Się dzieje
Piotrze !
Są tacy dla których palenie traw ( z żywą zawartością) jest pozytywne przyrodniczo. Więc i palenie cennych przyrodniczo mokradeł może być uznane za przydatne. A Ty jesteś wróg ludu i Ojczyzny !
Są tacy dla których palenie traw ( z żywą zawartością) jest pozytywne przyrodniczo. Więc i palenie cennych przyrodniczo mokradeł może być uznane za przydatne. A Ty jesteś wróg ludu i Ojczyzny !
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Rapitołzy i innych płazów, gadów, ptaków i ssaków byłoby mi żal, ale warto poświęcić kleszcze i inne pijawki, np. komarzyce i im podobne owady. Nie mylić z pożytecznymi i pracowitymi mrówkami i pszczołami. Rolnicy z dziada-pradziada wypalali trawy wczesną wiosną - tradycja (UE chyba zakazała dopłatami). Komuś wymknęło się spod kontroli (jak przy degustacji) i poszło hen - znam takie przypadki.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
- kristoff73
widziałem Policję jak zatrzymywali auta.
Laynn, widzę, że masz spory szacunek do tej instytucji. Szanuję to, ale nie rozumiem...
Ogólnie na temat ciekawego sporu, który tu się toczył. Każdy ma swoje racje i przy nich pozostanie, a z mojej strony tylko tyle - nie chciałbym żyć w kraju, w którym decyzje podejmują Włodarz i Buba...
Бродяга. Снусмумрик. Бомж.
buba i włodarz -
Nie chcem, ale muszem żyć w tej krainie. Ostatnio mi się podoba, ciekawiej się tu robi, lecz nie dla mnie polityka. Mały żuczek z prowincji lubiący mokradła i ostępy leśne pozdrawia wielkich tego świata.
Nie chcem, ale muszem żyć w tej krainie. Ostatnio mi się podoba, ciekawiej się tu robi, lecz nie dla mnie polityka. Mały żuczek z prowincji lubiący mokradła i ostępy leśne pozdrawia wielkich tego świata.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
kristoff73 pisze:
Ogólnie na temat ciekawego sporu, który tu się toczył. Każdy ma swoje racje i przy nich pozostanie, a z mojej strony tylko tyle - nie chciałbym żyć w kraju, w którym decyzje podejmują Włodarz i Buba...
Nie uczestniczyłem w dyskusji, ale czytałem z zainteresowaniem. Też bardziej do mnie przemawiają racje Prezesa. A tak nawiasem mówiąc, to może wypadałoby zmienić ten nick?
- kristoff73
kristoff73 pisze:Laynn, widzę, że masz spory szacunek do tej instytucji. Szanuję to, ale nie rozumiem..
Chodzi o dużą literę? Chyba przyzwyczajenie. Choć wiesz, wszędzie są i ludzie normalni i dzbany. Jak pracowałem jako przedstawiciel handlowy, to kilka w roku mnie zatrzymywali i nigdy wielkich problemów nie robili. A że teraz nagle jest taki narost złych policjantów...takie czasy. Politycy to...oj mam do nich wiele wulgarnych określeń. Ale i ludzie też nie lepsi. Widziałem też fajne zachowania Policji :
https://youtu.be/lmJxsrnI4OM
kristoff73 pisze:a z mojej strony tylko tyle - nie chciałbym żyć w kraju, w którym decyzje podejmują Włodarz i Buba...
No cóż. Możesz spać spokojnie, włodarz nie będzie rządził w tym kraju. Chciałbym tylko zwrócić Twoją uwagę, że Szwecja nie zamknęła gospodarki na kłódkę a mimo to ludzie nie umierają tam milionami.
Kiedy skończy się pandemia zobaczymy który sposób radzenia sobie z nią był lepszy.
Dobromił pisze:Ten Prezes jest prezesem AGC.
GAC, jeśli już.
Geriatric Alpine Club.
Zostaniesz karnie relegowany za pomyłkę w nazwie klubu.
Ale składki będziemy naliczać.
PS
Nicka nie zmienię, znam wielu porządnych prezesów.
Ostatnio zmieniony 2020-04-22, 20:58 przez Prezes, łącznie zmieniany 2 razy.
- kristoff73
Chciałbym tylko zwrócić Twoją uwagę, że Szwecja nie zamknęła gospodarki na kłódkę a mimo to ludzie nie umierają tam milionami.
Dokładnie śledzę dane z różnych krajów. Wyciągam inne wnioski. Ale nie będę analizować ilości chorych czy zmarłych i wskaźników ekonomicznych po to, by ocenić, kto sobie lepiej poradził.
Бродяга. Снусмумрик. Бомж.
Przez grzeczność nie podam pełnej nazwy, a kilka mam w zanadrzu.Dobromił pisze:Ten Prezes jest prezesem AGC.
A może KAC?Prezes pisze:GAC, jeśli już.
Słysząc słowo działacz, to wiecie co... Poglądów nie zmieniam, o czym pisałem z odrobiną humoru - http://forum.gory-szlaki.pl/viewtopic.p ... 1&p=268748
Nawet nie wiem, kto jest moim lekarzem pierwszego kontaktu i w której przychodni? Może już dawno odszedł?
Gdy dotrze do mnie wirus, to się z nim rozprawię i nawet nie będę o tym wiedział. Włączcie pozytywne myślenie.