buba pisze:Spotkalismy kiedys w Gruzji w hostelu Polakow ktorzy twierdzili ze kraj niby ladny ale ich wkurza ze wszedzie łażą "jacys czarni- pewnie Cyganie" i sa bardzo halasliwi i w miejscach przeznaczonych dla turystow powinno sie cos z nimi zrobic!
No powinno się coś z tym w końcu zrobić! Np. ewakuować uciążliwych turystów
buba pisze: ja jadac na wycieczke do Włoch tez sobie obiecalam ze wiecej na zachod nie pojade bo po co sie wkurwiac
Basia Z. pisze:Co do Włoch - nie wiem gdzie byłaś, ale ja w Mediolanie a Michał na Sycylii widzieliśmy różne ciekawe miejsca, które z pewnością Tobie również by się podobały.
No właśnie, bardzo fajne miejsca, normalni weseli ludzie, co Cię tam tak wkurzyło?
buba pisze:Pudelek pisze:chyba jednak nie do końca. Pojedziemy do Indii i będziemy brać je w całości, czyli że np. zgwałcą uczestniczki wycieczki i przejdziemy do porządku nad tym? Bo w Indiach to częste zjawisko.
Gwalcenie nie jest chyba typowa cecha Hindusow i popularna tamtejsza tradycja, moze czesciej sie zdarza tam niz u nas, ale mimo wszystko jest to chyba i tam uznawane jest za przestepstwo.
Problem jest w kilku skrajnie przeludnionych miastach.
W Indiach żyje dwa razy tyle ludzi co w Europie, ludzi o odmiennej kulturze, religii i tradycji, mimo to tworzących jedno państwo i dość nie na miejscu jest wrzucanie wszystkich do jednego worka;)
Znam kilka opowieści z pierwszej ręki, niestety wciąż nie potwierdzonych organoleptycznie,
od osób, które podróżowały w Indiach z buta od wioski do wioski i zawsze miały co jeść, miały gdzie spać, mimo, że świeciły gołą dupą i pustymi kieszeniami;)
buba pisze:Tak jak sie zastanawialam czy nie odwiedzic w tym roku Iranu ale jako ze tam baba musi nosic dlugi rekaw i spodnie to wole tam nie jechac niz sie mam wkurzac ze latem jest mi goraco i sie nie opale.
Po czym poznać turystę w krajach strefy zwrotnikowej?;)
Miejscowi chodzą zacienioną częścią drogi, zakryci od stóp do głowy. Turysta wybiera tę słoneczną cały rozebrany. Z wielkimi oporami uwierzyłem miejscowym, że jak się ubiorę, to będzie mi chłodniej