Coldman myśli i planuje

Propozycje, zaproszenia i organizacja wspólnych wycieczek i wyjazdów w góry i nie tylko.
Awatar użytkownika
_laynn

Re: Coldman planuje

Postautor: _laynn » 2026-02-03, 22:39

Nie ma się czego wstydzić. Warto się chwalić - jak jest czym, a Ty masz czym się chwalić.
Fajny artykuł.
Brawo! :)
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Re: Coldman planuje

Postautor: Coldman » 2026-03-15, 18:22

W sumie stwierdziłem, że nie będę robił relacji z nad Morza, to był raczej towarzyski wypad. Aparat wziąłem i kilka zdjęć zrobiłem :D
Jeden dzień nad morzem, to wszystko zasługa szybkich pociągów do Gdańska :D Morze w tym roku zaliczone, więcej go u mnie nie zobaczycie :D
https://www.facebook.com/gorypowielkopo ... SDQdcwa4Ul
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Re: Coldman myśli i planuje

Postautor: Coldman » 2026-07-21, 21:58

Obrazek

Tak sobie tą moją mapkę tu zostawiam. Ciekaw jestem gdzie ja pojadę na wakacje za rok. Normalnie brak pomysłów :)
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Postautor: Coldman » 2026-08-09, 22:00

Na koniec sierpnia mam 3 dni urlopu. Ustaliłem, że gdy będzie pogoda jadę zdobywać szczyty sudeckiego włóczykija w głębokie Czechy. Jeśli nie będzie pogody to mam zamiar jechać w Beskidy posiedzieć w bazie namiotowej. Pogotować sobie, poczytać książkę. Pytanie dla was. Jakie bazy namiotowe polecicie w Beskidach?
Awatar użytkownika
Wiolcia
Kontakt:

Postautor: Wiolcia » 2026-08-22, 13:21

Coldman pisze:Na koniec sierpnia mam 3 dni urlopu. Ustaliłem, że gdy będzie pogoda jadę zdobywać szczyty sudeckiego włóczykija w głębokie Czechy. Jeśli nie będzie pogody to mam zamiar jechać w Beskidy posiedzieć w bazie namiotowej. Pogotować sobie, poczytać książkę. Pytanie dla was. Jakie bazy namiotowe polecicie w Beskidach?

Sporo jest fajnych baz, trudno polecić coś konkretnego, bo nie wiem, czy planujesz tylko posiedzieć na miejscu, czy pokręcić się po okolicy. Niektóre bazy są malowniczo położone, niektóre nie, ale jeśli trafi się na ciekawą ekipę czy ciekawego bazowego, jest klimat :) Właśnie wróciłam z bazy w Złockiem, która jest położona średnio atrakcyjnie, ale można ją potraktować jako punkt wyjścia w okoliczne góry lub zwiedzać niżej położone atrakcje (była tam parka, która w wyższe góry nie dała rady chodzić, ale zwiedzała sobie okolice, bo do Muszyny czy Złockiego stamtąd blisko). A obecny bazowy w Złockiem to gaduła :)
Mnie podobały się (jeśli chodzi o położenie) bazy na Gorcu czy na Lubaniu. Głuchaczki też są fajne. Bardziej kameralny jest Przysłup Potócki, tam pewnie będzie większy spokój. Podobnie Polana Wały. Madejowe Łoże też jest na uboczu i w trochę bardziej "niszowych" okolicach. Jest jeszcze baza "Pod Wysoką" w Pieninach, okolice świetne do chodzenia, ale może tam być trochę ludzi, choć z drugiej strony na wielu bazach jest już końcówka sezonu. Jest i Górowa, jeśli chcesz poeksplorować okolice Pilska.
Baz dalej na wschodzie, w Niskim i Bieszczadach, nie odwiedzałam w ostatnich latach, więc może Pudelek coś Ci poleci, bo lubi łazić po tamtych okolicach.
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Postautor: Coldman » 2026-08-22, 15:02

W Sudetach nie ma i to jest problem xD
Wszędzie daleko, kusi mnie Przysłóp Potócki, bo ma świetną okolice. Głuchaczki są bardzo fajne i bliskie do wejścia, ale znowu gorzej z okolicą. Te na szczytach są spoko, ale gdybym siedział tam 3 dni to by auto by się bliżej przydało :D W Regietowie mi się podobało, tylko tam to chyba za blisko ludzi :D Trzeba pojechać i zrobić testy. Czy to się wydarzy to zobaczymy :D

Ciekawie co mi powie pogoda w tym tygodniu. Jestem trochę rozdarty.
Skończyłbym już Sudeckiego Włóczykija, wykorzystał bym czas w pełni. Pewien rozdział zostałby zamknięty. Byłaby zajebista relacja i zdjęcia. Mam już wszystko zaplanowane. Tylko oczywiście znowu 3.5 dnia samotnie, śpiąc gdzie popadnie w Czechach xD

Z drugiej strony po prostu taki odpoczynek, reset z książką na polanie. Gdzieś daleko, ale pośród na pewno świetnych ludzi. Gotowanie i miłe powolne spędzanie czasu. Chociaż na pewno bym nie usiedział i od rana startował na krótkie wędrówki :D Potem gotowanie na bazie, same super rzeczy.
Awatar użytkownika
Wiolcia
Kontakt:

Postautor: Wiolcia » 2026-08-22, 15:44

Jak coś się nie uda teraz,.uda się kiedyś. Coś się wybierze, a do czegoś się wróci w przyszłości. Trzeba tylko zadecydować:)
Powodzenia w realizacji planów!