Na Lubań ze wsi Kluszkowce
Wątek bez offu to wątek stracony.
Ostatnio zmieniony 2019-05-23, 12:51 przez Dobromił, łącznie zmieniany 1 raz.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Gorce są piękne, a jednocześnie mało "chodzone", może poza Turbaczem. Wejście z Kluszkowiec jest fajne, ale koniecznie trzeba iść na Wdżar, to prawie po drodze. Piękne są łąki za Wdżarem. Widzę, że szliście bezszlakowo z Kluszkowiec, szlak niebieski jest zdecydowanie ciekawszy. Jeśli chodzi o zrobienie pętli, Sokole, to polecam trasę Snozka - Lubań - Krościenko lub odwrotnie, drogą na Nowy Targ jeździ dużo busów (może w niedzielę mniej), łatwo się przemieścić.
Wszystkim "łowcom świtów" polecam wschód słońca na Lubaniu, palce lizać.
http://gorybezgranic.pl/wdzar-i-luban-od-wschodu-do-zachodu-slonca-vt3646.htm
I przydałoby się napisać parę zdań, a nie wrzucać "gołe" zdjęcia z wycieczki
Wszystkim "łowcom świtów" polecam wschód słońca na Lubaniu, palce lizać.
http://gorybezgranic.pl/wdzar-i-luban-od-wschodu-do-zachodu-slonca-vt3646.htm
I przydałoby się napisać parę zdań, a nie wrzucać "gołe" zdjęcia z wycieczki
Ostatnio zmieniony 2019-05-23, 17:19 przez Sebastian, łącznie zmieniany 1 raz.
Na Lubań to chyba nie ma żadnych ekstra widokowych tras podejściowych. Najlepsza chyba rzeczywiście jest ze Snozki i z podejściem na Wdżar. Ostatnio tak wychodziliśmy (choć bez Wdżaru), a schodziliśmy do Grywałdu zielonym - szlak praktycznie ciągle lasem, jedna polanka po drodze, fajniejsze widoki dopiero z łąk nad wsią. Ale generalnie nudno, więc ta opcja z Krościenkiem, o której pisał Sebastian, jest chyba lepszym wyborem.
Można jeszcze pętelkowo z Ochotnicy, ale też dużo lasem.
Można jeszcze pętelkowo z Ochotnicy, ale też dużo lasem.
laynn pisze:Wiolcia pisze:Ale generalnie nudno,
A mówię, że przereklamowane? Ha
Walka frakcji górskich.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- telefon 110
Sebastian Słota pisze:Wejście z Kluszkowiec jest fajne, ale koniecznie trzeba iść na Wdżar, to prawie po drodze.
A jeszcze konieczniej ścieżką przyrodniczą przez Wąwóz Papieski.
https://www.traseo.pl/trasa/magiczna-gora-wdzar
Ranga Lubania urasta wówczas do góry którą się zdobywa używając łańcuchów.
Sebastian Słota pisze:Może się narażę frakcji śląsko-dąbrowskiej, ale dla mnie przereklamowany jest Beskid Śląski i Śląsko-Morawski.
Mnie nie. Bo dla mnie Morawski to nic specjalnego, Śląski obleci, ale mnie nie kręci...tak bardzo jak innych z tego forum.
Natomiast czy Żywiecki jest "gorszy" od Gorców? Dla mnie bliżej, klimat podobny, więc jak mam jechać dalej by podobne góry zdeptać, to nie wiem. Ot nie znam Gorców, więc nie ukrywam, że na ten rok biorę je pod uwagę, bo w Żywieckim, Śląskim widoki są dla mnie w miarę znane.
Wiolcia pisze:Kolega się słówek czepia...
Żartuję. Nie czepia.
- sprocket73
- Kontakt:
Nie ma już takich gór - Beskid ŻywieckiSebastian Słota pisze:Beskid Żywiecki jest fajny
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876