Robert J pisze:W tym modelu, o który pyta Tępy po zrobieniu zdjęcia na wyświetlaczu wygląda ono jakby było bardzo przepalone i nie pomaga żadne przyciemnienie wyświetlacza w ustawieniach. Widząc zbyt jasne zdjęcie na wyświetlaczu wprowadzamy korektę ekspozycji i potem zonk gdy oglądamy je na kopie. Tak wyczytałem w testach i opiniach.
No dobra, ale tak jak napisałem, każdy aparat jednak oszukuje pod tym względem i wg mnie to trzeba wyczuć, jak coś wygląda na tym ekranie, a jak potem mniej więcej będzie wyglądać na "moim" monitorze.
Robert J pisze:Sądzisz, że Tępy będzie robić zdjęcia w RAWach ? Bo ja myślę jednak, że będzie pstrykać raczej w jpgach.
JPEG też idzie obrobić.

Robert J pisze:Ogólnie aparat robi świetne zdjęcia.
Robert J pisze:Jeżeli chodzi o test wydajności akumulatora to polega on na robieniu zdjęć 50% bez lampy i 50% z lampą, a nie ile aparat zrobi zdjęć w trybie live view.
Akurat Nikon ma swoje standardy z tego co gdzieś czytałem i ten test ich trochę inaczej wygląda (właśnie między innymi też z włączonym wyświetlaczem). Ale tu akurat chodziło mi o coś innego, o to, że jednak te testy miarodajne nie są, bo nawet biorąc pod uwagę to lampę, to np. ja, moim aparatem z lampą to nie robię nawet 1 % zdjęć. Chociaż faktycznie taki amator mając ustawiony tryb AUTO, będzie ich sporo z tą lampą robił.

I nie że się czepiam.