a propo's Wyborów, polityki, Unii, standardów, ISO itd
Vision pisze:...Dlatego po prostu może trochę naiwnie, ale byłbym za tym, żeby mądrzejszy teraz odpuścił.
Zależy jak się leży i co kogo boli.
Jeżeli za tydzień, w środku chaosu pandemicznego, przedstawią Ustawę, która nakaże osobom pracującym, więc i Tobie, oddanie 1/3 wynagrodzenia na wsparcie np. działalności urzędów albo parafii albo jakiejś rządowej fundacji to będziesz mądrzejszy?
Albo jak różnymi "mykami" proceduralnymi doprowadzą do przedłużenia kadencji na 10 lat też to nie będzie warte sprzeciwu?
Każda poprzednia władza rżnęła nas w dupę ale też żadna nie przekraczała pewnych granic - nie demoralizowała tak społeczeństwa mentalnie, nie mieszała z błotem niewygodnych grup społecznych, nie upodlała ludzi o innym poglądzie itd., itp.
Z resztą to są gdybania w tle, drugorzędne, rozmywające istotę problemu. A istotą jest fakt, że się takich tematów nie odpala w momencie właśnie takim jak mamy teraz. Nie trzeba być profesorem, żeby wiedzieć iż temat aborcji poruszy ludzi i będą protesty, tak więc wywlekanie tego tematu (i jeszcze przemówienie J.Kaczyńskiego) jest jak zamach na własne społeczeństwo, które zmaga się z pandemią. To jest zwykła prowokacja z pełną świadomością konsekwencji.
- sprocket73
- Kontakt:
Oglądajcie dzisiaj Teleekspres o 17:00 - dostałem info, że będzie tam bardzo ważny materiał!
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
- sprocket73
- Kontakt:
Dobromił - obejrzyj.
Podobno ma być petarda - temat, który odwróci uwagę od pandemii i protestów.
Podobno ma być petarda - temat, który odwróci uwagę od pandemii i protestów.
SPROCKET
Jak przez to poniosę uszczerbek na zdrowiu psychicznym to mi za to zapłacisz. Może być TT 32 %
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Dobromił pisze:Ludzie Szanowni - zróbcie dla Buby ten zlot bo inaczej przez 6 lat będzie pisać jak to światowy spisek i donosiciele zniszczyli jej życie.
Dzieki za zaangazowanie, jaki dobry z ciebie kolega! Ale jakos sobie poradze w organizowaniu wyjazdow na wlasna reke.
Tylko ja po prostu bardzo nie lubie hipokryzji. "Bezwzgledny zakaz zgromadzen - no chyba ze w sprawie, ktora wyda nam sie wazna"
Ostatnio zmieniony 2020-10-30, 16:45 przez buba, łącznie zmieniany 6 razy.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..
Fajnie!
Jak ktoś nie widział na żywo, tu jest ten materiał: https://teleexpress.tvp.pl/50576598/tobi-w-gorach
Jak ktoś nie widział na żywo, tu jest ten materiał: https://teleexpress.tvp.pl/50576598/tobi-w-gorach