Buty
Niby od wkładek to nie zależy, w szczególności, że to jeden but i jedno miejsce. Odpowiednio ogarnę to miejsce, puder, dobry plaster żelowy, zmienne skarpetki i powinno być ok.
Muszę zrobić tak, żeby na wyrypie but się poddał i odpuścił w końcu, a nie ja xD
Muszę zrobić tak, żeby na wyrypie but się poddał i odpuścił w końcu, a nie ja xD
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
- TripSeeker
Butów próbowałem już wiele marek: adidas, lafuma, dolomite i wiele wiele innych wynalazków. Albo rozwalają się na pierwszej wyrypie albo rozwalają mi stopę. Jedyne realnie trwałe i nieszkodliwe to wysokie Meindle, których używam zimą. Ich waga jest jednak zabójcza na dłuższych odcinkach. Zrobiłem teraz MSB w lekkich podejściowych butach i trochę żałuję, że nie założyłem Meindli. Pewnie szłoby się ciężej ale stopa może byłaby w lepszym stanie po przejściu stromizn na ostrych kamieniach.
Do pracy chodzę boso. Oszczędzam na butach ponad 20 lat i jest mi z tym dobrze.Tomasz pisze:W obecnych od czterech lat codziennie do pracy
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Dziś przyszły nowe
Długo się zastanawiałem - oglądałem i przymierzałem kilka innych butów i zdecydowałem się na te
Zdecydowałęm się na Keen z paru powodów:
Bardzo wytrzymała moim zdaniem
Model który używam w zimie (późna jesień) posiadam ponad 2 lata - nie zawiódł nigdy a nieraz używałem go w bardzo ciężkich warunkach
Posiadam szeroką stopę i na dodatek numer 47 więc przy dobraniu odpowiedniej skarpetki jest dla mnie po prostu świetny - po przymierzeniu nowych jest podobnie aczkolwiek oczywiście sprawdzę na szlaku
Są lekkie mimo ze to MID - wahałem się czy nie kupić niższych ale ja jednak wole mieć na szlaku buty za kostkę może to po prostu przyzwyczajenie - są wyraźnie moim zdaniem lżejsze od klasycznych MID.
I to chyba tyle - zobaczymy jak się sprawdzą na szlaku - potrzebowałem butów lekkich (W miarę) i na cieplejszą część roku. Zobaczymy co z tego wyniknie
Długo się zastanawiałem - oglądałem i przymierzałem kilka innych butów i zdecydowałem się na te
Zdecydowałęm się na Keen z paru powodów:
Bardzo wytrzymała moim zdaniem
Model który używam w zimie (późna jesień) posiadam ponad 2 lata - nie zawiódł nigdy a nieraz używałem go w bardzo ciężkich warunkach
Posiadam szeroką stopę i na dodatek numer 47 więc przy dobraniu odpowiedniej skarpetki jest dla mnie po prostu świetny - po przymierzeniu nowych jest podobnie aczkolwiek oczywiście sprawdzę na szlaku
Są lekkie mimo ze to MID - wahałem się czy nie kupić niższych ale ja jednak wole mieć na szlaku buty za kostkę może to po prostu przyzwyczajenie - są wyraźnie moim zdaniem lżejsze od klasycznych MID.
I to chyba tyle - zobaczymy jak się sprawdzą na szlaku - potrzebowałem butów lekkich (W miarę) i na cieplejszą część roku. Zobaczymy co z tego wyniknie
Brak podpisu
Adrian pisze:Wyglądają dobrze, jeżeli masz sprawdzoną firmę to niewiele ryzykujesz
Miłego noszenia.
problem to moja stopa 47 i szeroka mam wrażenie ze Keen trochę szersze buty robi niż inni np Scarpa gdzie mam 48
I z racji wielkości ciężko też z wyborem - wchodzę do sklepu i mowie 47.... ;D
Ostatnio zmieniony 2021-06-01, 18:26 przez koncial, łącznie zmieniany 2 razy.
Brak podpisu
Buty sprawdzone na ostatniej wypadzie moje wrazenia
Sa LEKKIE!!!! - idealna hybryda jak ktoś nie chce krótkich butów i woli za kostkę tak jak Ja - spędziłęm cały dzień w górach w upale na szlaku. Sprawdzę jeszcze jak będzie w deszczu ale uważam że dadzą spokojnie rade.
Są SZEROKIE dla mnie plus mam szeroką stopę wiec idealna sprawa. Zawsze musiałem pół numera większe brac ;D
Generalnie polecam
Brak podpisu
Cześć, jestem tu nowy i nowy w tym temacie, chciałbym zasięgnąć rady doświadczonych.
W sierpniu planujemy podejście na Rysy od polskiej strony i zejście od słowackiej strony.
Mam Buty turystyczne męskie The North Face Venture Fasthike Mid HS A4PEQ link
Spisują się świetnie na niższych górkach, ale czy na Rysy dadzą rade?
Pozdrawiam
W sierpniu planujemy podejście na Rysy od polskiej strony i zejście od słowackiej strony.
Mam Buty turystyczne męskie The North Face Venture Fasthike Mid HS A4PEQ link
Spisują się świetnie na niższych górkach, ale czy na Rysy dadzą rade?
Pozdrawiam
- sprocket73
- Kontakt: