sprocket73 pisze:p.s.
a co ta dziewczynka ma napisane na kartce?
Zdaje się protest przeciwko hodowli zwierząt futerkowych (w tym przypadku koty).
https://www.google.com/search?q=Pussy+c ... 20&bih=947
sprocket73 pisze:p.s.
telefon 110 pisze:sprocket73 pisze:p.s.
Zdaje się protest przeciwko hodowli zwierząt futerkowych (w tym przypadku koty).
https://www.google.com/search?q=Pussy+c ... 20&bih=947
Erozja naturalna wywiera daleko bardziej niszczący wpływ niż ta powodowana ruchem turystycznym.
Piotrek pisze:Jest to jednak wpływ naturalny i to właśnie dzięki temu wpływowi krajobraz jest jaki jest. Wszak góry, miejsca, obiekty przyrodnicze itp które chronimy (bo są piękne, wspaniałe, cenne) są właśnie efektem ciągłych i niszczycielskich sił. Bez nich nie było by tego co jest.
Prezes pisze:proszę jednak o refleksję przed ich publikacją
sokół pisze:Na marginesie, czytałem na tym skromnym, upadającym forum różne relacje... widywałem zdjęcia z rezerwatów ścisłych, choćby z okolic Szerokiej Jaworzyńskiej
sokół pisze: Lodowy, Jaworowy, Ganek, Wysoka, Pośrednia Gran...
sokół pisze: przejścia grani Tatr Bielskich
sokół pisze:Co, zdewastowała przyrodę? Myślę, że nie.
Pytanie, czy idąc z przewodnikiem zdewastowałaby mniej terenu? Narobiłaby mniej szkód?
sokół pisze:Przykład? Zamknięty szlak na Bobrowiec, a cała Chochołowska i okolice powycinane w pizdu. Co, na Słowacji nie ma tego problemu?
sokół pisze:A co do słuszności rezerwatu tam i polowań... To już naprawdę chyba inny temat.
Dobromił pisze:sokół napisał/a:
Na marginesie, czytałem na tym skromnym, upadającym forum różne relacje... widywałem zdjęcia z rezerwatów ścisłych, choćby z okolic Szerokiej Jaworzyńskiej
Zdjęcia owszem ale na pewnie nie opis dojścia tam
sokół pisze:Co, zdewastowała przyrodę? Myślę, że nie.
Dobromił pisze:Ha Na jednym z nich nie byłem.
Tępy dyszel pisze:Turysta pozaszlakowy, to turysta świadomy jak ma zachowywać w stosunku do przyrody.
Tępy dyszel pisze:Moim zdaniem - zagęszczenie szlaków turystycznych w Tatrach Słowackich, jest niewspółmiernie małe, w stosunku do ich powierzchni.
Gór Ski pisze:tak apropos w Polsce w rezerwatach ( Góry) jeszcze nie spotkałem żarcia rozsypanego żarcia pod Amboną a w Słowacji pełno
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 43 gości