Się dzieje
Prezes pisze:Alkohol towarzyszy człowiekowi od wieków
narkotyki również. Ja bym poszedł w drugą stronę i wreszcie uznał, że dorosły człowiek może brać wszystko co chce, a nie dzielić na lepsze i gorsze używki.
niż np. blogerką modową
blogerka modowa może zarabiać niezłą kasę, a u nas taką wali jedynie ceper Który znowu zniknął, aktualnie molestuje ludzi na GS
Ostatnio zmieniony 2020-07-14, 22:36 przez Pudelek, łącznie zmieniany 1 raz.
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
- sprocket73
- Kontakt:
Pudelek pisze:blogerka modowa może zarabiać niezłą kasę, a u nas taką wali jedynie ceper
przez chwilę myślałem, że Ceper jest nowym chłopakiem Kasi Tusk
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
Być może jestem trochę oderwany od rzeczywistości ale na FB jeszcze nie miałem kontaktu z żadną agresją, hejtem, awanturnictwem czy nienawiścią. Poważnie mówię.
I sądzę że jest to kwestia tego kogo się ma w gronie znajomych. Ja dołączam takich którzy mają zainteresowania podobne do moich - przyrodnicze, turystyczne itd i jeszcze mi się nie zdarzyło bym musiał czytać i oglądać jakieś wulgaryzmy, nienawistne wpisy czy chamówkę. Sporadycznie pojawiają się ikonki "z tęczą" itp. albo jakieś memy o kaczce czy donaldzie jak ktoś wrzucił ale to bardziej kabaretowe wstawki niż jakiś hejt.
Tak więc sporo zależy od tego kogo sobie dopuszczamy do grona obserwowanych. Tak myślę. Choć może też za mało siedzę na FB, bo raczej nieregularnie i nie śledze wszystkiego na bieżąco.
Poza tym czy to FB, czy fora czy jakiekolwiek media - one wszystkie są siebie warte. A z nich wszystkich najgorsza jest telewizja informacyjna, co z reszta możemy obserwować w ostatnich latach. Bo telewizja trafia do każdego, a FB czy fora do zdecydowanie mniejszej liczby osób.
I sądzę że jest to kwestia tego kogo się ma w gronie znajomych. Ja dołączam takich którzy mają zainteresowania podobne do moich - przyrodnicze, turystyczne itd i jeszcze mi się nie zdarzyło bym musiał czytać i oglądać jakieś wulgaryzmy, nienawistne wpisy czy chamówkę. Sporadycznie pojawiają się ikonki "z tęczą" itp. albo jakieś memy o kaczce czy donaldzie jak ktoś wrzucił ale to bardziej kabaretowe wstawki niż jakiś hejt.
Tak więc sporo zależy od tego kogo sobie dopuszczamy do grona obserwowanych. Tak myślę. Choć może też za mało siedzę na FB, bo raczej nieregularnie i nie śledze wszystkiego na bieżąco.
Poza tym czy to FB, czy fora czy jakiekolwiek media - one wszystkie są siebie warte. A z nich wszystkich najgorsza jest telewizja informacyjna, co z reszta możemy obserwować w ostatnich latach. Bo telewizja trafia do każdego, a FB czy fora do zdecydowanie mniejszej liczby osób.
Piotrek pisze:ale na FB jeszcze nie miałem kontaktu z żadną agresją, hejtem, awanturnictwem czy nienawiścią.
Ale widzisz takową agresję i nienawiść w wypowiedzi Wioli Pawlica ? Widzisz dość "dziwne" połączenie chęci mordu ( w sumie to publicznego nawoływania do agresji ) i podziękowania dla "miłosiernego" Boga ?
Ja widzę i to mnie przeraża.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
http://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/kor ... ocid=ientp
Jakoś mi się to trochę kojarzy z Maską Czerwonego Moru . Odlegle ale jednak kojarzy.
Jakoś mi się to trochę kojarzy z Maską Czerwonego Moru . Odlegle ale jednak kojarzy.
Z drugiej strony są osoby dla których wesela to "oazy wolności". Prawie jak na Białorusi.
"Co najmniej 151 osób zakaziło się koronawirusem na weselu we wsi Nawojowa w województwie małopolskim".
"Jak zaznaczyła, wśród zakażonych są nie tylko weselnicy, ale także osoby, które później miały z nimi kontakt."
Powyżej 2 zdania z linkowanego artykułu. Ciekawe ile osób tak naprawdę zaraziło się na weselu.
Na wiecach wyborczych nie było zakażeń czy nikt nie miał odwagi tego sprawdzić ?
"Jak zaznaczyła, wśród zakażonych są nie tylko weselnicy, ale także osoby, które później miały z nimi kontakt."
Powyżej 2 zdania z linkowanego artykułu. Ciekawe ile osób tak naprawdę zaraziło się na weselu.
Na wiecach wyborczych nie było zakażeń czy nikt nie miał odwagi tego sprawdzić ?
- sprocket73
- Kontakt:
Wy o używkach a nasz sejm będzie dzisiaj rozpatrywał projekt ustawy o wspieraniu tradycji narodowych RP, która m.in. zakłada, że "kto w dniu 31 października danego roku kalendarzowego przebiera się za straszną postać, w szczególności za kościotrupa, czarownicę, wampira, diabła lub inną kojarzącą się z piekłem istotę, podlega karze ograniczenia wolności lub aresztu na okres nie krótszy od 15 dni".
PiS ostro wziął się za robienie porządków po wyborach.
https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... e,79cfc278
Mnie się akurat to amerykańskie święto nie podoba, ale taka ustawa może odnieść odwrotny skutek od zamierzonego. Nasz naród jest przekorny
PiS ostro wziął się za robienie porządków po wyborach.
https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... e,79cfc278
Mnie się akurat to amerykańskie święto nie podoba, ale taka ustawa może odnieść odwrotny skutek od zamierzonego. Nasz naród jest przekorny
Ostatnio zmieniony 2020-07-16, 07:39 przez sprocket73, łącznie zmieniany 1 raz.
SPROCKET