Jebatka na Jastrzębicy
Jebatka na Jastrzębicy
Jeszcze z rana było przyjemnie ale po "palmie" pogoda siadła. Siadły więc też ciekawsze plany ale że jeszcze nie padało, to coś w okolicy można było zaryzykować. N.p. Jastrzębice.
Górka ciekawa, widokowa, nawet biegnie przez nią szlak , choć nasza wycieczka częściowo biegła pozaszlakowo, ładnymi drogami, polankami wśród biało kwitnących drzew i krzewów
Oczywiście była i jebatka, malinowa i prosto z termosu . Miejscówek na ową jebatkę też się kilka znalazło.
Poza tym pojawiały się, mimo chmurności na niebie i krążącego po okolicy deszczu widoczki, które przy dobrej pogodzie są z Jastrzębicy całkiem przyzwoite.
I fajnie minął spacerek, niebo wytrzymało więc nas nie polało, turystów dwójkę spotkaliśmy, krosowców przejazd też-jak to w górach- się napatoczył. Jastrzębica dobra jest na takie szybkie spontany. Na szczyt można wejść bezpośrednio na krechę z dołu ale jest bardzo stromo i bez sensu tak napierać, zdecydowanie przyjemniej iść dłużej ale za to łagodniej i ciekawiej. Warto też pociągnąć dalej już szlakiem w stronę Świnnej (a najlepiej zacząć w Żywcu i skończyć w Świnnej), po drodze sporo ładnych widoków, ciekawych miejsc nie tylko przy samym szlaku ale i w jego okolicach. Trasa dobra też na rower, choć mnie się nigdy nie udało bez podpowadzania jej przejechać
Zdjęcia wszystkie, chyba ze czterdzieści
http://www.zuziawdrodze-galeria.cba.pl/ ... ica042014/
Tu miało być lokowanie produktu ale ciasteczko za szybko zostało zjedzone
Górka ciekawa, widokowa, nawet biegnie przez nią szlak , choć nasza wycieczka częściowo biegła pozaszlakowo, ładnymi drogami, polankami wśród biało kwitnących drzew i krzewów
Oczywiście była i jebatka, malinowa i prosto z termosu . Miejscówek na ową jebatkę też się kilka znalazło.
Poza tym pojawiały się, mimo chmurności na niebie i krążącego po okolicy deszczu widoczki, które przy dobrej pogodzie są z Jastrzębicy całkiem przyzwoite.
I fajnie minął spacerek, niebo wytrzymało więc nas nie polało, turystów dwójkę spotkaliśmy, krosowców przejazd też-jak to w górach- się napatoczył. Jastrzębica dobra jest na takie szybkie spontany. Na szczyt można wejść bezpośrednio na krechę z dołu ale jest bardzo stromo i bez sensu tak napierać, zdecydowanie przyjemniej iść dłużej ale za to łagodniej i ciekawiej. Warto też pociągnąć dalej już szlakiem w stronę Świnnej (a najlepiej zacząć w Żywcu i skończyć w Świnnej), po drodze sporo ładnych widoków, ciekawych miejsc nie tylko przy samym szlaku ale i w jego okolicach. Trasa dobra też na rower, choć mnie się nigdy nie udało bez podpowadzania jej przejechać
Zdjęcia wszystkie, chyba ze czterdzieści
http://www.zuziawdrodze-galeria.cba.pl/ ... ica042014/
Tu miało być lokowanie produktu ale ciasteczko za szybko zostało zjedzone
Ostatnio zmieniony 2014-04-14, 21:44 przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tępy dyszel
Piotrek pisze:ale ciasteczko za szybko zostało zjedzone
To dlatego, abyś Ty nie zdążył tego ciasteczka zjeść ?
ceper pisze:To można na tym forum umieszczać fotki z rodzinnych, kulturalnych wypadów?
Oczywiście, że tak. Piotrek jest moderatorem i wzorowym forumowiczem, takim jak ja
Uczcie się degeneraci, jak czas w górach spędzać
Piotrek pisze:Termosu można z powodzeniem używać n.p. w miejscach publicznych gdzie ponoć "spożywać" nie wolno.
ja np. uzywalam na nudnych wykladach termosik najlepszym przyjacielem studenta
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..