Wczoraj planowałem wypad w góry, dziś przystąpiłem do realizacji. Ponieważ Góra Kamieńsk do najwyższych nie należy (króluje w woj. łódzkim), więc postanowiłem ją zaliczyć dwa razy. Prawdziwemu turyście przystoi zdobywanie samochodem oraz kolejką linową - oczywiście wjazd i zjazd.
Było gorąco, więc udajemy się nad wodę, czyli nad zbiornik Słok, który został zaatakowany przez sinice.
Ruszamy zatem do OSiR Wawrzkowizna, lecz na plaży nie ma dla nas miejsca. Bierzemy więc rowerek wodny. Na wodzie spotkaliśmy wodorosty, kaczki oraz krwiożercze łabędzie, które chciały nas zjeść. Uciekliśmy im.
Udajemy się jeszcze do ośrodka "Patyki", po drodze zatrzymując się na lody "na odpuście" w Łobudzicach.
Jak przystało na cepra, dzień bez rybki to byłby dzień stracony. Miły akcent na pożegnanie dnia .
Galeria zdjęć - 2018.08.12 Góra Kamieńsk - Słok - Wawrzkowizna - Patyki
2018.08.12 Góra Kamieńsk - Słok - Wawrzkowizna - Patyki
2018.08.12 Góra Kamieńsk - Słok - Wawrzkowizna - Patyki
Ostatnio zmieniony 2018-08-12, 22:05 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Znając życie muszę dmuchać na zimne, bo chętnie oskubano by cepra (GIODO, RODO pilnuje ochrony wizerunku osób, które nie są częścią krajobrazu). A w busie fejsy (zwłaszcza ten na pierwszym planie) trudno zaliczyć do elementu krajobrazu, nie?
Nie porównuj stoku narciarskiego Góry Kamieńsk ze Śląskim Stokiem Narciarskim, nie ta kategoria wagowa.
Nie porównuj stoku narciarskiego Góry Kamieńsk ze Śląskim Stokiem Narciarskim, nie ta kategoria wagowa.
Ostatnio zmieniony 2018-08-14, 01:26 przez ceper, łącznie zmieniany 2 razy.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
O miejscowych z hołd jestem spokojny, tym rad postawię piwo i pogadam, wszak Ci harują na co dzień.
Gorsze są wygłodzone rottweilery w urzędach, czyhające na okazję, by pożywić się krwawicą ludzi pracy. W kontaktach z nimi zalecam najwyższą ostrożność - przezorny zawsze ubezpieczony.
Gorsze są wygłodzone rottweilery w urzędach, czyhające na okazję, by pożywić się krwawicą ludzi pracy. W kontaktach z nimi zalecam najwyższą ostrożność - przezorny zawsze ubezpieczony.