Zapowiadali piękną pogodę na Pt i Sb, a że akurat trafił się rzut prawdziwej zimy, to trzeba było wykorzystać NŻ i jechać pogapić się na wymarzone choineczki
Startujemy z Ochotnicy Górnej, szlakiem zielonym (ziaro PACZ)
Idzie się średnio, szlak nie jest przetarty. A i pogoda nie rozpieszcza - raz słońce, raz zacina śniegiem. Dlatego robimy co możemy, aby opóźnić szczytowanie na Gorcu - licząc na poprawę pogody.
To jednak nie nastąpiło w kluczowym momencie, tylko trochę wcześniej
na pocieszenie, miłosne wyznanie
Na samym zaś Gorcu - rozczarowanie. Może następnym razem...
Ale było nam dane podziwiać całkiem fajny zachód
Droga nocą, była istną katorgą. Zwłaszcza od kapliczki do schroniska, gdzie występowały koleiny. Po 13 godzinach ma się dość
A trzeba jeszcze zejść. Zaczynamy dzień od świtu na Kiczorze i schodzimy na Przełęcz Knurowską, skąd łapiemy stopa do Ochotnicy Górnej (ziaro PACZ)
album: https://picasaweb.google.com/1129537785 ... moweGorce#
22-23.01.16 r. Zimowe Gorce
22-23.01.16 r. Zimowe Gorce
Ostatnio zmieniony 2016-01-31, 21:09 przez aniołek, łącznie zmieniany 1 raz.
Piotrek pisze:Tradycyjnie żal Ci kliszy, a w albumie szałowa ilość dodatkowych zdjęć w liczbie dwóch.
Tak się ostatnio składa. W Sylwestra - lampa, i nie widziałam sensu robić czornych fot. Dopiero jak się udało być na świcie i zachodzie, to odżyłam. A tym razem - pierwsze etap do Gorca, w większości występowały śnieżyce. Ja tylko się poprawiało cykałam, ale krótko to trwało. Potem już tylko meeeega nudny las aż do zachodu i już byłam wymęczona grzęźnięciem w śniegu - to raz, dwa - oczy bolały od drobinek śniegu, i wiele fot robiłam, nawet nie widząc co robię, bo mi ciągle zapanowywał wizjer. Wiele fotek nie wyszło. Na drugi dzień, też nie było lepiej - świtowe mi w ogólnie nie wyszły. Potem tylko kilka ujęć - ile można dodawać choinek i Tatr . Mam nadzieję, że jeszcze będzie taka zima i sobie zrobię fajną trasę z bogatą ilością fotek .
No, jeden tyko czyta . Ważne że potem stop był do Ochotnicy, co nie?
Ostatnio zmieniony 2016-01-31, 21:10 przez aniołek, łącznie zmieniany 2 razy.