Usługa Picasaweb
- Tępy dyszel
Usługa Picasaweb
Od jakiegoś czasu zauważyłem, że dodając zdjęcia do albumu w usłudze picasaweb album, zdjęcia wychodzą wyostrzone i znacznie podkolorowane. Są nieco inne niż na dysku twardym.
Jak to ,,obejść" ?
Próbowałem w opcjach ale tam nie ma takich ustawień....
Czy jeśli przejdę na ,,google +" to problem ten zniknie przy dodawaniu nowych albumów ?
Jak to ,,obejść" ?
Próbowałem w opcjach ale tam nie ma takich ustawień....
Czy jeśli przejdę na ,,google +" to problem ten zniknie przy dodawaniu nowych albumów ?
Mi się tak nigdy nie stało i nie dzieje w sumie, dlatego mnie dziwi, że każdy na to narzeka... bo nie wiem za bardzo o co chodzi na szczęście.
Tylko ja mam od początku jak zainstalowałem Picase zaznaczoną tą opcję:
Podobno u niektórych to nie działa, ale mi się wydaje, że to właśnie o tą opcję chodzi, tylko po prostu trzeba trochę poczekać aż to się odświeży albo coś... w sumie nie wiem dokładnie, ale coś w tym jest.
Tylko ja mam od początku jak zainstalowałem Picase zaznaczoną tą opcję:
Podobno u niektórych to nie działa, ale mi się wydaje, że to właśnie o tą opcję chodzi, tylko po prostu trzeba trochę poczekać aż to się odświeży albo coś... w sumie nie wiem dokładnie, ale coś w tym jest.
- Tępy dyszel
Owszem w plusie masz taką opcję, zaznaczasz, żeby program nie ulepszał czy jakoś tak.
Mnie niestety na początku sierpnia wyskoczyło info, że jak nie zmienię nicka na imię i nazwisko to mi skasują galerię. A że w lipcu szlag trafił twardy, to byłem w kropce i jestem teraz pod plusem, i jestem z tego powodu nieszczęśliwy...
Mnie niestety na początku sierpnia wyskoczyło info, że jak nie zmienię nicka na imię i nazwisko to mi skasują galerię. A że w lipcu szlag trafił twardy, to byłem w kropce i jestem teraz pod plusem, i jestem z tego powodu nieszczęśliwy...
A tak w ogóle wie ktoś coś na ten temat, bo ja w sumie z google plus, za bardzo nie korzystam, tzn. z Youtube tylko, bo zostałem zmuszony, ale tam zdjęcia nie mam.
http://natemat.pl/78711,protest-przeciw ... z-prezesem
Czy to już obowiązuje i czy już reklamujecie coś ciekawego.
http://natemat.pl/78711,protest-przeciw ... z-prezesem
Czy to już obowiązuje i czy już reklamujecie coś ciekawego.
W miejsce zdjęcia profilowego wstawiłem obrazek czegoś innego i nie mam z tym problemu.
Generalnie G+ to fajny pomysł, można mieć wszystko w jednym miejscu (zdjęcia, filmy, inne usługi Googli), nawet swój adres można mieć prosty a nie jakieś literki i cyferki. Tyle, że całość strasznie wolno chodzi, męczące to jest.
Generalnie G+ to fajny pomysł, można mieć wszystko w jednym miejscu (zdjęcia, filmy, inne usługi Googli), nawet swój adres można mieć prosty a nie jakieś literki i cyferki. Tyle, że całość strasznie wolno chodzi, męczące to jest.
Ostatnio zmieniony 2013-11-14, 13:34 przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
Coś za coś, wiadomo, że o kasę chodzi, ale wszystko ma swoje plusy i minusy. Google+ w sumie daje duże możliwości wypromowania się, że tak powiem. Warto też tam wrzucać linki do wszystkiego nowego co masz na stronie, podobno bardzo dobrze wpływa na pozycjonowanie, idąc dalej na oglądalność. Tylko, że niektórzy chcieli by pozostać bardziej anonimowi i dzielić się swoimi rzeczami bardziej ze znajomymi, a czy tam są takie możliwości to nie wiem. Póki co wg mnie o wiele większe możliwości pod tym względem ma Facebook. Tzn. wg mnie łatwiej być w nim skromnym.
Ostatnio zmieniony 2013-11-14, 13:44 przez Vision, łącznie zmieniany 2 razy.
Piotrek pisze:Widzą to chyba tylko Ci których ma się w kręgach, więc żeby zwiększać trzeba by ciągle dodawać nowych. Tak to rozumiem.
No to dobrze to rozumiesz, tylko, że to działa dosyć dobrze, ja 7 lat temu założyłem konto na Youtube, powrzucałem na nim trochę muzyki. I od 5 lat nic tam nie wrzucam, a ilość tych subskrybentów cały czas rośnie, pomimo że ja nic nie robię, w tej chwili jest ich przeszło 1000 na moim kanale, jak na nic nierobienie, to bardzo zacny wynik. Teraz jak wszedłem w to google+ to codziennie mnie kilka osób do tych kręgów dodaje. Po prostu to nie działa tak szybko, ale z czasem powinny być efekty.
Poza tym linki z google+ są najlepiej punktowane i najbardziej wartościowe dla wyszukiwarki, bo właśnie ostatnio przeglądałem takie badania na ten temat.
Ostatnio zmieniony 2013-11-14, 13:52 przez Vision, łącznie zmieniany 3 razy.
O, to muszę częściej zaglądać w licznik, może faktycznie oglądalność się zwiększa.
Jeszcze jedna rzecz mnie G+ wkurza, albumy -gdy dam "wyświetl wszystkie"- to wcale się wszystkie nie ładują. I nie widzę jakiejś reguły co do ilości wyświetlanych albumów bo to różnie bywa, ale tylko raz pokazał komplet (coś ok 350). W Picassie ten problem nigdy się nie pojawił, jak wybrałem że wszystkie to wszystkie były.
Coś czuję, że G+ po prostu nie wyrabia.
Jeszcze jedna rzecz mnie G+ wkurza, albumy -gdy dam "wyświetl wszystkie"- to wcale się wszystkie nie ładują. I nie widzę jakiejś reguły co do ilości wyświetlanych albumów bo to różnie bywa, ale tylko raz pokazał komplet (coś ok 350). W Picassie ten problem nigdy się nie pojawił, jak wybrałem że wszystkie to wszystkie były.
Coś czuję, że G+ po prostu nie wyrabia.
Chyba będę w takim razie musiała założyć sobie konto na google+ chociaż odczuwam do tego niechęć.
Ale jakoś się trzeba promować
Przy okazji mam pytanie - mam na "Picasie" trzy galerie założony dla rożnych kont e-mail.
Po prostu jak mi brakowało już miejsca na pierwszej galerii założyłam kolejne konto, a potem trzecie.
Czy w google+ da się to jakoś połączyć ?
Ale jakoś się trzeba promować
Przy okazji mam pytanie - mam na "Picasie" trzy galerie założony dla rożnych kont e-mail.
Po prostu jak mi brakowało już miejsca na pierwszej galerii założyłam kolejne konto, a potem trzecie.
Czy w google+ da się to jakoś połączyć ?
Da sie połączyć. Jak założysz konto na G+ to się powinno pytać co jakiś czas czy połaczyć inne konta (n.p. te z Picassy), pod jedną nazwą. W każdym razie mnie takie komunikaty (jak i inne, czy adres chce ustalić swój i.t.p.) się pojawiały.
A jak się nie będą pojawiać to trzeba gdzieś w ustawieniach chyba szukać ale gdzie dokładnie to nie wiem, nie miałem potrzeby szukać bo sie samo zrobiło. Generalnie nic nie robiąc automatycznie po kolei powinno Ci połaczyć wszystko co masz w Googlach: Picasse, YT, pocztę i.t.d, oczywiście wcześniej z pojawiającym się komunikatem czy się zgadzasz.
W efekcie wyjdzie Ci coś jak mix strony www z fejsbukiem. Nawet zdjęcie na baner sobie możesz wybrać.
A jak się nie będą pojawiać to trzeba gdzieś w ustawieniach chyba szukać ale gdzie dokładnie to nie wiem, nie miałem potrzeby szukać bo sie samo zrobiło. Generalnie nic nie robiąc automatycznie po kolei powinno Ci połaczyć wszystko co masz w Googlach: Picasse, YT, pocztę i.t.d, oczywiście wcześniej z pojawiającym się komunikatem czy się zgadzasz.
W efekcie wyjdzie Ci coś jak mix strony www z fejsbukiem. Nawet zdjęcie na baner sobie możesz wybrać.