Dobromił pisze:Powieszeni PiS - owcy na ścianach...
Lepiej wieszać, popiersia szybciej by się psuły
Pudelek pisze:PRL był prawdopodobnie jednym z demoludów, gdzie nie wisiały portrety rządzących w urzędach, szkołach itp.
buba pisze:Pytalam mamy i twierdzi, ze u nich w szkole (wczesna podstawowka, Krakow, pierwsza polowa lat 50 tych) ktos wisial nad tablicą w kazdej klasie. Ale kompletnie nie pamieta kto to byl.
Prezes pisze:https://biznes.wprost.pl/handel/10423152/zakaz-promowania-mleka-i-nabialu-sylwia-spurek-czas-na-to.html
Porównanie papierosów z mlekiem, mięsem i nabiałem - bezcenne.
Niedawno jeden pan pochwalił się psem karmionym dietą wegańską.
Tzw. cywilizacja zachodnia zaczyna być tak groteskowa, jak swego czasu imperium rzymskie - to po prostu musi upaść.
Adrian pisze: to z czego ludzie będą żyć
Adrian pisze:na czym będzie się opierać gospodarka ...?
Adrian pisze:nawet pokusiłbym się o stwierdzenie, że ta cała Unia, to to ch.j na ch.uju, ch.jem poganiany!
Prezes pisze:Niedawno jeden pan pochwalił się psem karmionym dietą wegańską.
Adrian pisze:to z czego ludzie będą żyć, na czym będzie się opierać gospodarka
Na Chinczykach chyba?
Prezes pisze:Mam wrażenie, że polemizujesz z tezami, których nikt nie postawił.
Prezes pisze:Wspomniałem jedynie o pewnym aspekcie degeneracji naszej cywilizacji, który akurat z ochroną środowiska ma niewiele wspólnego.
Prezes pisze:Jest niestety trochę tak, że w tym naszym dobrobycie z nudów zajmujemy się propagowaniem podobnych bzdur na pokaz, nie rozwiązując jednocześnie problemów w realny sposób.
Prezes pisze: Iluż to świadomych ekologicznie ludzi z tej naszej cywilizacji w imię ochrony środowiska rezygnowało z jeżdżenia czy latania na wakacje egzotyczne co roku (przed covidem)?
Prezes pisze:Nie będę pił mleka, ale smartfona wymienię co rok, laptopa co dwa, stare do kosza. Założę gacie z poliestru (bo nie ze zwierząt) i wyrzucę za dwa lata tworząc piękny plastikowy odpad.
Prezes pisze:Żarówki wszyscy kupujcie ludzie oszczędne, wyłączajcie jak nie trzeba - ale neony na ulicach będziemy świecić wszem i wobec całą noc, aż z kosmosu będzie widać.
Prezes pisze:Damy Wam samochody elektryczne, a co później z tymi akumulatorami - to się zobaczy.
Prezes pisze:Jak się zbliżyły, to w wózku dostrzegliśmy zamiast dziecka psa typu york.
To tyle, jeśli chodzi o przyszłość tej czy innej cywilizacji.
Prezes pisze:A kraj podobno wielce ekologiczny aż się pali, żeby gaz z demokratycznej i ekologicznej Rosji ciągnąć.
Pudelek pisze:lotnictwo odpowiada za jakieś 3% globalnej emisji CO2
Pudelek pisze:sugerujesz, że na noc powinno być wyłączane oświetlenie na ulicach? W sensie mam chodzić po zmroku z latarką? Czy może chodzi Ci "tylko" o np. reklamy? W tym drugim przypadku niektóre miasta już nakazywały wyłącznie wszystkiego zbędnego od pewnej godziny.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości