Sprawy techniczne itp.
Ja się jeszcze uczepię :
Ta flaga piracka to się raczej z morzem kojarzy i teraz nijak pasuje to gór...
Może flaga ze skrótem KcH po prostu ?
I jeszcze taka propozycja, na inszym forum, Piotrek prowadził w dziale relacji taki temat, gdzie były podzielone geograficznie pasmami linki do relacji dotyczących tychże pasm. Było to dobre rozwiązanie porządkujące dział i kompromis między swobodą w tytule, a totalnym miszmaszem (no bo jak znaleźć szybko relację np. z Żywieckiego jeśli nie ma nic o tym w tytule? ). Co myślicie?
Ta flaga piracka to się raczej z morzem kojarzy i teraz nijak pasuje to gór...
Może flaga ze skrótem KcH po prostu ?
I jeszcze taka propozycja, na inszym forum, Piotrek prowadził w dziale relacji taki temat, gdzie były podzielone geograficznie pasmami linki do relacji dotyczących tychże pasm. Było to dobre rozwiązanie porządkujące dział i kompromis między swobodą w tytule, a totalnym miszmaszem (no bo jak znaleźć szybko relację np. z Żywieckiego jeśli nie ma nic o tym w tytule? ). Co myślicie?
Ostatnio zmieniony 2013-07-15, 11:53 przez BesKid, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja Ci mogę zrobić demo i pokazać jakby to mniej więcej wyglądało jakby zrobić np. subfora... Wprawdzie to co innego, ale nie wiem czy nie praktyczniejsze.
PS: Daj mi tylko propozycje, jakbyś ten podział tych gór widział, bo nie mam weny jak to podzielić ?
PS: Daj mi tylko propozycje, jakbyś ten podział tych gór widział, bo nie mam weny jak to podzielić ?
Ostatnio zmieniony 2013-07-15, 12:26 przez Vision, łącznie zmieniany 1 raz.
BesKid pisze:I jeszcze taka propozycja, na inszym forum, Piotrek prowadził w dziale relacji taki temat, gdzie były podzielone geograficznie pasmami linki do relacji dotyczących tychże pasm. Było to dobre rozwiązanie porządkujące dział i kompromis między swobodą w tytule, a totalnym miszmaszem (no bo jak znaleźć szybko relację np. z Żywieckiego jeśli nie ma nic o tym w tytule? ). Co myślicie?
Jestem jak najbardziej za! Mnie taki podział też odpowiada, bo wtedy łatwiej wszystko znaleźć. Jeśli nawet nie podział na poszczególne pasma, to choćby na kilka kategorii typu "Tatry", "Beskidy", "Sudety" itp. Brakuje mi np. znanego z innych for działu "Wyprawy inne", bo nie zawsze człek jedzie z góry, a często potem takie relacje giną w natłoku innych. Po inspirację można sięgnąć na to "insze forum", Piotrek zresztą też pewnie coś będzie miał na ten temat do powiedzenia.
Chodziło mi o Spis Treści.
Są rzeczywiście dwie metody:
jedna to podfora, tak jak teraz zrobił Vision, gdzie lądowały by relacje z konkretnych pasm górskich
druga to spis treści - przyklejony wątek na górze, gdzie mod wkleja linki do relacji podzielone na pasma górskie / plus inne kategorie np. Góry Świata, Góry Słowacji, Góry Czech, Góry Ghany itp. Natomiast wszystkie relacje byłyby w jednym dziale tak jak do tej pory.
Co jest lepsze? W sumie to nie wiem....
Są rzeczywiście dwie metody:
jedna to podfora, tak jak teraz zrobił Vision, gdzie lądowały by relacje z konkretnych pasm górskich
druga to spis treści - przyklejony wątek na górze, gdzie mod wkleja linki do relacji podzielone na pasma górskie / plus inne kategorie np. Góry Świata, Góry Słowacji, Góry Czech, Góry Ghany itp. Natomiast wszystkie relacje byłyby w jednym dziale tak jak do tej pory.
Co jest lepsze? W sumie to nie wiem....
--------------
***///***
--------------
***///***
--------------
A to wiem o czym mówisz. Zwykły spis treści (data, tytuł relacji, link) z podziałem na pasma.
Wizualnie lepsze niż podfora jak przed chwilą widziałem że się pojawiły ale też trzeba tego doglądac i uzupełniać. Teraz jeszcze do zrobienia, później tylko bieżąca aktualizacja.
Na tym inszym forum o którym mówisz robiłem to porządkując od początku. Masakra i czasochłonne, więc jak by coś takiego miało być to zaczynać trza od razu póki mało relacji.
Wizualnie lepsze niż podfora jak przed chwilą widziałem że się pojawiły ale też trzeba tego doglądac i uzupełniać. Teraz jeszcze do zrobienia, później tylko bieżąca aktualizacja.
Na tym inszym forum o którym mówisz robiłem to porządkując od początku. Masakra i czasochłonne, więc jak by coś takiego miało być to zaczynać trza od razu póki mało relacji.
Vision pisze: A Ty się od razu czepiać musisz
no, ktoś musi zapomniałeś jeszcze o Pieninach
a tak na poważnie - na wielu forach, kiedy zwracałem uwagę, że Bieszczady to pasmo beskidzkie takie samo jako Żywiecki czy Śląski, tylko z inną nazwą, to nie wiedzieli o co chodzi
a w ogóle to moim zdaniem ten spis treści w relacjach jest niepotrzebny - na innych czegoś takiego nie ma i tu też nie widzę takiej konieczności. To takie dublowanie tego co jest poniżej...
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
jest potrzebny tym, którzy wpadną poszukać konkretnych informacji.Pudelek pisze:a w ogóle to moim zdaniem ten spis treści w relacjach jest niepotrzebny - na innych czegoś takiego nie ma i tu też nie widzę takiej konieczności. To takie dublowanie tego co jest poniżej...
a my chcemy, żeby szukali również u nas.
i nie zmieniaj tematy! bierz się za rozkład ;P
Ostatnio zmieniony 2013-07-15, 13:04 przez bluejeans, łącznie zmieniany 1 raz.