Sprawy techniczne itp.
- Tępy dyszel
Dobry...
Chciałbym się podzielić refleksją...
Nie tak dawno temu otrzymałem od tegoż oto forum bardzo wzruszającego emaila, że "być może jakiś czas nie zaglądałem tutaj" i że zapraszacie i w ogóle...
Chciałem tylko sprostować, że aj owszem, wbrew pozorom zaglądam na to forum i bardzo je sobie cenię, choć nie czuję może przemożnej potrzeby logowania, czy też wtykania tu i ówdzie osobistych przemyśleń.
Tak, czy owak forum jest świetne, a pomysł z emailami przypominającymi też chyba jest ciekawą inicjatywą, dla osób, które w pędzie życia zapomniały być może o górach. Ja osobiście żyję górami non stop i chyba bym bez nich zszedł był szybko. Tak mi się wydaje.
To może tyle.
Pozdrawiam
Chciałbym się podzielić refleksją...
Nie tak dawno temu otrzymałem od tegoż oto forum bardzo wzruszającego emaila, że "być może jakiś czas nie zaglądałem tutaj" i że zapraszacie i w ogóle...
Chciałem tylko sprostować, że aj owszem, wbrew pozorom zaglądam na to forum i bardzo je sobie cenię, choć nie czuję może przemożnej potrzeby logowania, czy też wtykania tu i ówdzie osobistych przemyśleń.
Tak, czy owak forum jest świetne, a pomysł z emailami przypominającymi też chyba jest ciekawą inicjatywą, dla osób, które w pędzie życia zapomniały być może o górach. Ja osobiście żyję górami non stop i chyba bym bez nich zszedł był szybko. Tak mi się wydaje.
To może tyle.
Pozdrawiam
Ale akurat to nie ma nic wspólnego z forum. I Sebastian ma rację, to jest niestety wina poczty i filtra antyspamowego, co on sobie uzna za słuszne tak robi. Ja mam podobnie z innymi stronami, czy to z zakupami, czy nawet z banku. Jedne wiadomości od nich trafiają do spamu inne zaś do normalnej poczty. Tak samo jak często chcę sobie przypomnieć jakieś hasło do danej strony, to jest to dokładnie ten sam e-mail, a też różnie potrafi być przez filtr antyspamowy rozpatrzony i często ląduje to w spamie. Mi to tam nie przeszkadza i nic z tym nie robię, ale w opcjach poczty chyba da się takie e-maile, które lądują w spamie oznaczyć jako zaufane czy jako nie spam i z czasem wszystkie powinny trafiać tam gdzie trzeba.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Vision, łącznie zmieniany 1 raz.
Panie i Panowie.
Z dniem dzisiejszym zrezygnowaliśmy w działu "Codzienne rozmówki" . Od dawna tematy tam nie były zakładane systematycznie, raczej były tą jakieś totalnie niespójne wątki, które ciągnęły się jakiś czas.
Pozamykane tematy przeniesione zostały do archiwum codziennych rozmówek, zaś aktywne tematy ( w tym temat o koronowirusie) przenieśliśmy do działu "na każdy temat". I tak były tam wtrącenia o polityce i nie tylko, , więc... postanowiliśmy te działy połączyć w jeden.
Zrezygnowaliśmy w związku z tym z działu "Na każdy temat" dla chętnych. Od teraz każdy z Was ma od ręki dostęp do tych tematów pozagórskich, bez robienia niczego.
Nie każemy nikomu wchodzić w tematy, które go nie interesują, np o polityce.
Istnieje jednak możliwość, dla wrażliwych osób, usunięcia dostępu do tego działu. W tym celu proszę o PW do któregokolwiek z Administratorów.
Z dniem dzisiejszym zrezygnowaliśmy w działu "Codzienne rozmówki" . Od dawna tematy tam nie były zakładane systematycznie, raczej były tą jakieś totalnie niespójne wątki, które ciągnęły się jakiś czas.
Pozamykane tematy przeniesione zostały do archiwum codziennych rozmówek, zaś aktywne tematy ( w tym temat o koronowirusie) przenieśliśmy do działu "na każdy temat". I tak były tam wtrącenia o polityce i nie tylko, , więc... postanowiliśmy te działy połączyć w jeden.
Zrezygnowaliśmy w związku z tym z działu "Na każdy temat" dla chętnych. Od teraz każdy z Was ma od ręki dostęp do tych tematów pozagórskich, bez robienia niczego.
Nie każemy nikomu wchodzić w tematy, które go nie interesują, np o polityce.
Istnieje jednak możliwość, dla wrażliwych osób, usunięcia dostępu do tego działu. W tym celu proszę o PW do któregokolwiek z Administratorów.
Ostatnio zmieniony 2020-04-13, 16:08 przez sokół, łącznie zmieniany 2 razy.
- kristoff73
"Przymknięcie" działu, a teraz jego "uwolnienie" pozwoliło mi lepiej zrozumieć, że przeszkadzają mi nie wypowiedzi na tematy polityczne czy religijne, lecz wypowiedzi konkretnych osób - na jakikolwiek temat... Na to, na szczęście, jest sposób Warunkujący mój pobyt tutaj.
Będzie co poczytać
Będzie co poczytać
Бродяга. Снусмумрик. Бомж.
Kolega lubi świętokrzyskie i załóżmy hipotetyczną sytuację, że wybiera się do Pacanowa i na drodze staje mu ceper. Czeka cierpliwie na jego zejście czy jak kierowca auta omija truchło (np. trabant czy furmankę) na drodze? Chyba że o dylematy sercowe chodzi, to warto je dłużej przemyśleć, ale tego kwiatu to pół światu...kristoff73 pisze:przeszkadzają mi nie wypowiedzi na tematy polityczne czy religijne, lecz wypowiedzi konkretnych osób - na jakikolwiek temat...
No i mamy bigos ślůnski, bo w jednym dziale teraz wątków jest dużo więcej i już zaczynam się gubić. Obawiam się, że pośród licznych tematów zniknie w otchłani szczęście i szare życie rodaków, zwłaszcza w trudnych chwilach zarazy (pandemia brzmi dziwnie). Zawsze mogłem te informacje prosto z linii frontu konfrontować z TVP...sokół pisze:zrezygnowaliśmy w działu "Codzienne rozmówki"
Edit: zmieniłem w pierwszym zdaniu na ceper, sens zdania bez zmian, ale wiadomo chociaż, o kogo chodzi.
Ostatnio zmieniony 2020-04-15, 14:59 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
- telefon 110
kristoff73 pisze:"Przymknięcie" działu, a teraz jego "uwolnienie" pozwoliło mi lepiej zrozumieć, że przeszkadzają mi nie wypowiedzi na tematy polityczne czy religijne,
Słusznie.
Lepiej rozmawiać na ważkie tematy, przedstawiać racje i argumenty niż nie rozmawiać.
Wówczas szajba potrafi odbić nawet osobom będącym z definicji ikonami tolerancji.
Np:
https://nczas.com/2020/03/01/ekofaszysc ... ciepleniu/