Dawno temu, pewnie z jakieś 4 miesiące wstecz, odbyłem sobie mały spacer po okolicy. I tak, z nudów bardziej niż jakiejś wewnętrznej potrzeby, postanowiłem podzielić się z Wami zdjęciami z tejże wędrówki.
Wyruszam tradycyjnie żółtym szlakiem z Lubnia i kieruję się na Kiczorę, mając w planach odwiedzenie obserwatorium na Lubomirze. Pogoda piękna, błękitne niebo, ptaszki śpiewają. Ogólnie sielsko i swojsko.
Trasa standardowa: Lubień-Kiczora-Kamionka-Patryja-Trzy Kopce-Lubomir. W sam raz na kilka godzin spędzonych na szlaku. Zdjęcia wykonane telefonem, więc bez rewalacji.
Początek typowo późno jesienny, okolice Kiczory:
Dalej już bardziej kolorowo. Nawet motylki - jak w bajce.
Kamienne zigguraty raz po raz ujawniały się w okolicach szlaku. W sumie naliczyłem pięć.
Powolutku docieram do celu.
Na szczycie wita mnie niska temperatura, śnieg i wiatr.
Dziękuję za uwagę. Pozdrawiam starą załogę, takoż nowe twarze
Dawno temu, gdy zrównoważonej mieszaniny barw prostych ze św
Dawno temu, gdy zrównoważonej mieszaniny barw prostych ze św
Jeśli nienormalne trwa dostatecznie długo, staje się normalnym...
- Tępy dyszel
Bardzo fajna relacja. Czytając ją, ciepło napływa do mego serca, te łąki zielone i pola pozłacane żytem, przypominają mi lata starości.
Wzruszyłem się, więcej nie napiszę bo się wstydzę.
P.S. Beskidus - pytanie mam do Ciebie, jako eksperta z Beskidu Wyspowego i nie tylko.
Masz jakieś zdjęcia z Zembalowej i Kotonia ?
Potencjał widokowy jest ?
Wzruszyłem się, więcej nie napiszę bo się wstydzę.
P.S. Beskidus - pytanie mam do Ciebie, jako eksperta z Beskidu Wyspowego i nie tylko.
Masz jakieś zdjęcia z Zembalowej i Kotonia ?
Potencjał widokowy jest ?