Odszedł nasz kolega Urwis.
Wróciłam z pracy i czytając te tragiczne informacje nogi się pode mną ugięły...
Chyba 18 lat minęło gdy poznałam Urwisa na GŚ, był zawsze zafascynowany Tatrami i dużo można było o nich z Nim rozmawiać... Zostawia po sobie ogromną pustkę i smutek. 🖤😥
ŻEGNAJ NASZ PRZYJACIELU 🖤
Wyrazy głębokiego żalu i współczucia dla Rodziny i Najbliższych.
Chyba 18 lat minęło gdy poznałam Urwisa na GŚ, był zawsze zafascynowany Tatrami i dużo można było o nich z Nim rozmawiać... Zostawia po sobie ogromną pustkę i smutek. 🖤😥
ŻEGNAJ NASZ PRZYJACIELU 🖤
Wyrazy głębokiego żalu i współczucia dla Rodziny i Najbliższych.
Ostatnio zmieniony 2022-10-17, 17:01 przez Paula, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo smutna wiadomość...
Widziałem informacje o śmiertelnych wypadkach w Tatrach w weekend, ale nie myślałem, że zginął ktoś kogo znam, o śmierci Urwisa dowiedziałem się przez telefon od Darka, zanim jeszcze zajrzałem tu na forum..
Osobiście poznałem go na tegorocznym zlocie w Cieślarówce i wiedzieliśmy się tylko wtedy. Kochał góry i został w nich na zawsze...
Widziałem informacje o śmiertelnych wypadkach w Tatrach w weekend, ale nie myślałem, że zginął ktoś kogo znam, o śmierci Urwisa dowiedziałem się przez telefon od Darka, zanim jeszcze zajrzałem tu na forum..
Osobiście poznałem go na tegorocznym zlocie w Cieślarówce i wiedzieliśmy się tylko wtedy. Kochał góry i został w nich na zawsze...
MOJA STRONA O GÓRACH OPAWSKICH: http://www.goryopawskie.eu/
Przekaz od mamy Urwisa. Ostatnia droga Janusza odbędzie się w czwartek. Mąż wszystko poplątał, musiał odkręcić termin. Dam znać wieczorem, bo dzisiaj go przywiozą z Zakopanego. Dzwonili że już jest przygotowany w ostatnią drogę z Zakopanego.20.10 w czwartek o godz. 14.30 różaniec w kościele w Przeciszowie. Godzina 15.00 mszą żałobna w kościele w Przeciszowie. Jeszcze raz dziękuję.
Ostatnio zmieniony 2022-10-18, 13:06 przez Luna, łącznie zmieniany 1 raz.
My z vidraru jedziemy na bank. Możemy dwie osoby zgarnąć z Bielska-Białej. Wyjazd ok. 13:30 (żeby był bufor bezpieczeństwa).
P.S. Gosia prosiła żeby kto posiada wziął ze sobą czekan.
Wklejka z mojej korespondencji z Gosią - "Miło byłoby skrzyknąć ekipę z czekanami,jemu marzył się taki szpaler"
P.S. Gosia prosiła żeby kto posiada wziął ze sobą czekan.
Wklejka z mojej korespondencji z Gosią - "Miło byłoby skrzyknąć ekipę z czekanami,jemu marzył się taki szpaler"
Ostatnio zmieniony 2022-10-18, 13:54 przez darkheush, łącznie zmieniany 1 raz.
-
darkheush pisze:P.S. Gosia prosiła żeby kto posiada wziął ze sobą czekan.
Stanął znów przed oczami koszmar z maja, kiedy żegnaliśmy Tomka.....czekany, gałązki kosówek i wycie strażackich syren na pożegnanie. W styczniu odszedł Michał... Pomyślałam wtedy, że już wystarczy......
Ta bezsilność wobec śmierci, młodych i zdrowych ludzi z tymi samymi pasjami bardzo przytłacza.
Hej. Jadę z Basią i Darkiem. I proszę teraz o szybkie i konkretne odpowiedzi czy pasuje Wam napis na wieńcu :" Od śmierci w dolinach uchowaj nas Panie" i "Od koleżanek i kolegów z Forum GBG" ? O pierwsze zdanie prosiła Mama Janusza. Wieńcem ja się zajmę. Jeśli by ktoś jeszcze mógł i chciał jechać to dajcie znak. Ja biorę czekan.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
-
Dobromił pisze:Hej. Jadę z Basią i Darkiem. I proszę teraz o szybkie i konkretne odpowiedzi czy pasuje Wam napis na wieńcu :" Od śmierci w dolinach uchowaj nas Panie" i "Od koleżanek i kolegów z Forum GBG" ? O pierwsze zdanie prosiła Mama Janusza. Wieńcem ja się zajmę. Jeśli by ktoś jeszcze mógł i chciał jechać to dajcie znak. Ja biorę czekan.
Daj znać, po ile składka na wieniec, dorzucę się.
Dobromił pisze:Hej. Jadę z Basią i Darkiem. I proszę teraz o szybkie i konkretne odpowiedzi czy pasuje Wam napis na wieńcu :" Od śmierci w dolinach uchowaj nas Panie" i "Od koleżanek i kolegów z Forum GBG" ? O pierwsze zdanie prosiła Mama Janusza. Wieńcem ja się zajmę. Jeśli by ktoś jeszcze mógł i chciał jechać to dajcie znak. Ja biorę czekan.
Jak dla mnie, napis na szarfie jest bardzo dobry.
Niestety nie dostanę wolnego, tym bardziej że wczoraj wziąłem UŻ
alicjaraczek pisze:Daj znać, po ile składka na wieniec, dorzucę się.
Gadałem chwilę temu z Dobromiłem i on ogarnia sprawę wieńca. Z tego co mi mówił na rozliczenia przyjdzie czas post factum.
Dobromił pisze:Jadę z Basią i Darkiem.
W takim razie możemy zgarnąć już tylko jedną osobę z BB.
Sebastian pisze:Zamiast GBG dałbym pełną nazwę.
Jeśli się uda jestem za.
- Malgo Klapković
- Tępy dyszel
Malgo Klapković pisze:Też wydaje mi się, że lepiej jak będzie pełna nazwa forum a jeśli to za długi napis, to może „żegna forum Góry bez granic”.
Zmieści się pełna nazwa.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :