O dwóch bacach i psie
Normalnie .buba pisze:maurycy pisze:Sokół - info o bacówce podaje tylko zaufanym osobom na priv
w jaki sposób sie zdobywa twoje zaufanie?
Buba Ty już masz . Wystarczyło mi poczytać trochę Twoich relacji z forum i widzę , że to taki sam świat jak mój .
Na priv posyłam namiary .
Aha .. jakby ktoś potrzebował baców do rozpalania ognia w piecu to jestem w zasięgu bacówki ..
Ostatnio zmieniony 2014-04-03, 11:56 przez maurycy, łącznie zmieniany 1 raz.
easy rider
maurycy pisze:[ widzę , że to taki sam świat jak mój .
Moze jesienia jakis wspolny wypad na bacowanie tam? wiesz od kiedy bacowka jest pusta? np. w pazdzierniku jest juz szansa?
maurycy pisze:Aha .. jakby ktoś potrzebował baców do rozpalania ognia w piecu to jestem w zasięgu bacówki ..
hmmmm.. baca rozpalajacy w piecu i utrzymujacy w bacowce temperature powyzej 20 stopni? to moze nawet na zimowy wyjazd bym sie skusila?
Ostatnio zmieniony 2014-04-03, 11:59 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
Nie widze problemu , z tym że my chcemy jechać jeszcze w kwietniu . Z tym pażdziernikiem to jeszcze obczaje temat i dam znać .buba pisze:maurycy pisze:[ widzę , że to taki sam świat jak mój .
Moze jesienia jakis wspolny wypad na bacowanie tam? wiesz od kiedy bacowka jest pusta? np. w pazdzierniku jest juz szansa?maurycy pisze:Aha .. jakby ktoś potrzebował baców do rozpalania ognia w piecu to jestem w zasięgu bacówki ..
hmmmm.. baca rozpalajacy w piecu i utrzymujacy w bacowce temperature powyzej 20 stopni? to moze nawet na zimowy wyjazd bym sie skusila?
A baców jest dwóch - jeden pali w piecu , drugi kucharzy .
easy rider
- TataOjciec
Piotrek pisze:Basia Z. napisał/a:
Tak w ogóle to się bardzo cieszę, ze bacówki, których kiedyś było w górach pełno a potem zniszczały teraz się odbudowują (dzięki pieniądzom unijnym "owca +").
Na jesień powinny się pojawić nowe (chyba trzy) z Life + Beskidy.
TataOjciec pisze:
Na jesień powinny się pojawić nowe (chyba trzy) z Life + Beskidy.
I pewnie będą pancernie zamknięte
Jakby zbudowali bacowki i zostawili otwarte to bym miala chyba drugi punkt przemawiajacy "za" unią
Ostatnio zmieniony 2014-04-03, 20:58 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
- TataOjciec
Inna sprawa że nie ma się co dziwić .
Teraz chodzi się w góry bo to taki lans i własnie te jełopy co łażą robią rozpierduchę gdzie się da , syf i kutasówa gdzie nie spojrzeć. 4x4, skuterowcy, quadowcy i inni ,nie wrzucam wszystkich do jednego wora , bo sam nie mam nic przeciwko rozsądnemu używaniu powyższych.
I tak właśnie hołota robi syf, bo wątpliwą jest sprawą żeby ktoś kto napiera kilka dni z "garbem" po szlakach, brał udział w takich idiotyzmach choć pewnie i tutaj się znajda wyjątki.
To taka dygresja apropo szałasów i schronów w naszych pięknych górach
Teraz chodzi się w góry bo to taki lans i własnie te jełopy co łażą robią rozpierduchę gdzie się da , syf i kutasówa gdzie nie spojrzeć. 4x4, skuterowcy, quadowcy i inni ,nie wrzucam wszystkich do jednego wora , bo sam nie mam nic przeciwko rozsądnemu używaniu powyższych.
I tak właśnie hołota robi syf, bo wątpliwą jest sprawą żeby ktoś kto napiera kilka dni z "garbem" po szlakach, brał udział w takich idiotyzmach choć pewnie i tutaj się znajda wyjątki.
To taka dygresja apropo szałasów i schronów w naszych pięknych górach
Ostatnio zmieniony 2014-04-03, 21:27 przez TataOjciec, łącznie zmieniany 1 raz.
Widze , ze temat zmierza w dobrym kierunku .
Tak wiec przegladu szalasow z Beskidu Slaskiego cd.
tutaj mamy nasz rezerwowy szalas z naszego ostatniego wypadu ( gdyby pierwszy okazal sie zamkniety lub zajety )
stoi na Hali Cebula przy czerwonym szlaku Magurka Radziechowska - Glinne
tak wyglada w srodku . Generalnie o jedna klase nizej od naszego ulubionego z rejonu Baraniej Gory . Fotki pochodza z tego samego wypadu co opisany wyzej .
Cdn ...
Tak wiec przegladu szalasow z Beskidu Slaskiego cd.
tutaj mamy nasz rezerwowy szalas z naszego ostatniego wypadu ( gdyby pierwszy okazal sie zamkniety lub zajety )
stoi na Hali Cebula przy czerwonym szlaku Magurka Radziechowska - Glinne
tak wyglada w srodku . Generalnie o jedna klase nizej od naszego ulubionego z rejonu Baraniej Gory . Fotki pochodza z tego samego wypadu co opisany wyzej .
Cdn ...
Ostatnio zmieniony 2014-04-03, 23:37 przez maurycy, łącznie zmieniany 1 raz.
easy rider
maurycy pisze:
Cdn ...
Ale i tak jest to szałas klasy lux, w porównaniu np. z tym, w którym ja spałam ostatnio na przedświątecznym bacowaniu:
w-ten-przedswiateczny-czas-vt806.htm
Ja poproszę na priv informację o wszelkich takich obiektach, gdyż zimą lubimy sobie robić "bacowania" w gronie przyjaciół. Osoby absolutnie pewne, które nic nie zniszczą a jeszcze posprzątają.
Zresztą nasze koło od lat opiekuje się i remontuje bacówkę na Mędralowej.