Sudecki Włóczykij na południe od Karkonoszy

Relacje z Sudetów polskich i czeskich.
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Re: Sudecki Włóczykij na południe od Karkonoszy

Postautor: Coldman » 2026-10-11, 21:13

buba pisze:
Po tylu latach zdobyłem Koronę Sudetów, bardzo mnie to cieszy. Na koncie Sudeckiego Włóczykija mam 98/100 szczytów. Tylko 2 mi zostały w Czechach, ale blisko granicy, szykuje się finałowy wyjazd z szampanem :D

A masz juz pomysł co bedziesz zbierał kolejne? :)

O tym będę mówił gdy zdobędę Włóczykija.

Sebastian pisze:Ja tak na raty przeglądam, teraz część druga, moje przemyślenia: fajna część wycieczki, widokowa i chyba niezbyt trudna (poza ferratą). A w kwestii ferraty - Coldman, nie ty jeszcze młody jesteś, nie zarażaj się wirusem "starości", bo nie masz do tego powodu. Życie wcale nie kończy się po trzydziestce, raczej się wtedy zaczyna - pamiętaj o tym.

Ostatnio trochę odczuwam kręgosłup :D Ogólnie czas idzie szybko do przodu, wczoraj kolega z klasy się ożenił, a do następnego kumpla idę w przyszłym roku na wesele. Szczyty do zbierania mi się kończą, kolejny etap również mija.
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach