Jako, że fotosik ostatnio nawala, zdjęć nie widać może warto aby zaproponować alternatywną wersje wstawiania zdjęć z hostingu/chmury.
Osoby które mają gmaila, czy też mają konto na chromie mają również aplikację Zdjęcia:
Ogólnie na "koncie" googlowym jest 15 GB darmowej przestrzeni. Dodając zdjęcia nie dodajemy w oryginalnym rozmiarze, bo wtedy ta przestrzeń będzie nam się zmniejszać, warto dodawać je w opcji "Oszczędzanie miejsca na dane":
Następnie aby udostępnić zdjęcia, trzeba dodać je do albumu, który musimy udostępnić, klikając w zaznaczoną ikonę zaznaczone na czerwono po prawej:
klikamy kopiuj i wtedy tworzy się link, powodując, że widzimy, iż album jest udostępniony - na zdjęciu wyżej po lewej stronie zaznaczone na czerwono.
Z takiego albumu możemy zdjęcia wklejać na forum - na zdjęciu klikamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy
"Kopiuj adres obrazu" i ten adres wklejamy między te znaczniki:
[img]_tu_wklejamy_adres_zdjęcia_[/img]
po nawiasie bez spacji. W taki sposób ja wklejam zdjęcia w moich relacjach.
Można też poprzez w funkcji odpowiedz na forum wybrać u góry okno "Img" i tam wkleić adres pobranego zdjęcia.
WAŻNE aby zdjęcie było widoczne, album musi być udostępniony.
Nikt, komu nie udostępnimy naszego albumu nie jest w stanie wejść na nasze albumy.
Powodzenia w stawianiu zdjęć
Wstawianie zdjęć - alternatywa do fotosika
Wstawianie zdjęć - alternatywa do fotosika
Ostatnio zmieniony 2024-03-03, 19:48 przez laynn, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja już płacę za większą pojemność. Można mieć kilka kont, (w poprzedniej pracy miałem służbowe konto i tam nie miałem ograniczeń, ale to firmowe było, więc ja nic tam nie wstawiałem), np u mnie relacja z Ruskich Gór jest z drugiego konta
Lub po prostu wstawiać do albumu tylko te zdjęcia, które chcemy pokazać
Niemniej tego nie wiedziałem, choć właśnie ostatnio mi się kurczy ta już te płatne 100GB choć jeszcze spooooro czasu upłynie jak się zapełni. Oby.
Lub po prostu wstawiać do albumu tylko te zdjęcia, które chcemy pokazać
Niemniej tego nie wiedziałem, choć właśnie ostatnio mi się kurczy ta już te płatne 100GB choć jeszcze spooooro czasu upłynie jak się zapełni. Oby.
Piotrek pisze:Bólem jedynie jest to, że od jakiegoś czasu zdjęcia nawet pomniejszone zaczęli wliczać w transfer, czyli zżerają miejsce na tych darmowych 15 GB
Zwróciłem na to uwagę, bo na gmailu nic nie mam, na dysku i yt od dawna nic nowego a pojemność się kurczy. Więc z pewnością przez dodawane zdjęcia.
Ale kwestia kilku kont darmowych to dobra rzecz. Te filmy co kręcę o przyrodzie trzymam na googlach podręcznie, żeby na szybko pobrać i mam już je na 8 kontach, 9 ostatnio założyłem
Ale kwestia kilku kont darmowych to dobra rzecz. Te filmy co kręcę o przyrodzie trzymam na googlach podręcznie, żeby na szybko pobrać i mam już je na 8 kontach, 9 ostatnio założyłem
Piotrek pisze:Zwróciłem na to uwagę, bo na gmailu nic nie mam, na dysku i yt od dawna nic nowego a pojemność się kurczy. Więc z pewnością przez dodawane zdjęcia.
Ciekawe kiedy google się tym zajmie, w sensie wiele kont z jednego IP ...
Swoją drogą, tak przy okazji tej dyskusji sobie uświadomiłem ile kont człowiek ma założone, do różnych platform, przeglądarek i aplikacji ...
Nie znam się ale się wypowiem - Microsoft 365 oferuję darmowe konto 5 GB na zdjęcia w chmurze usłgi OneDrive. W tym bezpłatne wersje aplikacji Word, Excel i PowerPoint.
Edit:
Edit:
Ostatnio zmieniony 2024-06-03, 16:19 przez 100, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.flickr.com/
1000 zdjęć na jednym darmowym koncie, a potem możesz stworzyć inne konto xD
Wszystkie zdjęcia na tym wrzucam
1000 zdjęć na jednym darmowym koncie, a potem możesz stworzyć inne konto xD
Wszystkie zdjęcia na tym wrzucam
Ostatnio zmieniony 2024-04-07, 10:34 przez Coldman, łącznie zmieniany 1 raz.
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach