Quiz Góry Polski
Töpfer (z niem. garncarz), więc bez "r" to Gancarz 802 m (w sumie dziesiątka) w Beskidzie Małym.
Staram się bawiąc uczyć i bawić ucząc. Przepraszam, miało być zabawnie.
No to będzie trudniejsze: z jakiego szlaku lub co to za górka po lewej?
Edit: na Töpfer parę razy byłem, ale na Gancarzu nie, więc miałem moralne prawo nie wiedzieć.
Staram się bawiąc uczyć i bawić ucząc. Przepraszam, miało być zabawnie.
No to będzie trudniejsze: z jakiego szlaku lub co to za górka po lewej?
Edit: na Töpfer parę razy byłem, ale na Gancarzu nie, więc miałem moralne prawo nie wiedzieć.
Ostatnio zmieniony 2021-01-23, 23:37 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
To jest - na 99% - ramię boczne z Baraniej Góry - od strony Magurki Wiślańskiej, zrobione mniej więcej z przełęczy między Baranią a Magurką, zdjęcie raczej z tych starszych, powiedziałbym okolice 2005 roku.
Szlak właził pod te ramie i pięknym, starym lasem trawersował te stoki. Nie wiem, czy na 100%, ale w okolicach 2005 jeszcze był fragment tego starego lasu. Tam był nieziemski klimat.
Szlak właził pod te ramie i pięknym, starym lasem trawersował te stoki. Nie wiem, czy na 100%, ale w okolicach 2005 jeszcze był fragment tego starego lasu. Tam był nieziemski klimat.
Chciałbym, ale nie mogę uznać tej odpowiedzi, chociaż to BŚ. Lato 2008.
Podpowiedź: swego czasu burczało mi w brzuchu na Pogórzu Rożnowskim, to ekipa 1 (lub duch drugiej) walczyła w młodniku z drugiej strony.
Podpowiedź: swego czasu burczało mi w brzuchu na Pogórzu Rożnowskim, to ekipa 1 (lub duch drugiej) walczyła w młodniku z drugiej strony.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Sentymentalny się stałem. Kiedyś to się działo na forum, teraz to kompletna nuda. Był zlot z przetasowaniami, gdy nawet dla 3 osób ciasno było na szlaku, ale w drugim dniu było o 4 nogi celebryty więcej niż pierwszego dnia na starcie.
Albo zlot w 3 aktach, gdy niemożliwe było spotkanie w jednym dniu, ale zabawa była przednia.
Gdyby zachowano zasadę trzech jedności (miejsca, czasu i akcji) to byłby klasyczny dramat, a może i tragedia.
Wracając do zagadki.
Podpowiedź1: jaki kolor dominuje na fotce?
Podpowiedź2: z drugiej strony górki Tobi dawał sobie świetnie radę lub nie mógł znieść, że elita tego forum śle mi komplementy, które echo niosło z wiatrem hen na wschód aż na Pogórze.
Albo zlot w 3 aktach, gdy niemożliwe było spotkanie w jednym dniu, ale zabawa była przednia.
Gdyby zachowano zasadę trzech jedności (miejsca, czasu i akcji) to byłby klasyczny dramat, a może i tragedia.
Wracając do zagadki.
Podpowiedź1: jaki kolor dominuje na fotce?
Podpowiedź2: z drugiej strony górki Tobi dawał sobie świetnie radę lub nie mógł znieść, że elita tego forum śle mi komplementy, które echo niosło z wiatrem hen na wschód aż na Pogórze.
Jak już się tak silisz na siłę w tych podpowiedziach - Zielony Kopiec - ale jak możesz - doprecyzuj, skąd zrobione dokładnie, bo widzisz, łeb bym sobie dał uciąć, ze to przed Baranią...
Z przełęczy pod Malinowską?
ps no kiedyś było więcej zaproszeń, teraz nawet Tobie się nie chce bo kiepska pogoda.
Z przełęczy pod Malinowską?
ps no kiedyś było więcej zaproszeń, teraz nawet Tobie się nie chce bo kiepska pogoda.
Ostatnio zmieniony 2021-01-24, 15:12 przez sokół, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdjęcie wykonane na zielonym szlaku o godz. 15:23 w dniu 2008-07-26.sokół pisze:Zielony Kopiec
O godz. 14:58 selfie przy szlakowskazie na Karkoszczankę (czerwony, na Baranią 3h), zaś o godz. 15:31 przy początku żółtego (kropa; przed Gawlasi na Cieńków). Wnioskuję, że to Zielony Kopiec. Chyba że podejrzewasz mnie, że widząc własne zdjęcie domyśliłbym się, skąd ono pochodzi.
Coś mi nie pasi... Po 15... czyli widok na stronę zachodnią... Z Zielonego Kopca do rozstaju szlaków nie miałbyś szans zejść w kilka minut, mając jeszcze w ogóle cały trawers Z.K. Przed sobą.
Karkoszczanka? A CO TO?
Karkoszczanka? A CO TO?
Ostatnio zmieniony 2021-01-24, 17:17 przez sokół, łącznie zmieniany 1 raz.
Żeby pasiło, więc powtórzę:
- 14:58 Malinowska Skała (przy szlakowskazie na Karkoszczankę),
- 15:23 ujęcie na Zielony Kopiec (po 25 minutach), trawersem, na szczyt nie wchodzę,
- 15:31 przy odejściu żółtego (po kolejnych 8 minutach).
Ujęcie mi przypomina ostatnia trasę "zlotową" (czerwony szlak), więc może to Salasz Dupne 894 m. Ma się rozumieć BŚ.
- 14:58 Malinowska Skała (przy szlakowskazie na Karkoszczankę),
- 15:23 ujęcie na Zielony Kopiec (po 25 minutach), trawersem, na szczyt nie wchodzę,
- 15:31 przy odejściu żółtego (po kolejnych 8 minutach).
Ujęcie mi przypomina ostatnia trasę "zlotową" (czerwony szlak), więc może to Salasz Dupne 894 m. Ma się rozumieć BŚ.
Coś Ci się dobrze kojarzy, nawet bardzo dobrze... ale tak nie do końca w tą stronę pojechałeś, co trzeba... ... strzałkę dałem malutką, ale szukaj jej w prawym górnym rogu.
Szczyt zaznaczony zalicza się do BŚ naturalnie. Słynie z pięknej panoramy. Raczej na nim nie byłeś. na 100%. Tam byli tylko nieliczni.
Szczyt zaznaczony zalicza się do BŚ naturalnie. Słynie z pięknej panoramy. Raczej na nim nie byłeś. na 100%. Tam byli tylko nieliczni.
Jak jeszcze do Śląskiego należą to może w tą stronę, Stefanka albo Siwoniowski Wierch?
Czy to już za daleko Bo jak tak, to będzie Tokarzonak albo Młoda góra?
Czy to już za daleko Bo jak tak, to będzie Tokarzonak albo Młoda góra?
Ostatnio zmieniony 2021-01-24, 19:08 przez Adrian, łącznie zmieniany 1 raz.