Ave.
3 stycznia 2014 roku.
Miejscowość Ostre - Hala Ostre -Murońka - Magurka Radziechowska - wychodnie - Magurka Radziechowska - Hala Radziechowska - zbocza Jaworzyny czy też Jaworzynki - Matyska - i kryska w Radziechowach.
Pisząc w skrócie - szczyt Murońki jest wycięty w pień.
Tryptyk Zimowy I - Murońka
Tryptyk Zimowy I - Murońka
Ostatnio zmieniony 2014-01-08, 13:26 przez Dobromił, łącznie zmieniany 2 razy.
- Malgo Klapković
Jeżeli ktoś ma jeszcze chęć na więcej zdjęć, to zapraszam do mojej galerii: https://picasaweb.google.com/1018025537 ... kaMatyska#
sokół pisze:Muronka już cała łysa? Trzy lata temu ledwie zakola miała...
Co raz bardziej łysieje. jestem tam z dwa razy w roku i rzuca się to w oczy.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Te górki nie wyglądają już jak Beskidy, a nawet przestają je przypominać, bo co raz bardziej upodabniają się do karpackich połoninnych grzbietów.
Tak prawdę mówiąc, to nie żal mi tych monokultur świerkowych i dobrze, że natura sama je usuwa z tych rejonów. Przygnębiająco i jałowo, bez podszycia wyglądały te lasy w Beskidzie Śląskim.
Dopóki nie pokryją się nowym drzewostanem będzie przez wiele lat okazja podziwiać widoki jakich dawniej nigdy nie było, a to już COŚ.
Tak prawdę mówiąc, to nie żal mi tych monokultur świerkowych i dobrze, że natura sama je usuwa z tych rejonów. Przygnębiająco i jałowo, bez podszycia wyglądały te lasy w Beskidzie Śląskim.
Dopóki nie pokryją się nowym drzewostanem będzie przez wiele lat okazja podziwiać widoki jakich dawniej nigdy nie było, a to już COŚ.
Tylko, ze niestety te grzbiety nie są takie ładne jak połoniny, (BTW - Czarnohora to tez Beskidy, tyle że wschodnie). Na Murońce czy Magurce Radziechowskiej jest pełno wykrotów, korzeni, połamanych konarów itd. Zarosło to wszystko maliniakami i jeżynami - i jeżeli nie ma drogi - to jest praktycznie nie do przejścia.