Markowe wędrówki.
laynn pisze:Ja podziwiam wtedy widoki
Ci z przodu nie potrafią tego zrozumieć. Brak w nich ducha, kultury i sztuki. I tego się, Laynn, trzymajmy !
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Wycieczkę zaczynam na P.Sanguszki i idę w kierunku Krowiej Góry.Po lewej ręce wał Barnasiówki i stok narciarski na Szklanej Górze.
Za mną pozostaje przełęcz a nad nią po prawej Kopytówka z lewej Noculowa.
W oddali widać maszt na Chorągwicy.
W oś.Latoniówka rozejście szlaków niebieskiego i czarnego,które spotkają się w węźle szlaków pod Bieńkowską Górą.Wybieram czarny,przy szlaku zabytkowa remiza
i schodzę do doliny Harbutówki.Pokazuje się szczycik Kijówki a na przełęczy oś.Jaworze.
Szlak doprowadza mnie do osiedla,w którym rosną dwa Cisy Raciborskiego.Mają one około 700 lat i są jednymi z najstarszych drzew w Polsce.
W siedlisku denerwujące kundle od których nie idzie się odpędzić,jeden w końcu dostaje z buta i mam je z głowy.Za mną pozostaje szczycik Krowiej Góry.
Dochodzę do rozdroża pod Bieńkowską Górą i schodzę kawałek w dół zerknąć na zachmurzone górki.
Brzózki coraz bardziej zasłaniają widokowe polany.Teraz idę w kierunku Jachowskiej Góry,pośrodku.
Obok kapliczki opuszczam szlak
mijam betonowy krzyż
i wychodzę na widokowe łączki.Po lewej pasemko Babicy nad przeł.Szklarską masyw Kotunia po prawo pasmo Koskowej.
Pomiędzy Ostryszem a Bryndzówka pasmo Policy i schowana Babia.
Przy szlaku na starej jabłoni mijam kapliczkę.
Cały czas towarzyszą mi widoki na Pasmo Koskowej i Policy a na jednej z polanek otwiera się widok na Lanckorone
i białą bryłę kościoła w Leńczach.
Niespodzianie wychodzę na szczyt Bucznika,na którym dwa maszty
a w krzakach ukryte zniszczone domostwo.
Pozostaje mi zejść do Jachówki.W oś.na Dziale kapliczka domkowa.
Jeszcze rzut oka na kościół w Jachówce
mijam ludową kapliczkę
przekraczam potok Jachówka
i wzdłuż drogi dryndam trzy kilometry na busa,który miga mi między domami.Następny będzie za dwie godziny.Ale mam farta,zabiera mnie chłopak,który jedzie do Żywca.
Za mną pozostaje przełęcz a nad nią po prawej Kopytówka z lewej Noculowa.
W oddali widać maszt na Chorągwicy.
W oś.Latoniówka rozejście szlaków niebieskiego i czarnego,które spotkają się w węźle szlaków pod Bieńkowską Górą.Wybieram czarny,przy szlaku zabytkowa remiza
i schodzę do doliny Harbutówki.Pokazuje się szczycik Kijówki a na przełęczy oś.Jaworze.
Szlak doprowadza mnie do osiedla,w którym rosną dwa Cisy Raciborskiego.Mają one około 700 lat i są jednymi z najstarszych drzew w Polsce.
W siedlisku denerwujące kundle od których nie idzie się odpędzić,jeden w końcu dostaje z buta i mam je z głowy.Za mną pozostaje szczycik Krowiej Góry.
Dochodzę do rozdroża pod Bieńkowską Górą i schodzę kawałek w dół zerknąć na zachmurzone górki.
Brzózki coraz bardziej zasłaniają widokowe polany.Teraz idę w kierunku Jachowskiej Góry,pośrodku.
Obok kapliczki opuszczam szlak
mijam betonowy krzyż
i wychodzę na widokowe łączki.Po lewej pasemko Babicy nad przeł.Szklarską masyw Kotunia po prawo pasmo Koskowej.
Pomiędzy Ostryszem a Bryndzówka pasmo Policy i schowana Babia.
Przy szlaku na starej jabłoni mijam kapliczkę.
Cały czas towarzyszą mi widoki na Pasmo Koskowej i Policy a na jednej z polanek otwiera się widok na Lanckorone
i białą bryłę kościoła w Leńczach.
Niespodzianie wychodzę na szczyt Bucznika,na którym dwa maszty
a w krzakach ukryte zniszczone domostwo.
Pozostaje mi zejść do Jachówki.W oś.na Dziale kapliczka domkowa.
Jeszcze rzut oka na kościół w Jachówce
mijam ludową kapliczkę
przekraczam potok Jachówka
i wzdłuż drogi dryndam trzy kilometry na busa,który miga mi między domami.Następny będzie za dwie godziny.Ale mam farta,zabiera mnie chłopak,który jedzie do Żywca.
Masz dobre podejście do tematu.
Nam wczoraj śnieżek tatrzański delikatnie otulił twarzyczki. Ale nikt nie narzekał.
Nam wczoraj śnieżek tatrzański delikatnie otulił twarzyczki. Ale nikt nie narzekał.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
Warunki jak zawsze u ciebie, czy słońce czy deszcz w góry trzeba iść ...
Poczekaj aż jacyś obrońcy psów to przeczytają, to za tego "buta" cię zlinczują
Poczekaj aż jacyś obrońcy psów to przeczytają, to za tego "buta" cię zlinczują
Ostatnio zmieniony 2021-03-15, 05:41 przez Adrian, łącznie zmieniany 1 raz.