Z cyklu JA TU BYŁEM czyli 1 IV 2021 3 Kopce Wiślańskie.
Z cyklu JA TU BYŁEM czyli 1 IV 2021 3 Kopce Wiślańskie.
Telesrorówka, mam wiele wspomnień i sentymentów związanych z tym miejscem.Tu chyba ostatni raz wędrowaliśmy razem z Otylią z którą przedeptaliśmy wiele dróg.Kilka lat tam nie byłem i wiele się zmieniło, moim zdaniem in minus.Zaczynam na Salmopolu dokąd znowu z Bielska kursują autobusy.
Różne znaleziska na szlaku ,niektóre trochę niesamowite.
Szlakowskazy;
Przed Telesforówką.
Gościejów.
Zbliżam się do Telesforówki.
Jestem na miejscu, widoki niczego sobie.
Tak wygląda nowy budynek Telesforówki, ocenę zostawiam każdemu z was.Mnie zmiany nie przypadły do gustu.
To stary budynek gdzie kiedyś miałem okazję wraz ze znajomymi nocować.
Nowa Telesforówka.
Mój nieodzowny i wierny towarzysz na szlaku,ma na imię Harry.Twierdzi że jest niefotogeniczny.
Ikona Telesforówki słynny Garbus stoi na uboczu , porzucony i prawie zapomniany.
Kolejne znalezisko,
Szczyt Orłowej.
I dawna chata pod Orłową, obecnie od dawna prywatna chata.
Różne znaleziska na szlaku ,niektóre trochę niesamowite.
Szlakowskazy;
Przed Telesforówką.
Gościejów.
Zbliżam się do Telesforówki.
Jestem na miejscu, widoki niczego sobie.
Tak wygląda nowy budynek Telesforówki, ocenę zostawiam każdemu z was.Mnie zmiany nie przypadły do gustu.
To stary budynek gdzie kiedyś miałem okazję wraz ze znajomymi nocować.
Nowa Telesforówka.
Mój nieodzowny i wierny towarzysz na szlaku,ma na imię Harry.Twierdzi że jest niefotogeniczny.
Ikona Telesforówki słynny Garbus stoi na uboczu , porzucony i prawie zapomniany.
Kolejne znalezisko,
Szczyt Orłowej.
I dawna chata pod Orłową, obecnie od dawna prywatna chata.
March Or Die, Maszeruj i Giń.Nie zamierzam ginąć, przynajmniej nie tak młodo. a propo historii; W dawnej Telesforówce odbył się kiedyś międzynarodowe spotkanie połączone z wykładem na temat ; Stosunki Polsko-Czechosłowackie w okresie międzywojennym , szczególnie przypadł nam do gustu referat gościa z Havirzowa o historii Zaolzia i Śląska Cieszyńskiego.
Ostatnio zmieniony 2021-04-05, 15:12 przez Mirek, łącznie zmieniany 2 razy.
Mirek pisze:March Or Die, Maszeruj i Giń.Nie zamierzam ginąć, przynajmniej nie tak młodo. a propo historii; W dawnej Telesforówce odbył się kiedyś międzynarodowe spotkanie połączone z wykładem na temat ; Stosunki Polsko-Czechosłowackie w okresie międzywojennym , szczególnie przypadł nam do gustu referat gościa z Havirzowa o historii Zaolzia i Śląska Cieszyńskiego.
Maszeruj albo giń
Kolega z Hawirzowa to Stasiu ?
Tak, ten gość to Stasiu.Adrian pisze:Mirek pisze:March Or Die, Maszeruj i Giń.Nie zamierzam ginąć, przynajmniej nie tak młodo. a propo historii; W dawnej Telesforówce odbył się kiedyś międzynarodowe spotkanie połączone z wykładem na temat ; Stosunki Polsko-Czechosłowackie w okresie międzywojennym , szczególnie przypadł nam do gustu referat gościa z Havirzowa o historii Zaolzia i Śląska Cieszyńskiego.
Maszeruj albo giń
Kolega z Hawirzowa to Stasiu ?