu...
Ręce opadają.
Niestety artykuł z Polityki , przytoczony przez blue , jest bardzo proroczy.
jakby stawiali jakas druga tecze to by sie nikt nie burzyl tylko wszyscy cieszyli jakie to nowoczesne i co najwazniejsze- ze zachod bedzie zachwycony....
opadaja... ze ludzie (po obu stronach)sie emocjonuja takimi duperelami jak miejsce polozenia jakiegos badziewnego pomnika....
Krzyś66 pisze:Ręce opadają.
opadaja... ze ludzie (po obu stronach)sie emocjonuja takimi duperelami jak miejsce polozenia jakiegos badziewnego pomnika....
Ostatnio zmieniony 2015-05-27, 22:48 przez buba, łącznie zmieniany 2 razy.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
spokojnie, wszystkich nieprzekonanych przekona krucjata różańcowa, taka jaka była planowana pod siedzibę PKW, aby nie sfałszowano wyborów. Na szczęście tym razem nie sfałszowano, więc różańce zawrócono
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... olane.html
tak jak pisałem, Komorowski to nie moja bajka, ale czy ktoś wyobraża sobie pogotowie rózańcowe z PO, gdyby ważyły się wybory? Teraz powinien wyjść Kukiz i zaśpiewać "ksiądz proboszcz już się zbliża", ale to nie możliwe, bo sam stwierdził, że jest obecnie katolem i już nie bluźni
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... olane.html
tak jak pisałem, Komorowski to nie moja bajka, ale czy ktoś wyobraża sobie pogotowie rózańcowe z PO, gdyby ważyły się wybory? Teraz powinien wyjść Kukiz i zaśpiewać "ksiądz proboszcz już się zbliża", ale to nie możliwe, bo sam stwierdził, że jest obecnie katolem i już nie bluźni
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!