Starorobociański Wierch (2172 m), Tatry Zachodnie, sierpień 2014
Re: Starorobociański Wierch (2172 m), Tatry Zachodnie, sierpień 2014
Normalnie pomyślałem, że pomyliłeś działy
Wybierasz się po za swoje rejony raz na ruski rok, ale jak pojedziesz to warunki trafiasz piękne, wycieczka tez fajna, oby wiecej takich !
Wybierasz się po za swoje rejony raz na ruski rok, ale jak pojedziesz to warunki trafiasz piękne, wycieczka tez fajna, oby wiecej takich !
Takie wyższe Sudety
ale świstaka i orła nie było 
Jaki lakoniczny opis wycieczki, wybitnie obrazkowy
Ale przynajmniej nie zmokliscie. My wtym roku na 4 dni w Tatrach Zachodnicz mieliśmy 3 dni w deszczu. Bez wody z nieba był tylko ten pierwszy, czyli w zasadzie pół dnia 
Podróżnik widzi to, co widzi. Turysta widzi to, co przyszedł zobaczyć. (Gilbert Keith Chesterton).
Stare dzieje - widać po zdjęciach, że te rejony nie zmieniły się przez ostatnie 11 lat 
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
Adrian pisze: jak pojedziesz to warunki trafiasz piękne
Ten urlop mieliśmy wybitnie deszczowy i burzowy. Dwie soboty były z murowaną pogodą to poszliśmy na Starorobociański i Krzesanicę. Świnicę musieliśmy robić za pomocą kolejki na Kasprowy, bo bez opadów miało być do 14:00. Na powtórkę z Rysów nie było szans
_laynn pisze: świstaka i orła nie było
Zaskoczony byłem tymi kozicami, france nic się nie bały
Lidka pisze:Jaki lakoniczny opis wycieczki, wybitnie obrazkowy
Dobrze, że stara, krótka relacja zachowała się na GS-ach, inaczej wszystko by uleciało. To znaczy na pewno pamiętałem jazdę traktorkiem, idiotę z Hiszpanii na rowerze, ale czy połączyłbym te wspomnienia z wejściem na Starorobociański? Wątpię
Sebastian pisze:Stare dzieje
Ano. Teraz, żeby powtórzyć tę wycieczkę musiałbym wynająć tragarzy z lektyką
Zaskoczony byłem tymi kozicami, france nic się nie bały
Tak one się tam nic a nic nie boją:
na Siwej Prz:
i pod Bystrą:
Fajnie poczytać Twoją relację z innego pasma
Z Tatr Zachodnich zawsze staram się wracać przez Słowację (przez Lipnicę Wielką). Ostatnio Zakopiankę tylko przecinam, omijając ją szerokim łukiem. Szkoda nerwów.
Całkiem tam ładnie! Te góry z twojej relacji jakoś bardziej mi się kojarzą np. z Czarnohorą niz z Tatrami! Takie miło zielone a nie że tylko skała i skała. Zwierzyna tez zacna!
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..
maurycy pisze: staram się wracać przez Słowację
Ja już tam nie jeżdżę, więc nie mam problemu
buba pisze:Te góry z twojej relacji jakoś bardziej mi się kojarzą np. z Czarnohorą niz z Tatrami!
A i sudeckie klimaty by się znalazły
Dobry wieczór.
Zacna tura tatrzańska :
- uwielbiane przez wielu podejście przez Krowi Żleb
- dobry punkt widokowy czyli Trzydniowiański
- Kończysty czyli najniższy ( chyba ...
) dwutysięcznik w Tatrach
- najwyższy szczyt polskich Tatr Zachodnich zwany przez Słowaków Klinem, a przez Polaków Starym Robotem lub Starym Boćkiem
- przy drodze na niego ciekawe rowy grzbietowe
- widoki z Starego
- leżakowe miejsce - Siwa Przełęcz
- zejście przez tereny górnicze, już z czasów Jagiellonów
- sporo kilometrów w nogach pomimo użycia innych środków przemieszczania się
Co do zwierzyny - zdjęcia z kozicami stojącymi blisko to chleb powszedni w Tatrach, nic niezwykłego i zaskakującego. A do tego specyfika tego terenu - w miarę łagodnie nachylone niektóre stoki, sporo trawy - sprzyja występowaniu kopytników. Co nie zmienia faktu, że zdjęcie z pasącym się bydlakiem to fajna pamiątka z wycieczki. Zdjęcia ze świstakami i ptactwem drapieżnym to też rzecz zwykła.
Tatry Zachodnie mają około 400 km kwadratowych czyli około połowy powierzchni całych Tatr. Gdzieś tak z 3/4 tych 400 km to tego typu tereny - w miarę łagodne , kopulaste szczyty, trawniki, hasające bydlaki, szerokie grzbiety przez które idą wspaniałe trasy turystyczne. Bez problemu dostępne trasy. A mimo to dalej sporo osób, jak widać o niewielkim praktycznym doświadczeniu w tym terenie, uważa, że Tatry to monotonne góry składające się ze skał i skał oraz skał. I niczego więcej.
Serdecznie pozdrawiam.
P.s. Z tego co widać po zdjęciach to nie byłeś na Czubiku. Wielki minus.
Zacna tura tatrzańska :
- uwielbiane przez wielu podejście przez Krowi Żleb
- dobry punkt widokowy czyli Trzydniowiański
- Kończysty czyli najniższy ( chyba ...
- najwyższy szczyt polskich Tatr Zachodnich zwany przez Słowaków Klinem, a przez Polaków Starym Robotem lub Starym Boćkiem
- przy drodze na niego ciekawe rowy grzbietowe
- widoki z Starego
- leżakowe miejsce - Siwa Przełęcz
- zejście przez tereny górnicze, już z czasów Jagiellonów
- sporo kilometrów w nogach pomimo użycia innych środków przemieszczania się
Co do zwierzyny - zdjęcia z kozicami stojącymi blisko to chleb powszedni w Tatrach, nic niezwykłego i zaskakującego. A do tego specyfika tego terenu - w miarę łagodnie nachylone niektóre stoki, sporo trawy - sprzyja występowaniu kopytników. Co nie zmienia faktu, że zdjęcie z pasącym się bydlakiem to fajna pamiątka z wycieczki. Zdjęcia ze świstakami i ptactwem drapieżnym to też rzecz zwykła.
Tatry Zachodnie mają około 400 km kwadratowych czyli około połowy powierzchni całych Tatr. Gdzieś tak z 3/4 tych 400 km to tego typu tereny - w miarę łagodne , kopulaste szczyty, trawniki, hasające bydlaki, szerokie grzbiety przez które idą wspaniałe trasy turystyczne. Bez problemu dostępne trasy. A mimo to dalej sporo osób, jak widać o niewielkim praktycznym doświadczeniu w tym terenie, uważa, że Tatry to monotonne góry składające się ze skał i skał oraz skał. I niczego więcej.
Serdecznie pozdrawiam.
P.s. Z tego co widać po zdjęciach to nie byłeś na Czubiku. Wielki minus.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Wszystko się zgadza tylko ten Krowi Żleb mapa mi gdzie indziej pokazuje. Kilometraż spory, ale na bryczkę za stówkę nie dałem się góralowi namówić, poczekaliśmy na rowery.
Krowi Żleb idzie czerwonym szlakiem na Trzydniowiański.
100 zł w 2014 ? Miał rozmach sztywnoportkowiec ( określenie z pewnego forum, forum o mocnych zasadach moralnych ).
100 zł w 2014 ? Miał rozmach sztywnoportkowiec ( określenie z pewnego forum, forum o mocnych zasadach moralnych ).
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :