Rozmowy o pogodzie
- Malgo Klapković
Rozmowy o pogodzie
Siema
próbujecie czasami sami przeanalizować prognozę pogody?
Ja przyglądam się temu, co pokazują w Tatrach i ma być do bani do końca września, czyli jak temperatura pójdzie w dół, to na górze będzie śnieg albo lodzik
A znacie się coś na chmurach? Podobno jak słońce jest w takiej jakby zamglonej otoczce, to ma się zbliżać zmiana, tak samo ponoć jest z księżycem. Może macie jakieś "złote zasady"?
próbujecie czasami sami przeanalizować prognozę pogody?
Ja przyglądam się temu, co pokazują w Tatrach i ma być do bani do końca września, czyli jak temperatura pójdzie w dół, to na górze będzie śnieg albo lodzik
A znacie się coś na chmurach? Podobno jak słońce jest w takiej jakby zamglonej otoczce, to ma się zbliżać zmiana, tak samo ponoć jest z księżycem. Może macie jakieś "złote zasady"?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Malgo Klapković, łącznie zmieniany 3 razy.
Malgo Klapković pisze:Może macie jakieś "złote zasady"?
1. Prognozy kłamią.
2. Kobiety kłamią.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Jeśli o mnie chodzi, to po pierwsze sprawdzam jakieś 5 różnych prognoz pogody, przy czym żadnej nie ufam w terminie dłuższym niż 3 dni.
Jeśli mam np. jechać w góry za tydzień i zapowiadają deszcz, to morda mi się cieszy, bo na 90% będzie słońce.
Żeby się zbytnio nie martwić pogodą staram się jeździć albo na jeden dzień, kiedy wiem na 100%, że jest OK, ewentualnie na 2 tygodnie i wtedy wiem, że przynajmniej tydzień bez deszczu się trafi
Jeśli mam np. jechać w góry za tydzień i zapowiadają deszcz, to morda mi się cieszy, bo na 90% będzie słońce.
Żeby się zbytnio nie martwić pogodą staram się jeździć albo na jeden dzień, kiedy wiem na 100%, że jest OK, ewentualnie na 2 tygodnie i wtedy wiem, że przynajmniej tydzień bez deszczu się trafi
W mieście możesz kogoś znać dziesięć lat i go nie poznać. W górach znasz go na wylot po paru tygodniach.
- Malgo Klapković
- Malgo Klapković
- Malgo Klapković
Zgadza się Robert, ale ja nie potrafię przenieść tego tematu, a Ty?
Edit: Senkju
Edit: Senkju
Ostatnio zmieniony 2013-09-11, 14:01 przez Malgo Klapković, łącznie zmieniany 1 raz.
- Malgo Klapković
a my sobie zaplanowaliśmy deszcz na dzisiaj po trzech ciężkich trasach i oto jest, ludzie mokrzy z gór po wycofach a my gulasz ciepły i piwko, i cieplutko
Ostatnio zmieniony 2013-09-11, 14:03 przez dagomar, łącznie zmieniany 1 raz.
luknij na moje panoramy i galerie