Spacer po dywanach z liści w Beskidzie Śląskim.
Opawski, od Lipowej. Tylko i wyłącznie. Tu mozesz liczyć na wschód slońca, praktycznie z parkingu widać go, zajebista miejscówka.
No albo od Szczyrku, wejscie zielonym, Malinowska, Malinów, Salmpolo, Kotarz (weź pod uwagę odbicie na H.J) i na Beskidek i stamtąd bez szlaku na kreche do Szczyrku. tez fajna trasa.
No albo od Szczyrku, wejscie zielonym, Malinowska, Malinów, Salmpolo, Kotarz (weź pod uwagę odbicie na H.J) i na Beskidek i stamtąd bez szlaku na kreche do Szczyrku. tez fajna trasa.
Ostatnio zmieniony 2019-10-23, 22:25 przez sokół, łącznie zmieniany 1 raz.
opawski1, najkrócej ze Szczyrku pod wyciągiem, ładniej za to od Zimnika (wschodnia strona, las bukowy), Z Malinowskiej Skały na Malinów i Biały Krzyż, stamtąd na Halę Jaworową i powrót do Chaty Grabowej... https://mapy.cz/s/dodanalada
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Ostatnio zmieniony 2019-10-23, 22:29 przez Adrian, łącznie zmieniany 1 raz.
opawski1, nie słuchaj Adriana - według jego mapy od Baraniej Góry będziesz używał słów powszechnie używanych na forum pod moim adresem(i vice versa), bo dalsza trasa jest dupna (to delikatne określenie, szedłem 2 miesiące temu).
Tu masz relację (1 dzień) - vi-spotkanie-gorskie-ssm-zywiec-31-sierpnia-1-wrzesnia-2019-vt4793.htm
Tu masz relację (1 dzień) - vi-spotkanie-gorskie-ssm-zywiec-31-sierpnia-1-wrzesnia-2019-vt4793.htm
Ostatnio zmieniony 2019-10-23, 22:35 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Posłuchaj cepra, wjedź kolejką, zrób zdjęcie kanapek, selfie walnij z miną sfinksa, a potem napisz, że dalej nie poszedłeś, bo fajne dziewczymy Cię zagadywały i musiałeś się nimi zając w górskiej alkowie, tzn w krzakach. I ponarzekaj, że kolejka na wolno jedzie, że góry brzydkie, że dojazd fatalny. Pozdrów bielszczan, zagranicznika i mnie i już relacja gotowa.
ps. nie zapomnij jakiegoś mądrego cytatu w wikipedii wkleić. Po co łazić tyle, skoro można mieć ciekawą relację bez wysiłku.
Tylko nogawki utnij ze spodni, musisz mieć seksowne rybaczki. Inaczej się nie liczy.
ps. nie zapomnij jakiegoś mądrego cytatu w wikipedii wkleić. Po co łazić tyle, skoro można mieć ciekawą relację bez wysiłku.
Tylko nogawki utnij ze spodni, musisz mieć seksowne rybaczki. Inaczej się nie liczy.
Ostatnio zmieniony 2019-10-23, 22:37 przez sokół, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem, Panie i Panowie, za masowym wyjściem zimowym w Śląski.
Ładne te liście. Pięknie można dostać z liścia. Pamiętasz, Panie Zdziczały ?
Ładne te liście. Pięknie można dostać z liścia. Pamiętasz, Panie Zdziczały ?
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Piękne dywany Dawni Cyganie by się takich nie powstydzili...
Ja w sumie też zawsze trafiam dopiero na te dywany czy to w górach czy w mieście. Co roku sobie obiecuję, porobić fotki czy pojechać w góry w tą najlepszą jesień, jak jeszcze wszystko na drzewach jest i zawsze kończy się tylko na dywanach. Ale w sumie lubię je coraz bardziej i swój urok mają.
Ja w sumie też zawsze trafiam dopiero na te dywany czy to w górach czy w mieście. Co roku sobie obiecuję, porobić fotki czy pojechać w góry w tą najlepszą jesień, jak jeszcze wszystko na drzewach jest i zawsze kończy się tylko na dywanach. Ale w sumie lubię je coraz bardziej i swój urok mają.
Dzięki wszystkim za rady, coś z polecanych tras na pewno wybiorę
MOJA STRONA O GÓRACH OPAWSKICH: http://www.goryopawskie.eu/
laynn pisze:Osiągamy nasz główny cel. Hala Jaworowa. Choć dziś na wietrze nie kołyszą się łany traw, to widok i tak jest cudowny...
Mimo gonienia się z czasem, żona stwierdza, że możemy (się) tu uścisnąć
No proszę, zrobiliście to w pięknych okolicznościach przyrody.
laynn pisze:Pijemy herbatę, zjadamy bułki i siedzimy i podziwiamy...
Rozumiem, że nie palicie.