Quiz Góry Polski
Sokolica w Paśmie Babiogórskim z Perci Przyrodników?
Ostatnio zmieniony 2018-09-23, 01:59 przez Cisy2, łącznie zmieniany 1 raz.
Może Izery? Jakby kamieniołom Stanisław (Izerskie Garby) i nadajnik po lewej, w środku Szosa Czeska z parkingiem (widoczna nieruchomość chyba na sprzedaż) i foto zrobione po drodze na Skały pod Babińcem.
Ostatnio zmieniony 2018-09-24, 20:50 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Pod Twoimi stopami jeszcze Karkonosze, a przed Tobą już Góry Izerskie. Dokładnie to zejście z Babińca do szosy w Jakuszycach.
PS, czyli edit: Grzebałem się i ceper mnie ubiegł
PS, czyli edit: Grzebałem się i ceper mnie ubiegł
Ostatnio zmieniony 2018-09-24, 21:00 przez Cisy2, łącznie zmieniany 1 raz.
Wujkiem namierzyłem jeszcze parking z bannerem o sprzedaży nieruchomości, Babińca nie kojarzyłem (to z mapy).
Hana i Pepa przy punkcie widokowym (...) z widokiem na (...). Co należy wstawić w miejsce kropek?
Hana i Pepa przy punkcie widokowym (...) z widokiem na (...). Co należy wstawić w miejsce kropek?
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Więc ja też zapytam: co to za góry?włodarz pisze:Co to za góry?
Znajdujemy się jakby na cyplu z ciekawą nazwą.
Ostatnio zmieniony 2018-09-26, 22:05 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Akurat tu jest odwrotnie. Pod stopami Izery, w dole Szklarska Poręba, zaś w oddali na horyzoncie Karkonosze. Punkt widokowy Zakręt Śmierci z ładnym widokiem na Szrenicę i dalsze Karkonosze.Cisy2 pisze:Pod Twoimi stopami jeszcze Karkonosze, a przed Tobą już Góry Izerskie.
Chętni do zabawy? Proszę o zadanie zagadki.
Sławek się nam obraził więc zadam.Poproszę o nazwę przełęczy oraz dwóch(kopek) górek na pierwszym planie.
Podp:Podejrzewam,że przez przełęcz przechodziła większość z forumowiczów.Przebiega przez nią szlak zielony.Zdjęcie wykonane ze zbocza Małej Mędralowej.Do boju(odgadywania)
Podp:Podejrzewam,że przez przełęcz przechodziła większość z forumowiczów.Przebiega przez nią szlak zielony.Zdjęcie wykonane ze zbocza Małej Mędralowej.Do boju(odgadywania)
Ostatnio zmieniony 2018-10-07, 10:27 przez marekw, łącznie zmieniany 1 raz.