Tępe wycieczki górskie 2016 r.
- Tępy dyszel
Tępe wycieczki górskie 2016 r.
Dobry wieczór !
Zastanawiałem się, czy w ogóle pisać o wycieczkach górskich mijającego roku, bo w zasadzie...nie ma o czym pisać.
No cóż, od 2015 roku miały miejsce pewne sprawy prywatne, które spowodowały, iż każdy weekend był zajęty a jak już trafiło się ,,okienko weekendowe" to z kolei ,,wyskakiwały" inne sprawy.
Trudno, wszakże zdaję sobie sprawę, że góry są tylko dodatkiem i aż dodatkiem. Lecz nie mogą być wykładnią realnego życia. Bo są sprawy ważniejsze.
Ale mimo to, troszeczkę udało się pochodzić. Nie ma tego dużo ale muszę Wam napisać, że w tej małości jestem w stanie odnaleźć coś fajnego...Coś, co sprawia, że to wszystko ma jeszcze jakiś sens.
Że ta pasja, nie została stłumiona przez wyzwania codzienności.
A więc.....
Lipiec 2016 r.
1. Pilsko od strony słowackiej.
Sierpień 2016 r.
2. Wielka Rycerzowa i Przełęcz Przegibek.
3. Mała Babia Góra i Babia Góra ze słowackiej strony.
4. Czerwone Wierchy - w końcu udało się zaliczyć wszystkie szczyty Czerwonych Wierchów w ramach jednej wycieczki. Odcinek Hala Ornak - Dolina Tomanowa - Chuda Przełączka, jak dla mnie, cud nad cudy, kolejne ,,magiczne" miejsce, do którego kiedyś chętnie chciałbym powrócić.
Wrzesień 2016 r.
5. Czarny Staw Gąsienicowy i Kasprowy Wierch.
6. Tatry Zachodnie z Doliny Kościeliskiej.
7. Tatry Bielskie z Tatrzańskiej Kotliny.
Październik 2016 r.
8. Słowackie Tatry Zachodnie - Dolina Bobrowiecka i Cicha Orawska.
9. Słowackie Tatry Zachodnie - Dolina Bobrowiecka i schronisko w Zwierówce.
Średni dystans na trasę: ok. 20 km, średnie przewyższenie: ok. 1.050 m, średnia suma wzniesień: ok. 1.200 m.
Spalone kalorie i nawodnienie - brak danych.
Planów turystycznych na 2017 nie mam żadnych. Dochodzę do wniosku, że planować....nie warto, co ma być, to będzie..albo nie będzie.
Ale będę się cieszył każdą możliwością wyjścia w góry....
Ten rok ,,raził mizerią" ilościową, lecz dzięki temu wiem, że nawet a może przede wszystkim dzięki temu, ta ,,mizeria" smakuje pysznie jak nigdy.
Byle do wiosny.
Zastanawiałem się, czy w ogóle pisać o wycieczkach górskich mijającego roku, bo w zasadzie...nie ma o czym pisać.
No cóż, od 2015 roku miały miejsce pewne sprawy prywatne, które spowodowały, iż każdy weekend był zajęty a jak już trafiło się ,,okienko weekendowe" to z kolei ,,wyskakiwały" inne sprawy.
Trudno, wszakże zdaję sobie sprawę, że góry są tylko dodatkiem i aż dodatkiem. Lecz nie mogą być wykładnią realnego życia. Bo są sprawy ważniejsze.
Ale mimo to, troszeczkę udało się pochodzić. Nie ma tego dużo ale muszę Wam napisać, że w tej małości jestem w stanie odnaleźć coś fajnego...Coś, co sprawia, że to wszystko ma jeszcze jakiś sens.
Że ta pasja, nie została stłumiona przez wyzwania codzienności.
A więc.....
Lipiec 2016 r.
1. Pilsko od strony słowackiej.
Sierpień 2016 r.
2. Wielka Rycerzowa i Przełęcz Przegibek.
3. Mała Babia Góra i Babia Góra ze słowackiej strony.
4. Czerwone Wierchy - w końcu udało się zaliczyć wszystkie szczyty Czerwonych Wierchów w ramach jednej wycieczki. Odcinek Hala Ornak - Dolina Tomanowa - Chuda Przełączka, jak dla mnie, cud nad cudy, kolejne ,,magiczne" miejsce, do którego kiedyś chętnie chciałbym powrócić.
Wrzesień 2016 r.
5. Czarny Staw Gąsienicowy i Kasprowy Wierch.
6. Tatry Zachodnie z Doliny Kościeliskiej.
7. Tatry Bielskie z Tatrzańskiej Kotliny.
Październik 2016 r.
8. Słowackie Tatry Zachodnie - Dolina Bobrowiecka i Cicha Orawska.
9. Słowackie Tatry Zachodnie - Dolina Bobrowiecka i schronisko w Zwierówce.
Średni dystans na trasę: ok. 20 km, średnie przewyższenie: ok. 1.050 m, średnia suma wzniesień: ok. 1.200 m.
Spalone kalorie i nawodnienie - brak danych.
Planów turystycznych na 2017 nie mam żadnych. Dochodzę do wniosku, że planować....nie warto, co ma być, to będzie..albo nie będzie.
Ten rok ,,raził mizerią" ilościową, lecz dzięki temu wiem, że nawet a może przede wszystkim dzięki temu, ta ,,mizeria" smakuje pysznie jak nigdy.
Byle do wiosny.
Ostatnio zmieniony 2016-12-28, 16:49 przez Tępy dyszel, łącznie zmieniany 1 raz.
Tępy dyszel pisze:Byle do wiosny.
Patrząc na zieleń Twych zdjęć przeniosłem się na wiosnę.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Mizeria, ale ciekawa. Z relacjami sucho, np. 7. Tatry Bielskie z Tatrzańskiej Kotliny. .
Czy Pan planuje mocne postanowienie poprawy, zaś w ramach pokuty zadośćuczynić forumowiczom w postaci zaległych relacji? Jeden z nas wymaga dodatkowo czynnego żalu, który utwierdzi go, że zdajesz sobie sprawę z wyrządzonych krzywd.
Czy Pan planuje mocne postanowienie poprawy, zaś w ramach pokuty zadośćuczynić forumowiczom w postaci zaległych relacji? Jeden z nas wymaga dodatkowo czynnego żalu, który utwierdzi go, że zdajesz sobie sprawę z wyrządzonych krzywd.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
laynn pisze:Tępy dyszel pisze:Planów turystycznych na 2017 nie mam żadnych. Dochodzę do wniosku, że planować....nie warto, co ma być, to będzie..albo nie będzie.
Bardzo mądre podejście.
Po moich planach tego rocznych, mam podobne podejście.
I ja podobnie. Wszystkie tegoroczne plany diabli wzięli, więc koniec z planowaniem.
"Wokół góry, góry i góry
I całe moje życie w górach..."
I całe moje życie w górach..."
- Tępy dyszel
ceper pisze:Z relacjami sucho, np. 7. Tatry Bielskie z Tatrzańskiej Kotliny. .
Tak pozostanie.
ceper pisze:Czy Pan planuje mocne postanowienie poprawy, zaś w ramach pokuty zadośćuczynić forumowiczom w postaci zaległych relacji?
Poprawy nie przewiduje, co implikuje brak pokuty. To forum o profilu górskim a nie wspólnota ,,Natanael".
ceper pisze:Jeden z nas wymaga dodatkowo czynnego żalu, który utwierdzi go, że zdajesz sobie sprawę z wyrządzonych krzywd.
Nie jestem władny i godny myśli, nie napisanych, rozpracować. Wybacz, nie posiadam charyzmatu poznania.
włodarz pisze:Ale czemu tyle Taterów w tym roku? Zawsze miałeś sporo ciekawych beskidzkich tras.
To proste Obywatelu włodarz - jeśli akurat miałem do dyspozycji większą ilość czasu, Tatry są naturalnym wyborem. Beskidy mam ,,pod nosem" ale tak się złożyło, że wolne dni ,,beskidowe" liczone były w godzinach, stąd trasy niedługie czasowo i kilometrowo...
Piotrek pisze:Dwie Twoje wycieczki powodują u mnie ból trzewi - Pilsko i Babia Góra od Słowackiej strony.
Łącze się w bulu - nie mylić w bólu. Wybrałeś wersję ,,hard" bo w takim układzie z polskiej strony masz dalszy dojazd (pod Babią Górę) niż ze słowackiej. Doceniam poświęcenie
Tępusiu, ceper ma racje, dlaczego nie pokazałeś wszystkich wycieczek? Tym bardziej, że Twoje zdjęcia, w przeciwieństwie do Twojej wrednej facjaty da się nawet oglądać. Czym prędzej uzupełniaj relacje, nie kumam, po co się z tymi Tatrami tak krygujesz.
Dobromił pisze:Kiedy jedziesz na Ogólnoświatowy Zlot Głupków Internetowych ?
Nie jesteś w stanie dać odpy na prosto zadane pytanie. Pewnie są za długie dlatego nie zakumałeś. Ale dostosuje się do Ciebie i będe starał się pisać do Ciebie równoważnikami zdań jak Ty to masz w zwyczaju może wtedy wreszcie zczaisz bazę
Dobromił pisze:Kiedy jedziesz na Ogólnoświatowy Zlot Głupków Internetowych ?
Wolf pisze:Nie jesteś w stanie dać odpy na prosto zadane pytanie. Pewnie są za długie dlatego nie zakumałeś. Ale dostosuje się do Ciebie i będe starał się pisać do Ciebie równoważnikami zdań jak Ty to masz w zwyczaju może wtedy wreszcie zczaisz bazę
Każde Twe zdanie jest dla mnie wyrocznią.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :