Żabnica Skałka jako baza wypadowa -sierpień 2025
Re: Żabnica Skałka jako baza wypadowa -sierpień 2025
Uwielbiam widok spod schroniska w stronę Prusowa, a Tobie trafiły się cudne chmurki 
Lidka pisze:a proszę uprzejmie tę plątaninę
https://mapy.com/s/kamemusojoczym kierujesz się, planując swoje trasy
Trochę zachwytami znajomych, trochę relacjami z forum , trochę mapą, a trochę na żywioł
Na mapie ta plątanina nie wygląda tak strasznie (nie liczę krążenia w poszukiwaniu szczytu), z opisu zapowiadało się gorzej.
Mój wzrok już nie ten, co kiedyś, ale jak bumcyk- kibelek
A kawałek dalej chatka
Jeden z bardziej pechowych i zakręconych dni w górach jakie pamiętam miał tą chatkę w roli głównej
od razu skojarzył mi się schron pod Busovem![]()
Otwarty?
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..
Pod Busovem rok temu był otwarty, tego nie sprawdziłam, bo pokrzywy mnie odstraszyły 
Zakręcony niekoniecznie jest pechowy, opowiadaj
Zakręcony niekoniecznie jest pechowy, opowiadaj
Podróżnik widzi to, co widzi. Turysta widzi to, co przyszedł zobaczyć. (Gilbert Keith Chesterton).
- sprocket73
- Kontakt:
Lidka pisze:wszystkie parkingi pełne (są płatne) i wciąż jadą kolejne auta. Idziemy sobie zatem szybciutko do naszego pojazdu, co by zwolnić jedno miejsce parkingowe, ale… nie ma takiej potrzeby. Na tym parkingu akurat jest prawie pusto. Może dlatego, że darmowy?
Myślę, że fenomen tego parkingu bierze się stad, że google widzi go na drodze z zakazem wjazdu. Kiedyś takowy musiał być, bo na streetview widać znak zakazu, a nawigacja prowadzi górą przez Abrachamów.
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
No i nie ma to , jak dobrze poinformowane żródło ")
Podróżnik widzi to, co widzi. Turysta widzi to, co przyszedł zobaczyć. (Gilbert Keith Chesterton).
- sprocket73
- Kontakt:
Ale o tym dowiedziałem się dzięki Tobie, dopiero jak zapytałaś jak tam dojechać 
SPROCKET