ecowarrior pisze:Basia Z. pisze:A bardzo lubię piosenkę turystyczną i poezję śpiewaną.
Ja również. Co roku starałem się bywać na Festiwalu Piosenki Turystycznej KROPKA. W tym roku przerzucam się jednak na "Polanę".
W tamtym tygodniu robiłem rowerowo Bory Dolnośląskie z wykończeniem w Żaganiu i jakież było moje zaskoczenie gdy zwiedzając miasto natknąłem się na plakat, iż wieczorem, na placu zamkowym odbywa się Wędrowny Przegląd Piosenki Turystycznej i Żeglarskiej. Występował m. in. Jerzy Filar, a gwiazdą wieczoru była Wolna Grupa Bukowina

U mnie w mieście to jest w Chorzowie działa od kilku lat klub muzyczny "Leśniczówka" na terenie WPKiW (Parku Śląskiego) i tam średnio raz w miesiącu, a czasem raz na dwa miesiące odbywają się koncerty różnych grup śpiewających tego typu utwory. WGB też już była kilkakrotnie, ale również Adam Drąg, Jerzy Filar, Nasza Basia Kochana, Lubelska Konfederacja Bardów, Bez Jacka i inne zespoły.
http://www.markowegranie.pl/index.php?o ... 6&Itemid=7
Ponieważ mam tam z domu pieszo około 2,5 km więc staram się bywać tam jak najczęściej (chociaż czasem w weekendy mam jakieś zobowiązania i wtedy w piątek nie mogę zostać do końca imprezy). No i na miejscu można sobie wypić "Kasztelana".