17 sierpnia 2013r. - Baraniec.
- tatromaniak
17 sierpnia 2013r. - Baraniec.
Trasa:
Żiarska Dolina /885m n.p.m. / - Holy Vrch – Baraniec / 2184m n.p.m. / - Smrek – Żarske Sedno – Żarska Chata - Żiarska Dolina.
Ruszamy w dwójkę z Piotrem z Dunajca punktualnie o godzinie 5,30 a więc jak zwykle u mnie zgodnie z wcześniejszym planem aby o 7,00 ruszyć z ochotą na szlak.
Pierwszy odcinek daje mocno po dupie i troszkę potu trzeba niestety uronić zanim się dotrze na Holy Vrch.
Dalej już łatwiej ale końcowy odcinek pod samym szczytem też daje popalić.
Z samego szczytu widoki wyśmienite - zachęcam aby tam wejść co by to zobaczyć.
Następnie bardzo strome zejście do dość głębokiej przełęczy i znowu prawie do 2100m w górę / ja nie ale Piotrek uważa to za gorsze od Barańca /.
W tym momencie mamy już pozamiatane na dzień dzisiejszy chociaż Płaczliwy Rohacz jest na wyciągnięcie ręki / do 0,5 godz. /.
Nie wchodzimy tam bo z Rohaczy lecą tego dnia kamienie a śmigłowiec zabiera rannych / tłumy na Rohaczach /.
Schodzimy więc do Żarskiej Chaty i wykonujemy główny punkt dzisiejszego programu – zjazd hulajnogą bardzo stromo w dół przeszło 5 km / frajda niesamowita przy dużych prędkościach z okrzykiem POZOR.
Reszta na obrazkach:
https://picasaweb.google.com/1149374793 ... iaBaraniec
Żiarska Dolina /885m n.p.m. / - Holy Vrch – Baraniec / 2184m n.p.m. / - Smrek – Żarske Sedno – Żarska Chata - Żiarska Dolina.
Ruszamy w dwójkę z Piotrem z Dunajca punktualnie o godzinie 5,30 a więc jak zwykle u mnie zgodnie z wcześniejszym planem aby o 7,00 ruszyć z ochotą na szlak.
Pierwszy odcinek daje mocno po dupie i troszkę potu trzeba niestety uronić zanim się dotrze na Holy Vrch.
Dalej już łatwiej ale końcowy odcinek pod samym szczytem też daje popalić.
Z samego szczytu widoki wyśmienite - zachęcam aby tam wejść co by to zobaczyć.
Następnie bardzo strome zejście do dość głębokiej przełęczy i znowu prawie do 2100m w górę / ja nie ale Piotrek uważa to za gorsze od Barańca /.
W tym momencie mamy już pozamiatane na dzień dzisiejszy chociaż Płaczliwy Rohacz jest na wyciągnięcie ręki / do 0,5 godz. /.
Nie wchodzimy tam bo z Rohaczy lecą tego dnia kamienie a śmigłowiec zabiera rannych / tłumy na Rohaczach /.
Schodzimy więc do Żarskiej Chaty i wykonujemy główny punkt dzisiejszego programu – zjazd hulajnogą bardzo stromo w dół przeszło 5 km / frajda niesamowita przy dużych prędkościach z okrzykiem POZOR.
Reszta na obrazkach:
https://picasaweb.google.com/1149374793 ... iaBaraniec
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez tatromaniak, łącznie zmieniany 1 raz.
Eh ten zjazd na koniec przyćmił całą Waszą wycieczkę... rzeczywiście najlepszy z tego wszystkiego.
A tak na poważnie to fajna okolica, kiedyś tam na pewno dotrę, bo póki co to u mnie ze Słowacją jest bardzo kiepsko... praktycznie nigdzie nie byłem, więc tylko fotki sobie pooglądać mogę.
PS: Pięknie spędzony czas.
A tak na poważnie to fajna okolica, kiedyś tam na pewno dotrę, bo póki co to u mnie ze Słowacją jest bardzo kiepsko... praktycznie nigdzie nie byłem, więc tylko fotki sobie pooglądać mogę.
PS: Pięknie spędzony czas.
Ostatnio zmieniony 2013-08-19, 20:34 przez Vision, łącznie zmieniany 1 raz.
- tatromaniak
- tatromaniak
- Tatrzański urwis
- tatromaniak
Tatrzański urwis pisze:Kurczę Janku ale dałeś czadu z tą hulajnogą , nie wiedziałem że z Ciebie taki ,,urwis,, .
Pierwszy kilometr był rozpoznawczy z czujną kontrolą tylnego hamulca a później już całkiem ładną prędkość można było wyciągnąć
Droga prawie pusta w przeciwieństwie do zjazdu z Hrebienioka.
Frajda niesamowita warta tych 5 euro bez względu na pesel zjeżdżającego
tatromaniak pisze:Pierwszy odcinek daje mocno po dupie i troszkę potu trzeba niestety uronić zanim się dotrze na Holy Vrch.
Nalezy tam las wykarczować
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- tatromaniak
Dobromił pisze:tatromaniak pisze:Pierwszy odcinek daje mocno po dupie i troszkę potu trzeba niestety uronić zanim się dotrze na Holy Vrch.
Nalezy tam las wykarczować
To dopiero by słońce dało popalić na tych sztywnych podejściach
To jest jeszcze pikuś z tym co czeka w Raczkowej Dolinie na amatorów wejścia na pierwszy odcinek Otargańców a tam się też z Tępym Dyszlem zamierzamy zapuścić jeszcze tej jesieni
tatromaniak pisze:To jest jeszcze pikuś z tym co czeka w Raczkowej Dolinie na amatorów wejścia na pierwszy odcinek Otargańców
Ten szlak, razem z Barańcem, powinien być zawsze proponowany dla tatrzańskich debiutantów.
BesKid pisze:Za jednym zamachem rozwiązane problemy koni i tłoku na drodze
Poczekam aż przywalisz w najbliższe drzewo ...