Rozmowy około zlotowe.
Uprzejmie donoszę, że odwiedziłem obiekt SSM i grzecznie zameldowałem:
Szanowna pani kierownik SSM. Uprzejmie informuję, że za niespełna 2 tygodnie, to jest w piątek 8 marca 2019 roku, przybędzie tu wyselekcjonowana reprezentacja forum GBG, która posiada wieloletnie doświadczenie turystyczne i jest zaprawiona w boju w tejże dziedzinie.
Ucieszyła się niezmiernie z nadwyżek popytu i obiecała ją przywitać chlebem i solą. Na to rzekłem, że na powitanie preferowane są formy duchowe, a duch po łacinie to spiritus, niekoniecznie święty (sanctus).
W ten sposób zaanonsowałem ekipę Pudelka, zatem Pudel musisz dotrzeć już w piątek.
Szanowna pani kierownik SSM. Uprzejmie informuję, że za niespełna 2 tygodnie, to jest w piątek 8 marca 2019 roku, przybędzie tu wyselekcjonowana reprezentacja forum GBG, która posiada wieloletnie doświadczenie turystyczne i jest zaprawiona w boju w tejże dziedzinie.
Ucieszyła się niezmiernie z nadwyżek popytu i obiecała ją przywitać chlebem i solą. Na to rzekłem, że na powitanie preferowane są formy duchowe, a duch po łacinie to spiritus, niekoniecznie święty (sanctus).
W ten sposób zaanonsowałem ekipę Pudelka, zatem Pudel musisz dotrzeć już w piątek.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
ceper pisze:Uprzejmie donoszę, że odwiedziłem obiekt SSM i grzecznie zameldowałem:
Skoro wyskakujesz przed szereg i jesteś taki "do przodu" to jesteś odpowiedzialnym za obiekt.
Ja i schronisko? Jak dzieci, żeby chociaż przedszkolaki...
Były wolne miejsca w Kasper Suski, ale obiekt ten nie spełniał moich oczekiwań. Za tani...
Nikt nawet nie sprawdził godzin wykonania fot, które przesłałem? Wprawdzie widać po nich, że rano spędziłem pół godziny przy kościele Biskupa Stanisława i Męczennika (takie tam codzienne sprawy jak spowiedź czy modlitwa w intencji forumowiczów). Sami Sherlocki Holmesi...
Były wolne miejsca w Kasper Suski, ale obiekt ten nie spełniał moich oczekiwań. Za tani...
Nikt nawet nie sprawdził godzin wykonania fot, które przesłałem? Wprawdzie widać po nich, że rano spędziłem pół godziny przy kościele Biskupa Stanisława i Męczennika (takie tam codzienne sprawy jak spowiedź czy modlitwa w intencji forumowiczów). Sami Sherlocki Holmesi...
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Suski oferuje śniadanie od godz. 7:30, zaś bus mi odjeżdża o 7:34, dlatego musiałem wybrać inny obiekt. Polak głodny jest zły.
Wydawało mi się, że życie jest takie piękne...
Wydawało mi się, że życie jest takie piękne...
Podczas spowiedzi za uporczywe nękanie forumowiczów dostałem surową pokutę: odbyć drogę krzyżową, modlić się za wrogów i leżeć krzyżem. Może pod krzyżem? Za leżenie mi nikt nie płaci, zaś rad przytulam pogan za siedzenie w wygodnym fotelu. Więc siadam na ławce przy krzyżu na Średnim Grojcu (474) i czekam. Zjadam 2 banany i nic. Odnotowuję myśl, że nie tylko punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Idę na Grojec 612m zaliczając część kolejnej drogi krzyżowej. Sumienie mam czyste - z usmiechem wodzony nosem stromo chaszczuję do browaru. Drodzy Bielszczanie, moi przyjaciele - do zobaczenia na zlocie.
ceper pisze:Drodzy Bielszczanie, moi przyjaciele - do zobaczenia na zlocie.
Twoje niedoczekanie pajacu. A przyjaciół to sobie szukaj w okołobełchatowskich schroniskach dla zwierząt. Może cię któreś (zwierzę nie schronisko) przygarnie.
Ostatnio zmieniony 2019-02-24, 16:03 przez darkheush, łącznie zmieniany 1 raz.