urlop w Grecji
- sprocket73
- Kontakt:
urlop w Grecji
Przypadkowo odkryłem raj na ziemi. To Grecja. Jest tam wszystko czego potrzeba do szczęścia i idealnych proporcjach.
Serdecznie zapraszam do obejrzenia i przeczytania fotorelacji
na zachętę trzy foteczki
Serdecznie zapraszam do obejrzenia i przeczytania fotorelacji
na zachętę trzy foteczki
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
- sprocket73
- Kontakt:
Vision pisze:Zdjęcia z balkonu najlepsze!!!
Nie wszystkie zdjęcia z balkonu były udane... niektóre plażowiczki zapominały ubrać góry bikini i zdjęcia z nimi są jakieś takie... sam nie wiem jakie
SPROCKET
Obejrzałem. Do końca. Piękne rejony. Ciekawe płaskowyże. Gratki za jaskółkę na takiej wysokości! Z tą Babia Góra to też pojechałeś ostro, w takim upale biec ku szczytowi.
No cóż, na następne wakacje musisz tam wrócić i dokończyć dzieła.
Z pewnością jeszcze wrócę do tej relacji.
Choć brakowało mi Strzępka.
No cóż, na następne wakacje musisz tam wrócić i dokończyć dzieła.
Z pewnością jeszcze wrócę do tej relacji.
Choć brakowało mi Strzępka.
o Grecji myślałem już jakiś czas temu. Ale... nie przepadam za śródziemnomorską kulturą bycia i jednak na razie wolę inne bałkańskie kraje, gdzie taniej, a ludzie nie patrzą na turystów jak chodzący portfel i nie mają pretensji do całej Europy o to, że im się państwo posypało i nie funduje już wysokiego poziomu życia za nic-nierobienie
Po za tym w tamtym roku naprawdę zdarzały się problemy w związku z ich "zamieszkami" - nie chodzi mi bynajmniej o jakieś demonstracje, ale np. był strajk celników i ... zamykali granicę dla samochodów Plany trafiają w łeb, człowiek utyka, podobnie jak znajomi utknęli na wyspie bo z powodu strajku na kilka dni odwołano wszystkie promy.
Jest jednak prawdopodobne, że w tym roku na chwilę do Grecji zajrzę...
Po za tym w tamtym roku naprawdę zdarzały się problemy w związku z ich "zamieszkami" - nie chodzi mi bynajmniej o jakieś demonstracje, ale np. był strajk celników i ... zamykali granicę dla samochodów Plany trafiają w łeb, człowiek utyka, podobnie jak znajomi utknęli na wyspie bo z powodu strajku na kilka dni odwołano wszystkie promy.
Jest jednak prawdopodobne, że w tym roku na chwilę do Grecji zajrzę...
Ostatnio zmieniony 2014-07-09, 12:34 przez Pudelek, łącznie zmieniany 4 razy.
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
obejrzałem zdjęcia - jak zwykle ładne Najciekawsze te z gór, jednak miasteczka nieco za bardzo wypicowane jak dla mnie, a plaża zazwyczaj nudzi mi się po jednym, dwu dniach
Na pewno chciałbym tam zobaczyć kilka stanowisk archeologicznych, ale z tego co swojego czasu sprawdzałem, wstęp do bardziej znanych czy wartościowych miejsc to jest już 8-9 euro od łepka, a nie 2-3... bardzo nie lubię dylematów na wakacjach - tego dnia coś zwiedzam czy jem obiad?
Na pewno chciałbym tam zobaczyć kilka stanowisk archeologicznych, ale z tego co swojego czasu sprawdzałem, wstęp do bardziej znanych czy wartościowych miejsc to jest już 8-9 euro od łepka, a nie 2-3... bardzo nie lubię dylematów na wakacjach - tego dnia coś zwiedzam czy jem obiad?
- sprocket73
- Kontakt:
sokół pisze:Z tą Babia Góra to też pojechałeś ostro
Teraz patrzę na to zdarzenie całkowicie pozytywnie. Fajnie, że poszedłem, bo to znaczy, że mam w sobie jeszcze ułańską fantazję, która pozwala mi robić szalone rzeczy. Fajnie też że zawróciłem w punkcie, za którym dalsza wędrówka mogłaby być niebezpieczna (odwodnienie, osłabienie, za mało czasu na powrót). Nie odbieram tego jako porażkę, bo dałem z siebie ile mogłem
Pudelek pisze:wstęp do bardziej znanych czy wartościowych miejsc to jest już 8-9 euro od łepka
Bo tak naprawdę w tym rejonie Grecji, gdzie byłem, nie ma tych najbardziej znanych zabytków. Jedynie Meteory są na liście obowiązkowej dla objazdowych wycieczek. Tam wstęp był po 3 euro, ale za każdy klasztor płatny osobno.
Pudelek pisze: plaża zazwyczaj nudzi mi się po jednym, dwu dniach
Dla mnie idealne proporcje to kilkunastogodzinna górska wyrypa jednego dnia... i leżenie drugiego... i tak na zmianę
SPROCKET
sprocket73 pisze:Bo tak naprawdę w tym rejonie Grecji, gdzie byłem, nie ma tych najbardziej znanych zabytków
a Dion? na greckich stronach znalazłem cenę 6 euro... biorąc pod uwagę wiekowość zabytków to nie jest to jakaś rozwalająca cena, ale przy moim zapale zwiedzania to podczas całego wyjazdu uzbiera się spora sumka...
sprocket73 pisze:Dla mnie idealne proporcje to kilkunastogodzinna górska wyrypa jednego dnia... i leżenie drugiego... i tak na zmianę
w tamtym roku był jeden dzień nic nie robienia - z tego może w sumie z 3 godziny na plaży, bo na słońcu więcej nie wysiedzę. W tym planuję też aż jeden Plus oczywiście kąpiele rano i wieczorem, przed lub po jakimś wyjeździe
- sprocket73
- Kontakt:
W Dion za 3 eurasy wchodzi się na wykopaliska i za 3 eurasy do muzeum. Widocznie tam od razu zsumowali.
Największą masakrę wejściówkową miałem w Wiedniu i we Włoszech... tam to się płaci za jeden obiekt po kilkanaście euro. Owszem, są to obiekty wypasione, ale cóż z tego jak mnie podobają się z reguły inne rzeczy niż ogółowi... mam tu na myśli ten dom w Ampelakii (za 2 euro).
Największą masakrę wejściówkową miałem w Wiedniu i we Włoszech... tam to się płaci za jeden obiekt po kilkanaście euro. Owszem, są to obiekty wypasione, ale cóż z tego jak mnie podobają się z reguły inne rzeczy niż ogółowi... mam tu na myśli ten dom w Ampelakii (za 2 euro).
SPROCKET
Pudelek pisze:jednak miasteczka nieco za bardzo wypicowane jak dla mnie
teraz zes mnie zadziwil! bylam pewna ze ty uwielbiasz wypicowane miasteczka!
Ostatnio zmieniony 2014-07-09, 17:25 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..