Wieści z gór
Adrian pisze:Dobromił pisze:https://portaltatrzanski.pl/aktualnosci/najazd-kamperow-na-zakopane,3781
https://portaltatrzanski.pl/aktualnosci ... -km-h,3780
Przy mojej wadze, taką wycieczkę w Tatry, to już można podciągnąć pod lekcje latania
Wczoraj na szczycie wiatr mi chciał kijki zabrać.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Ludzie widzą absurdalność przepisów i brak konsekwencji władzy kwestionującej własne rozporządzenia (że niby nie ma godziny policyjnej w Sylwestra) i powoli mają gdzieś wszystko, co władza mówi, nieważne czy akurat mądrze, czy głupio.
Najwidoczniej przecież gromadzenie się w markecie lub kościele nie generuje zakażeń.
Gromadzenie się na stoku (świeże powietrze, często wiatr) lub korcie tenisowym (zazwyczaj dwie, czasem cztery osoby) stanowi natomiast zagrożenie epidemiczne.
W imię takiej logiki wykańcza się właśnie kawał biznesu w naszym kraju.
Najwidoczniej przecież gromadzenie się w markecie lub kościele nie generuje zakażeń.
Gromadzenie się na stoku (świeże powietrze, często wiatr) lub korcie tenisowym (zazwyczaj dwie, czasem cztery osoby) stanowi natomiast zagrożenie epidemiczne.
W imię takiej logiki wykańcza się właśnie kawał biznesu w naszym kraju.
Ostatnio zmieniony 2020-12-30, 12:25 przez Prezes, łącznie zmieniany 1 raz.
Wczoraj w Sowich także widziałem całe tłumy dzieci z saneczkami i ich rodziców. Zjeżdżali na takich resztówkach śniegu, iż nie sądziłem, że da się na nich jeździć! Widać jakie jest parcie do aktywności na powietrzu, które te rząd z uporem zwalcza.
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
Pudelek pisze:Widać jakie jest parcie do aktywności na powietrzu, które te rząd z uporem zwalcza.
Do czasu. Przyjdzie sezon na procesje do Częstochowy.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- kristoff73
kristoff73 pisze:Niezła akcja się dziś zaczyna:
https://lukaszsupergan.com/zimowe-przej ... dety-zima/
Ciekawy jestem jak rozwiąże kwestię noclegów ?
Prezes pisze:Byłem na wieczornym spacerze na Szyndzielni. Śniegu już sporo. Ludzi jeszcze więcej. Uwaga na saneczkarzy, wielu najwyraźniej uważa, że na szlaku pieszym należy im schodzić z drogi. Suweren czy jak?
Będzie trzeba porozwieszać takie stalowe linki jak na kładowców, jak poleci parę głów ...
To nie będą już jeździć
To ciekawe, że na pieszym szlaku, to właśnie pieszy jest na końcu, bo zawsze znajdzie się ktoś, komu "trzeba" ustąpić ...