Nuki przeraża wszystkich!

Relacje z Beskidów od bieszczadzkich połonin po Beskid Śląsko-Morawski.
Awatar użytkownika
Sebastian
Kontakt:

Re: Nuki przeraża wszystkich!

Postautor: Sebastian » 2026-08-20, 18:52

Przypomniała mi się historia z biografii Włodzimierza Smolarka. Jak był młody, to trafił do Legii Warszawa i tam trener go obsztorcował, że lata po tym boisku trochę bez sensu, chce być wszędzie i nierozsądnie gospodaruje siłami. Chyba to do niego dotarło, bo choć pozostał walczakiem, to był z niego znakomity piłkarz. Może i z Nukiego wyrośnie znakomity (choć przerażający) turysta
Poza tym:

Obrazek

Na tym zdjęciu Nuki wygląda, jakby miał oczy w różnym kolorze. To przerażające nieco ;)
Awatar użytkownika
sprocket73
Kontakt:

Postautor: sprocket73 » 2026-08-20, 19:29

Ale on przecież ma oczy w zupełnie różnym kolorze. Jedno jasnoniebieskie, drugie ciemnobrązowe.
I groźny z ryja przede wszystkim. Groźny jak ma normalną zadowoloną minę. Wciąż się go trochę boję.
Awatar użytkownika
Pudelek

Postautor: Pudelek » 2026-08-21, 11:37

Gdyby zorganizować zlot i sprocket wziąłby Nukiego, to byłby strach!
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
Awatar użytkownika
Dobromił

Postautor: Dobromił » 2026-08-21, 21:00

Dobry wieczór.

Forum robi się coraz bardziej przerażające.

Przerażająca tatrzańska relacja "chłopczyka" ( cytuję za Sokołem ).

Przerażająca relacja Sprocketa.

Przerażający pies.

Do tego idzie jesień i przerażające kolory.

Dobranoc.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Awatar użytkownika
sprocket73
Kontakt:

Postautor: sprocket73 » 2026-08-21, 23:33

Po pierwszej wycieczce pełnej wrażeń postanowiliśmy zrobić sobie dzień wypoczynkowy nad wodą nad Zbiornikiem Dziećkowice. Fajnie tu, bo teren rozległy a ludzi mało.

Obrazek

Dzień upalny, trochę pospacerowaliśmy.

Obrazek

Potem znaleźliśmy pustą zatoczkę i tam się rozłożyliśmy. Nuki nie wykazywał chęci aby popływać. Przeszkadzały mu fale. Kilka dni wcześniej na Gródku przeszkadzało mu kamieniste dno. Ewidentnie nie jest to pies wodny.

Obrazek

Za to objawiła się jego pierwsza fajna cecha. Położył się i cały czas spał. Tobi w takich sytuacjach robił więcej zamieszania.

Obrazek

Bardzo spokojny dzień.

Obrazek

Jedyny incydent był taki, że napadł nas jakiś duży pies. Moim zdaniem 2x większy od Nukiego, choć Ukochana zapamiętała to inaczej, twierdzi że był dokładnie wielkości Nukiego. Było trochę zamieszania, zanim właściciel go zabrał. Nuki zachował się bardzo ładnie. Bez agresji, ale i bez strachu. Bardziej spanikowałem ja, bo nie wiedziałem jak Nuki zareaguje na takiego niespodziewanego gościa. Okazało się, że bardzo dobrze się spisał. Siła spokoju.