Kościelec. Ten w Tatrach
Kościelec. Ten w Tatrach
Dzień dobry.
Data wydarzenia: 25.VII.2015
Ilość osób: 18
Czas trasy: 7 godzin i 30 minut
Trasa: Kuźnice - Dolina Jaworzynki - Przełęcz między Kopami - Rówień Królowa - Schronisko Murowaniec - Zielony Staw Gąsienicowy pod Skrajną Turnią - Przełęcz Karb - Kościelec - Przełęcz Karb - Mały Kościelec - Czarny Staw Gąsienicowy - Schronisko Murowaniec - Rówień Królowa - Przełecz między Kopami - Skupniów Upłaz - Boczań - Kuźnice
Warunki atmosferyczne: zachmurzenie małe, wiatr umiarkowany, deszcz pojawił się w momencie wejścia do busa
Uwagi własne: byłem na Kościelcu ( tym turystycznym w Tatrach ) 13 raz. Wystarczy.
Data wydarzenia: 25.VII.2015
Ilość osób: 18
Czas trasy: 7 godzin i 30 minut
Trasa: Kuźnice - Dolina Jaworzynki - Przełęcz między Kopami - Rówień Królowa - Schronisko Murowaniec - Zielony Staw Gąsienicowy pod Skrajną Turnią - Przełęcz Karb - Kościelec - Przełęcz Karb - Mały Kościelec - Czarny Staw Gąsienicowy - Schronisko Murowaniec - Rówień Królowa - Przełecz między Kopami - Skupniów Upłaz - Boczań - Kuźnice
Warunki atmosferyczne: zachmurzenie małe, wiatr umiarkowany, deszcz pojawił się w momencie wejścia do busa
Uwagi własne: byłem na Kościelcu ( tym turystycznym w Tatrach ) 13 raz. Wystarczy.
Ostatnio zmieniony 2015-07-27, 12:49 przez Dobromił, łącznie zmieniany 2 razy.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Piotrek pisze:Miałem nadzieję, że Wam doleje, dowali gradem i śniegiem.
Pewien znany Ci Obywatel przeżył dramat - pękła mu w plecaku puszka.
Dobromił pisze:Pewien znany Ci Obywatel przeżył dramat - pękła mu w plecaku puszka.
Już myślałem, że Józkowi bo tak mu się stało jak szliśmy na Babe w zeszłym roku.
A co do wypadków piwnych, to nie wiem czy Ci mówiłem ale ostatnio pod Chatą Terego otwierałem piwa zapalniczką. Jedno poszło normalnie ale z drugiego kapsel wystrzelił jak korek z szampana. Dostałem w nochal tak, że mnie przymroczyło
- Tatrzański urwis
Byłem na Kościelcu dwa razy , raz latem i raz zimą i to chyba wystarczy . Nie wiem po jaką cholerę lazłeś tam już któryś raz z kolei ale to Twoja sprawa .
Dawno temu miałem podobny przypadek tyle że nie z butelką piwa tylko z butelką wody ,,bystrzanką,, i dostałem nie w nochal a prosto w oko , mało brakowało a byłbym jednookim urwisem . Od tamtej pory butelki otwieram zębami , tak jest bezpieczniej .Piotrek pisze: kapsel wystrzelił jak korek z szampana. Dostałem w nochal tak, że mnie przymroczyło
- Tatrzański urwis
Piotrek pisze:Już myślałem, że Józkowi
Dobrze myślałeś.
Tatrzański urwis pisze:Nie wiem po jaką cholerę lazłeś tam już któryś raz z kolei ale to Twoja sprawa .
Ty nie musisz wiedzieć, wystarczy, że ja wiem.
Dobromił przejrzałem te fotki , fajna np.: ta z grzbiecikiem z cienia w słońce.
I tekst przeczytałem.
13 rzazy hmmm , czyli to co zgubiłeś za pierwszym razem musiało być albo bardzo cenne ...może hasło do tajnego konta w banku szwajcarskim ? albo bardzo ważne ... obrączka ? ; albo ważne a zgubienie niebezpieczne , groźne ... jakiś drobiazg , prezent od teściowej ?
Ale skoro 18 osobowa ekipa nie dała rady , to chyba przepadło
I tekst przeczytałem.
13 rzazy hmmm , czyli to co zgubiłeś za pierwszym razem musiało być albo bardzo cenne ...może hasło do tajnego konta w banku szwajcarskim ? albo bardzo ważne ... obrączka ? ; albo ważne a zgubienie niebezpieczne , groźne ... jakiś drobiazg , prezent od teściowej ?
Ale skoro 18 osobowa ekipa nie dała rady , to chyba przepadło
Krzyś66 pisze:13 rzazy hmmm
bton1 pisze:to rewelacyjnie jest tam wracać.
laynn pisze: A Złoniemił woli na nich być
Jest pewna góra w Tatrach Zachodnich, na której byłem 26 razy.
Krzyś66 pisze:to chyba przepadło
14 razu nie planuję Dodam też, że na Zadnim Kościelcu byłem raz ( przeszliśmy Grań Kościelców od Mylnej Przełęczy do Małego Kościelca ) a na Małym ( lekko w głąb ) z 30 razy
A ja mam całkiem odwrotnie - za każdym razem staram się przejść coś nowego, gdzie jeszcze nie byłam.
Nawet jak prowadzę dla kogoś wycieczkę to tak układam trasę, aby było na niej coś nowego i wtedy uważam wycieczkę za udaną.
Ostatnio udało mi się przejść w Tatrach nowy dla mnie odcinek szlaku zielonego - od Doliny Pańszczycy do Murowańca. Nie było w nim nic specjalnie ciekawego, cała jego zaleta to to, ze był nowy.
Podobnie ostatnio przeszłam nowy dla mnie kawałek szlaku w Gorcach przez Dolinę Kamienicy na przełęcz Borek. Prawdę mówiąc - nudny kawałek szlaku, ale jeszcze tam dotychczas nie szłam. A ze teraz przeszłam w dobrym towarzystwie, więc nudy się nie czuło.
Na Kościelcu byłam tylko 3 razy, w tym raz przez grań Kościelców i jakoś mnie tam specjalnie znowu nie ciągnie.
Na Małym z 10 razy, dość często się zdarzają mi tam wycieczki.
Nawet jak prowadzę dla kogoś wycieczkę to tak układam trasę, aby było na niej coś nowego i wtedy uważam wycieczkę za udaną.
Ostatnio udało mi się przejść w Tatrach nowy dla mnie odcinek szlaku zielonego - od Doliny Pańszczycy do Murowańca. Nie było w nim nic specjalnie ciekawego, cała jego zaleta to to, ze był nowy.
Podobnie ostatnio przeszłam nowy dla mnie kawałek szlaku w Gorcach przez Dolinę Kamienicy na przełęcz Borek. Prawdę mówiąc - nudny kawałek szlaku, ale jeszcze tam dotychczas nie szłam. A ze teraz przeszłam w dobrym towarzystwie, więc nudy się nie czuło.
Na Kościelcu byłam tylko 3 razy, w tym raz przez grań Kościelców i jakoś mnie tam specjalnie znowu nie ciągnie.
Na Małym z 10 razy, dość często się zdarzają mi tam wycieczki.
Ostatnio zmieniony 2015-07-29, 08:46 przez Basia Z., łącznie zmieniany 1 raz.